Spuneþi-mi o pãrere
Spuneþi-mi o pãrere
In ce masura o procura are efect daca cel reprezentat prin acest mandat a decedat ?
Speta :
AB actioneaza in judecata pe MN. Reclamantul AB este reprezentat prin procura de Y. AB moare iar judecatorul, luand act de aceasta stare de fapt, continua procesul cu Y ca reprezentant al reclamantului, fara sa introduca mostenitorii in cauza.
Ce spuneti ? Speta este reala.
Speta :
AB actioneaza in judecata pe MN. Reclamantul AB este reprezentat prin procura de Y. AB moare iar judecatorul, luand act de aceasta stare de fapt, continua procesul cu Y ca reprezentant al reclamantului, fara sa introduca mostenitorii in cauza.
Ce spuneti ? Speta este reala.
Norocel nu m-ai inteles. Si atunci judecatorul cum continua procesul cu o persoana ce reprezinta interesele reclamantului decedat in baza unui mandat ? Eu voiam sa stiu acea procura ce reprezenta vointa reclamantului in viata mai are vreun efect ? Fiindca daca nu, atunci pozitia judecatorului nu este cea corecta. Nu era normal sa cheme mostenitorii ?
De ce nu s-ar continua procesul cu reprezentantul care se presupune ca actioneaza in continuare pentru mostenitori?Binenteles ca ostenitorii trebuiesc citati si introdusi in proces acestia putand retrage procura.
Doar in situatia in care decedatul nu ar fi avut reprezentant judecata sa trebuiasca a fi suspendata pana la introducerea in cauza a mostenitorilor sau sa fie numit un curator.
Doar in situatia in care decedatul nu ar fi avut reprezentant judecata sa trebuiasca a fi suspendata pana la introducerea in cauza a mostenitorilor sau sa fie numit un curator.
ART. 243-Cod pr.civ.constable wrote:Credeti ca se poate ajunge la o solutie fara sa fie introdusi in cauza mostenitorii ? Arat ca in speta care ma intereseaza se continua procesul (este al 3-lea termen dupa moartea reclamantului) cu interesele decedatului reprezentate de o alta persoana in baza mandatului .
(1) Judecata pricinilor se suspenda de drept:
1. prin moartea uneia din parti, afara de cazul cind partea interesata cere termen pentru introducerea in judecata a mostenitorilor;
mda.... de regula mandatul inceteaza prin moartea mandatarului sau mandantului (art 1552 pct. 3 C. Civ), insa dispozitiile referitoare la incetarea mandatului prin deces nu sunt imperative, partile putand stipula in contract o clauza derogatorie stabilind conditii in care executarea contractului continua si dupa moarte, par example - se poate conveni continuarea mandatului avand un obiect determinat, in masura in care nu se contravine regulilor imperative, de exemplu cele referitoare la rezerva succesorala. mostenitorii au insa dreptul de a revoca mandatul asa cum pot hotara si continuarea acestuia.
fara a face nenumarate discutii inutile eu cred ca este evident ca trebuie introdusi in cauza mostenitorii pentru a judeca vii cu vii si nu cu morti desi unii sunt in postul pastelui si ca buni crestini ce suntem toti asteptam "invierea mortilor si viata veacului ce va veni"
Daca nu se introduc in cauza mostenitorii se va obtine o solutie prin care i mortul va castiga procesul, lucru teribil de interesant.
Daca nu se introduc in cauza mostenitorii se va obtine o solutie prin care i mortul va castiga procesul, lucru teribil de interesant.