Dizolvare composesorat

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
nebunel

Dizolvare composesorat

Post by nebunel » 02 Feb 2011, 22:32

Un composesorat care s-a infiintat abia in anul 2009, care initial a detinu 201 ha teren forestier, dar din care membrii au beneficiat in baza legii nr. 18/1991 de cotele parti individuale, in limita a 1,00 ha (o cota parte = 5755 mp) a actionat comisia locala in instanta pentru recontituirea dreptului de proprietate privata pentru o suprafata nereala calculand si o parte din cotele parti detinute in mod individual de membrii. Dupa data inceperii actiunii, membrii care au detinut cotele parti in mod individual pe baza titlurilor de proprietate, au vandud aceste suprafetei altei persoane care nu are calitate de membru si care in momentul de fata detine circa 20% din suprafata totala de 201 ha. Intrebarea este:
- se poate solicita in instanta dizolvarea formei asociative intrucat au fost incalcate prevederile legale si ale statutului si daca da, care este temeiul legal si daca mai cunoasteti un precedent?
- ce alte forme de sanctionare se pot solicita?

MEMBRU

Re: Dizolvare composesorat

Post by MEMBRU » 14 Sep 2011, 18:05

NU SE POATE DIZOLVA :mrgreen:

Gabriela Puia

Re: Dizolvare composesorat

Post by Gabriela Puia » 11 Oct 2011, 11:23

Sunt titusi persoane si agentii imobiliare care vand terenuri care apartin composesoratelor. Ce mai poti face daca te-ai pacalit astfel, ai dat banii fara sa conosti statutul acestor composesorate?

Si unde este dreptul constitutional asupra proprietatii? Composesoratul este STAT in STAT prin statutul lui? Nu mi se pare nici legal, nici de nerezolvat prin lege. Si nici faptul ca, la o eventuala dizolvare, acele proprietati nu revin proprietarilor de drept, ci statului.

Sa facem o petitie pe petitieonline.ro pentru schimbarea legii.

LAUREAN

Re: Dizolvare composesorat

Post by LAUREAN » 11 Oct 2019, 10:26

TERENUL UNUI COMPOSESORAT SAU A ORICAREI FORME ASOCIATIVE NU POATE TRECE IN CAZUL UNEI DIZOLVARI IN PROPIETATEA STATULUI DECAT PRINTRO JUSTA SI DREAPTA DESPAGUBIRE CONFORM CONSTITUTIEI.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests