Buna seara !
Tatal meu a cumparat un teren agricol in anul 2004 prin contract de vanzare cumparare de la proprietar , dar nu l-a intabulat pana in momentul de fata. Dupa cumpararea acestuia a anuntat la primaria comunei din care facem parte a depus o copie dupa actul de vanzare cumparare si a inceput sa plateasca impozitul la primarie pana in momentul de fata , a fost declarat la apia si l-a cultivat in ficare an inclusiv pana in momentul de fata de cand l-a cumparat.
Problema este urmatoarea : la noi in sat a aparut un italian care a inceput sa cumpere masiv pamant in zona noastra . Fostul proprietar a vandut aceelasi pamat cumparat de noi in anul 2004 dar acestia l-au cumparat in septembrie 2009 si au mers si l-au intabulat . Tatal meu a aflat intamplator de aceasta problema decat in momentul cand a mers de fapt sa-si intabuleze pamntul .Intrebarea mea este cum a fost posibila intabularea acestuia cand tata avea actul de vanzare cumparare facut la notar si este de drept proprietar . in contractul de vanzare cuparare nu stipuleaza timpul pe care-l are proprietarul de a-si intabula pamantul si cum se poate face vanzarea de catre fostul proprietar doar pe nr de cf? va rog sa-mi trimiteti raspuns ca sincer nu mai inteleg nimic , cum este posibil sa mai vanda mai odata pamntul deja vandut ? si aceea sa se si intabuleze pe ceva ce nu este al lor ! va multumesc anticipat cred ca doar in romania mai exista asa ceva
Vanzarea unui teren agricol la 2 persoane !
Re: Vanzarea unui teren agricol la 2 persoane !
intr-o astfle de situatie primul care-si intabuleaza dreptul aceluia ai este recunoscut...
aveti posibilitatea sa-l actionati in justitie pe vanzator.
aveti posibilitatea sa-l actionati in justitie pe vanzator.