Intabulare teren cumparat prin avocat

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
Post Reply
cristianlinca

Intabulare teren cumparat prin avocat

Post by cristianlinca » 23 Mar 2012, 08:42

Buna ziua,

Am situatia urmatoare: Am facut un contract de Vanzare-Cumparare Promisiune Bilaterala pentru un teren in Ocna Sugatag in statiune. Contractul a fost facut la un avocat de la barou din Sighet care s-a ocupat de toate actele. Terenul este intabulat pe 150 de m si cu drept de folosinta pentru 1900 m patrati. Avocatul a initiat un proces cu statul pentru uzucapiune, l-a castigat in numele meu insa nu am mers mai departe inca. Inainte de asta am platit un inginer care s-a deplasat pentru nota de constatare care este gata si a fost depusa la tribunal inainte de a se incheia procesul. Terenul a fost luat in 2010 de la o doamna care s-a mutat in urma cu 10 ani in Timisoara si care nu mai avea legatura cu locul respectiv. Ea la randul ei l-a mostenit de la mama care l-a cumparat de la niste unguri inainte de anii 80.

Ce vreau sa stiu eu este urmatorul aspect: Ce trebuie sa fac acum pentru a intra in posesia actului de proprietate? Trebuie sa ma duc la tribunal in Sighet sau sa merg sa vorbesc cu inginerul care s-a ocupat de nota de constatare.

Sa presupunem ca am sa obtin actul de proprietate. Este valabil daca a fost cumparat prin promisiune bilaterala la avocat sau trebuia neaparat la notar iar in cazul asta nu este autentic? Trebuie sa mai stiti ca in zona toti taranii care au intabulat au facut-o cu acest avocat si nu au avut probleme.

Multumesc de raspuns,
Cristi
cristianlinca@gmail.com
0724185730

Cuculis

Re: Intabulare teren cumparat prin avocat

Post by Cuculis » 23 Mar 2012, 10:49

Pai sa inteleg ca vi s-a emis o hotarare care tine loc de titlu de proprietate nu?..din moment ce ati solicitat uzucapiunea. Trebuie sa mergeti la avocat sa va dea hotararea definitiva si irevocabila. SI cu aceea mergeti sa faceti inscrierea in Cartea Funciara

cristianlinca

Re: Intabulare teren cumparat prin avocat

Post by cristianlinca » 23 Mar 2012, 15:23

Sincer sa va spun nu ma pricep prea bine dar din ce am vorbit cu avocata mi-a spus ca procesul s-a incheiat, ca acum nu mai am teraba cu dansa si ca trebuie sa contactez inginerul pentru a putea face demersurile mai departe si a putea scoate actele. Deasemenea mi-a spus ca imi trebuie inca 1000 de ron pentru taxa la tribunal. Am sa o sun sa o intreb exact ce am de facut pentru a putea intra in posesia lor.

Ca sa clarific, eu am cumparat terenul intabulat doar pe 150 de metri. Iar procesul de uzucapiune a fost initiat la sfatul avocatului cu statul, mai precis primaria Ocna Sugatag.
Majoritatea celor de acolo din sat sunt in situatia mea, au cumparat prin contract de vanzare cumparare dar nu il au intabulat, multe sunt terenuri primite de la stat si folosite de mult timp.

Multumesc de raspuns revin cu detalii

Cuculis

Re: Intabulare teren cumparat prin avocat

Post by Cuculis » 23 Mar 2012, 15:30

Pai ca sa intabulati va trebuie hotararea. Ce taxa de tribunal??? Nu exista asa ceva. Mergeti la tribunal luati hotararea, investiti-o ci definitiv si irevocabil, taxa este de 6 RON. Si cu hotararea mergeti al Carte Funciara

cristianlinca

Re: Intabulare teren cumparat prin avocat

Post by cristianlinca » 27 Mar 2012, 08:07

Am intrat pe site-ul Judecatoriei Maramures din sighet si mi-am gasit dosarul 3097/307/2010. Mai jos aveti pasi care au fost facuti pana acum:

- 25/10/2010 Amânat
Solutie: RECLAMANTUL VA FACE DOVADA DOMICILIULUI PÂRÂŢILOR.
- 06/12/2010 Amână cauza
Solutie: RECLAMANTUL VA DEPUNE NOTA DE CONSTATARE.
- 14/02/2011 Amână cauza
Solutie: RECLAMANTUL VA DEPUNE NOTA DE CONSTATARE.
- 04/04/2011 Amână cauza
Solutie: RECLAMANTUL VA DEPUNE NOTA DE CONSTATARE.
- 30/05/2011 Amână cauza
Solutie: RECLAMANTUL VA DEPUNE NOTA DE CONSTATARE.
- 18/07/2011 Amână cauza
Solutie: SE VA COMUNICA NOTA DE CONSTATARE PÂRÂŢILOR.
- 26/09/2011 Amână cauza
Solutie: termen acordat la solicitarea reprezentantei reclamantului, urmând a-şi justifica lipsa prin depunerea de acte medicale, totodată, reclamantului i se pune în vedere să depună la dosar exemplare suficiente din notele scrise pentru a fi comunicate cu părţile adverse.
- 14/11/2011 Admite cererea
Solutie: instanţa, prin sentinţa civilă nr. 2863/14.11.2011 admite acţiunea. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 14.11.2011.


Avocata mi-a spus ca nu mai am treaba cu ea de acum inainte ca procesul s-a incheiat. Deci ca sa inteleg si eu, acum trebuie sa ma duc la Judecatorie sa scot aceasta hotarare admisa prin sentinta civila 2863/14.11.2011 (asa cum scrie mai sus) si dupa merg cu ea la Cartea Funciara?

Cer scuze daca ma repet in intrebari dar mi-e greu sa ma deplasez pana acolo si trebuie sa stiu exact ce am de facut inainte de a pleca.

Multumesc frumos pentru indrumari

cristianlinca

Re: Intabulare teren cumparat prin avocat

Post by cristianlinca » 10 Apr 2012, 13:21

Am gasit solutia:

- am sa merg la registratura judecatoriei din Sighet pentru a aplica o stampila pe sentinta
- tot de acolo o sa iau o copie conforma cu originalul a Notei de Constatare depusa la dosar
- ce mi se pare ciudat este ca avocata mi-a spus ca trebuie sa ma duc din nou la inginer cu toate astea, sa-i mai platesc inca aprox. 1000 de ron pentru ca el sa termine lucrarea de inscriere in CF si sa imi treaca numele meu pe casa si teren
- personal n-am sa mai merg la inginer am sa incerc sa fac singur actele la CF si sper sa reusesc

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests