socrul meu a detinut o proprietate(curte) in suprafata de 509 mp. Din aceasta i-a donat sotului meu (prin contract de donatie autentificat la notar) un lot in suprafata de 270 mp situat in spatele curtii. Lotul in cauza este fara acces din strada, motiv pentru care in actul de dezmembrare s-a trecut suprafata de 2,50 ml acces drum de servitute.
Intre timp socrul meu a vandut fiicei sale (sora sotului meu) celalalt lot ramas, respectiv 239 mp situat pe lungimea curtii, in partea dreapta ,trecandu-i in proprietate si portiunea considerata ca drum de acces , pe care de altfel sotul meu avea instituit drept de servitute.
Problema este ca sora sotului meu invoca faptul ca ea plateste impozitul pe acea parte de teren care constituie drumul nostru de acces si din acest motiv au aparut discutii urate.
Intrebarea mea este daca este legala trecerea drumului de acces pe care de astfel in actul de dezmembrare este constituita servitute de trecere in proprietatea exclusiva a surorii sotului meu, in conditiile in care contractul de donatie a fost incheiat in 2008 si ni s-a spus ca drumul de acces nu poate fi trecut in act ca donat.( contractul de vanzare cumparare s-a incheiat in anul 2010).
va multumesc
drum de servitute