fals si uz de fals

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
Post Reply
arisalex2010

fals si uz de fals

Post by arisalex2010 » 10 Dec 2010, 19:19

acum 3 ani parinti mei au cumparat un apartament pentru mine pe numele meu de fata, dar eu eram casatorita cu sotul meu de cateva zile, la notar am declaratce sunt necasatorita. Puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla si daca se prescrie fapta. Va multumesc

Header

Re: fals si uz de fals

Post by Header » 10 Dec 2010, 23:52

Conf. art 263 CP functionarul este obligat sa sesizeze procurorul,organul de urmarire penala,daca are cunostinta ca a avut loc o marturie mincinoasa,altfel risca acesta privare libertate de la 6 luni la 7 ani.

In cazul dumneavoastra puteti fi acuzata potrivit
Art. 292 de Falsul în declaraţii,in cazul de fata in fata notarului public,
puteti fi pedepsita cu privare libertate intre 3 luni si 2 ani sau cu amenda.

Personal nu am auzit pe cineva care sa fi facut privare libertate pentru ceva asemanator,amendat insa da.

Prescriptia raspunderii penale, se stinge in termen de 5 ani daca nu s-a sesizat nimeni intre timp si nu exista o plingere,o actiune de cercetare a autoritatilor.
Daca declaratia a fost data in 2008 actiunea se prescrie in anul 2013.

angel

Post by angel » 11 Dec 2010, 12:01

o amenda adminsitrativa, in cel mai rau caz...care nu se inscrie in cazier...deci nu-s f mari probleme.
problema mai dureroasa este alta...si anume caci bunul este bun comun al sotilor, pana la proba contrarie...deci,atentie in cazul unui partaj...sa speram ca nu va fi cazul...

arisalex2010

Post by arisalex2010 » 11 Dec 2010, 12:19

este cazul si partajului dar am o chitanta facuta de mana intre parinti mei si fosti propretari si marturia lor dar ma interesiaza daca parinti mei pot sa intre in proces ca parte civila

Header

Post by Header » 11 Dec 2010, 17:20

Se poate,sa-si ia avocat si sa se apuce de treaba.

angel

Post by angel » 11 Dec 2010, 17:54

prin intampinare si o cerere reconvetionala,daca sunteti parata in dosar,(daca sunteti reclamanta, prin insasi cererea de chemare in judecata cu care veti investi instanta) puteti formula o aparare in sensul asta,in plus sa cereti atribuirea imobilului in natura...si sa probati cu inscrisuri si martori caci o cota parte din imobil a fost achitat cu banii personali ai parintilor si care , atentie, nu au fost donati sotilor.
asa cum spunea si Header,anagajati-va un avocat...e mult de discutat pe aspectul apararii, iar intr-un dosar pe nevazute, foarte greu, daca nu chiar imposibil.
Atentie:in materie de divort si partaj, parintii pot fi martori pentru copii, copii pentru parinti, nu.
deci, puteti sa-i chemati pe parinti si-n calitate de martori.dar in ceea ce priveste strategia de aparare in acest partaj, numai impreuna cu avocatul pe care-l veti angaja o veti face.

arisalex2010

Post by arisalex2010 » 13 Dec 2010, 15:52

arisalex2010 wrote:acum 3 ani parinti mei au cumparat un apartament pentru mine pe numele meu de fata, dar eu eram casatorita cu sotul meu de cateva zile, la notar am declaratce sunt necasatorita. Puteti sa imi spuneti ce mi se poate intampla si daca se prescrie fapta. Va multumesc
copilul rezultat in urma casatoriei si parinti mei pot fi considerati parte civila in procesu de partaj privind impartirea papartamentului

angel

Post by angel » 14 Dec 2010, 00:51

n-are calitate copilul in procesul de partaj...partea lui este cea pentru plata pensiei de intretinere si gata...

s-au explicat deja toate calitatile in care pot participa parintii dvs in acest proces...evident, caci trebuie sa-si aleaga una din ele, ca nu le pot avea pe toate deodata...

ce v-a ramas neclar din ce am postat atat subsemnata, cat si colegul meu Header?... :roll: :roll:
apararea intr-un proces de partaj nu se poate face asa,pe simple vorbe...
de aceea v-am si consiliat ca sa va angajati un avocat....
noi, aici nu facem altceva decat sa oferim opinii juridice...asta nu este o consultanta juridica propriu-zisa...este doar o informare initiala, astfel spus...

Doina

Post by Doina » 06 Jun 2018, 09:22

Sotia este plecata de acasa de 5 luni inca n-am divortat si am mostenire de la parinti nedezbatuta cu fratele am descoperit ca sotia si-a facut o bucata de pamant donatie(fals) de la ai mei din 2010 si incasa bani ce se poate face?

Post Reply