Contract vanzare-cumparare masina folosita

Discutii privind raporturile de Drept Comercial
Post Reply
i_c

Contract vanzare-cumparare masina folosita

Post by i_c » 26 Jan 2012, 20:44

Buna seara,ma confrunt cu o problema pe care nu stiu exact cum sa o rezolv,neavand de unde sa primesc informatii precise,mai exact:
In urma cu cateva luni am cumparat o masina second-hand de la o persoana fizica,cu care am facut si un contract la o firma care se ocupa cu astfel de demersuri. Persoana cu care eu am facut contractul nu este proprietar pe acte al masinii,deci actul pe care noi l-am intocmit este invalid in lipsa actului de vanzare cumparare dintre el si proprietarul din acte al masinii. Mergand la o astfel de firma nu mi-am dat seama de aceasta neregula pana cand nu am ajuns la biroul de inmatriculari unde am vrut sa iau numere rosii(masina fiind inmatriculata in spania,proprietarul din acte fiind roman). Am intrebat la serviciul inmatriculari,si la politia rutiera,si la politia municipala ce pot face iar toti mi-au dat acelasi raspuns:sa aduc actul de vanzare cumparare dintre proprietarul din acte si cel care a vandut masina,insa acesta din urma ma duce cu presul de cateva luni,spunandu-mi ca el a vorbit cu proprietarul si ca imi va trimite o procura direct pe numele meu. Dupa atata asteptare in zadar am hotarat sa actionez d.p.d.v legal impotriva acestui individ care trateaza problema cu lejeritate.
Mentionez ca am verificat la politie ca masina sa nu fie furata sau sa nu aiba probleme legale,si e in regula.
Mai e un detaliu care ma framanta,ca nu cumva pana reusesc eu sa rezolv toata treaba asta proprietarul din acte sa dea masina furata iar eu sa ma aleg cu un dosar penal de toata frumusetea.
Nu cunosc exact legile insa cred ca ceea ce a facut e fals in acte si abuz de incredere. Consider vinovata si firma care a intocmit contractul pentru ca odata ce lucreaza in domeniu ar trebui sa aiba habar de legile in care se incadreaza aceste acte.
Ceea ce imi doresc sa aflu este cui ar trebui sa ma adresez in legatura cu aceasta problema si ce ar trebui sa fac?

Post Reply