Ce sa devin? Procuror sau judecator?

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
prodan_cristian

Ce sa devin? Procuror sau judecator?

Post by prodan_cristian » 31 May 2011, 21:09

Buna ziua , sunt absolvent de drept , si am o mare dilema ........nu stiu inspre care din aceste 2 profesii sa ma indrept , cunosc toate detaliile aferente admiterii in aceste profesii , iar cu materia stau destul de bine ,( examenul doresc sa il sustin anul urmator la INM ) , dar nu ma pot hotara inspre care..............i mi puteti expune va rog avantajele si dezavantajele celor 2 profesii , in special referitor la independeta juridica si practica......a acestora , circula tot felul de zvonuri prin site urile de pe internet , cum ca procurorii au sefi ,etc ( ultimul lucru pe care l as dori ar fi sa inculp vreo persoana nevinovata ) , multumesc anticipat !

ignite

Re: Ce sa devin? Procuror sau judecator?

Post by ignite » 10 Jul 2011, 00:36

a nu se înţelege greşit.

dacă eşti aşa...mai fătă lău, adică nu eşti tip abil, hotărâr, cu argumente...ca să ieşi din situaţii de subordonare ierarhică...fă te judecător!

dar unul care se duce după criteriul asta ...să se facă judecător... tot nu va fi unul bun.

deci genul ăsta de panaramă...nu o să fie nici procuror şi nici judecător, chiar dacă o să ajungă, în fapt, un magistrat.

deci...concluzia e că...nu aşa se pune problema de către cei care au ceva în diblă.

eu când aud chestia asta că...mă fac judecător...pentru că procurorul are control ierarhic...în vin dracii!

sunt și unii care nu vor să se facă decât procurori...și crede mă că îi doare exact în gaura neagră de subordonarea ierarhică. FĂRĂ EI...NU AR SCOATE AȘTIA NICI UN DOSAR MAI CU TÂLC.

DACĂ STAI SĂ TE GÂNDEȘTI...E FRUMOS ȘI SĂ FACI ANCHETĂ. IAR CONTROLUL IERARHIC...ARE DOUĂ PĂRȚI. NU ÎNTOTDEAUNA TREBUIE SĂ TE GÂNDEȘTI LA PARTEA DE RAHAT. PARTEA MAI BUNĂ E CĂ PRIMEȘTI NIȘTE SFATURI DE LA VREO...10 CARE SE IMPLICĂ TOȚI.

dacă alegi judecător...TREBUIE SĂ AI UN ANUMIT PROFIL. TREBUIE SĂ FII ÎNTOTDEAUNA FOARTE BINE INFORMAT MAI DEGRABĂ DECÂT SĂ FII DISPUS SĂ SAPI. ȘI TREBUIE SĂ FII DISPUS ÎNTR O MĂSURĂ MAI MICĂ SĂ SAPI DACĂ INTRI PE CIVIL, spre ex., pentru că nu ai rol activ pronunțat. dar trebuie să fii pus la punct cu procedura, să fii hotărât și să fii totdeauna informat. foarte importantă ultima parte.
în plus, trebuie să înveți și munca mecanică, pentru că multe dosare asta vor cere...muncă mecanică. aceeași pași de fiecare dată.

ca procuror...AI PARTE DE MAI MULTĂ ACȚIUNE...asta dacă nu ai 100 de mii de dosare în dulap. dar, teoretic, ai parte de mai multă acțiune.

în rest...ai putea să le încerci pe amândouă.

CEL MAI BINE E SĂ ALEGI ÎN FUNCȚIE DE TIPUL DE MATERIE ÎN CARE EȘTI MAI DIBACI.

EȘTI BUN PE PENAL, CRIMINALISTICĂ ȘI TE PRICEPI LA COORDONARE ȘI SUPRAVEGHERE, AI PERSONALITATE DE OM DE PRIMA LINIE...MERGI LA PROCURORI. EȘTI AȘA MAI...AL DRACULUI...MERGI LA PROCURORI.

DACĂ ȘTII BINE CIVIL, COMERCIAL...ȘI ABIA APOI SIMȚI CĂ VINE PENALUL CA ȘI PREFERINȚĂ...E PĂCAT SĂ NU MERGI CA JUDECĂTOR, pentru că suNt MAI PUȚINI CEI CARE SUNT ATRAȘI DE CIVIL, COMERCIAL...ETC.

DAR DACĂ GÂNDEȘTI AȘA CUM AI RELATAT MAI SUS...EXISTĂ POSIBILITATEA SĂ TE TRANSFORMI ÎN...MUIERE.

kiki2009

Re: Ce sa devin? Procuror sau judecator?

Post by kiki2009 » 11 Jul 2011, 19:45

:aplauze: :D

ignite,
un om care nu-si pierde niciodata farmecul

prodan_cristian

Re: Ce sa devin? Procuror sau judecator?

Post by prodan_cristian » 24 Jul 2011, 02:04

1. Daca ai principii , nu inseamna ca devii muiere......

2. nu mai raspunde la mesaje in stare de ebrietate , sau daca nu erai mort de beat , ar fi pacat sa nu te angajezi , macar.......cu norma de 4 ore , la circ.....la unul de prestigiu , unul international ........ :smile:

3. merci de raspuns :smile:

4. as mai avea o intrebare , anul urmator ,vor sa puna in aplicare noul cod penal si de procedura,ipotza , eu ca procuror , prin acordul de vinovatie , ma inteleg cu inculpatul ,si avocatul, la o pedeapsa legala , pe care o consider eu.........poate sa vina procurorul sef in dosarul repartziat mie.....sa i mi impuna ce pedeapsa sa dau ???

5. :smile:

prodan_cristian

Re: Ce sa devin? Procuror sau judecator?

Post by prodan_cristian » 08 Aug 2011, 17:10

scz, am inteles gresit treaba cu acordul de vinovatie ,am citit mai multe articole de pe net , si m au derutat, numai aiureli,apropo...am gasit ce ma interesa ...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests