cautiuni si suspendari - foarte interesant

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
ioanandrei

cautiuni si suspendari - foarte interesant

Post by ioanandrei » 22 Jan 2011, 17:03

Va rog sa ma lamuriti:
am un dosar in justitie care implineste 5 ani in care , dupa ce am cumparat un imobil incheind la notar un contract de vinzare-cumparare si intabulind acesta la cartea funciara am fost chemat in judecata de catre o persoana ( ALTA DECIT VINZATORUL ) intr-o cauza " constatare nulitate act " ( contract de vinzare cumparare ).
TRIBUNAL - in fond -am cistigat , CURTE DE APEL - in apel - am cistigat , I.C.C.J - in recurs - am cistigat - definitiva si irevocabila .
Dupa aproximativ 2 luni am primit tot de la ICCJ 2 citatii : una : contestatie in anulare si suspendarea executarii si o alta cu stabilirea cautiunii ( aceasta din urma cu un termen cu 2 saptamini inaintea primei .)
Termenul cu stabilirea cautiunii a trecut si am constatat cautind pe situl ICCJ( nu sunt din BUCURESTI ) ca
s-a stabilit o valoare baneasca pentru cautiune .
INTREBARE :
1. cum a fost stabilita de catre INSTANTA cautiunea , tinind seama de faptul ca nu exista un DOSAR DE EXECUTARE (eu nu am facut pina in prezent nici un demers de executare silita la nici un executor ) pentru ca nici nu puteam , procesul a avut ca si cauza stabilirea unui drept patrimonial - nu am ce sa execut silit .
2. CHELTUIELILE DE JUDECATA pe care le -am obtinut nu sunt nici in momentul de fata cerute ca sa fie executate silit print-un executor - deci nici aici nu exista un dosar de executare .
OARE CARE SUSPENDARE A EXECUTARII S-A CERUT SI OARE CUM S-A STABILIT VALOAREA CAUTIUNII ?
3. Daca reclamantul a cerut in RECURS ajutor public judiciar si l-a optinut ( acum 3 luni ) mai poate cere inca odata acest lucru in cazul platii cautiunii ?
VA MULTUMESC MULT!

sansiro

Re: cautiuni si suspendari - foarte interesant

Post by sansiro » 18 Mar 2011, 22:25

Draga Doamna.
In speta de fata, se pare ca este vorba ce o cerere a a reclamantului care a pierdut procesul, ca pana la solutionarea contestatiei in anulare (cale extraordinara de atac) sa se procedeze la suspendarea executarii hotararii irevocabile date in favoarea dvs. Legea prevede ca in acest caz contestatorul este obligat sa depuna o cautiune (stabilita de instanta) pana la solutionarea cererii de suspendare a executarii.
Prin urmare:
1. Dvs. nu trebuie sa platiti nicio cautiune.
2. nu este vorba de cheltuieilile dvs. de judecata, asa cum nu este vorba nici de vreo executare silita (pe care nu o putea porni altcineva decat castigatorul procesului adica dvs.)

respecte

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 38 guests