taxe vamale tigari

Discutii privind Dreptul Vamal
Post Reply
rudareanu

taxe vamale tigari

Post by rudareanu » 01 Feb 2011, 21:33

cine stie exact cum se calculeaza accizele + taxele vamale pentru tigari ?

in caz de contrabanda(art. 270 c.vamal), vi se pare ca infractorul datoreaza statului taxele vamale si accizele?

sebastiana

Re: taxe vamale tigari

Post by sebastiana » 02 Feb 2011, 12:51

Este evident că suma de bază la care se raportează existenţa unor obligaţii datorate bugetului are sorginte infracţională. Avînd o asemenea provenienţă persoana care a comis infracţiunea nu poate fi obligată să achite taxe, accize sau să plătească TVA bugetului de stat, tocmai pentru că o sumă obţinută ilegal nu poate da naştere unor obligaţii legale.

Guest

Re: taxe vamale tigari

Post by Guest » 25 May 2012, 05:55

care este temeiul legal? ma intereseaza si pe mine.
Multumesc

Leon Carmen

Re: taxe vamale tigari

Post by Leon Carmen » 25 May 2012, 13:55

Baza legala este art.202 din Regulamentul CEE nr.2913/92 de instituire a Codului vamal comunitar si Codul Fiscal.
O datorie vamală la import ia nastere prin introducerea ilegală pe teritoriul vamal al Comunității a mărfurilor supuse drepturilor de import; debitor vamal este si: orice persoană care a dobândit sau deținut mărfurile în cauză si care stia, sau ar fi trebuit să stie, în mod normal, în momentul achiziționării sau primirii mărfurilor că ele au fost introduse ilegal.
Iar in conformitate cu art.206/5 lit.b din Legea 571/2003 privind Codul fiscal produsele accizabile sunt supuse accizelor în momentul importului acestora pe teritoriul Comunității, iar conform art.206/6 si 206/7 lit.d din aceeasi lege, accizele devin exigibile în momentul eliberării pentru consum, iar eliberare pentru consum reprezintă si importul de produse accizabile chiar si neregulamentar.
Faptul confiscării bunurilor ce au făcut obiectul infracțiunii nu echivalează cu stingerea datoriei vamale, născute ca urmare a introducerii acestora pe teritoriul României.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests