Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Familiei
Post Reply
elelungu

Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by elelungu » 06 Nov 2010, 23:04

Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului stabilit legal?
In acest caz minorul are 15 ani. Conform hotararii judec. tatal il poate lua in fiecare sfarsit de saptamana de vineri pana dum ora 14:00. In toti acesti ani de cand s-a stabilit programul de vizita, nu s-a folosit de acest drept asa cum este el formulat- il ia doar cand are nevoie sa ii pazeasca fiul din a doua casatorie, care are 6 ani. Deci copilul meu face pe dadaca de cate ori are tatal nevoie sa plece la vreo nunta, la restaurant ..sau etc... cazurile sant f multe. (Stupoarea mea a fost maxima cand intro sambata a mers la gratar la un frate la curte si copii au ramas in casa singur si cand s-au intpors nu le-a adus macar o friptura) ...

Intrebarea mea este : Daca baiatul va refuza sa mai mearga la tatal lui ce se poate intampla? Pentru ca el merge la tatal lui din ..teama ca se supara pe el si de rusine. Pot fi eu -mama- amendata pe vre-un motiv?
Aceasta pt ca de fiecare data il tine numai in casa, singura iesire este la 10 noaptea cand se aduna el pe acasa .. si ii scoate la o shaworma . Cand l-am intrebat la telefon-de ce a luat daca stia ca nu are timp de el, ci doar ca sa -l lase in casa toata ziua- deci nu si-a petrecut timp cu el- a raspuns ca ce ma intereseaza pe mine ? ce a stat in apa ?...
Mai nou este la o a treia ..casatorie, si cea de a treia "nevasta " inca nelegitima .. are o fetita de 13 ani, cu care baiatul n-are incotro- tb sa stea toata ziua in casa-in lipsa lor (parintilor). Vi se pare normal ?? Mie nu- Deloc.
Mai mult, noua nevasta nu-i da voie sa vorbeasca la tel mobil decat de pe tel ei , asa incat nu-l pot contacta decat prin ea !!!!!! deci daca nu sant impreuna ....este imposibil -
Nu mai spun ca dorm la o mare gramada pt ca locuiesc intr-o garsoniera populata si de gandaci ...
Exista vreo reglementare pentru asemenea nereguli?
Nu este o poveste - este o realitate !

angel

Re: Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by angel » 07 Nov 2010, 12:33

prin hotarare s-a stabilit ca tatal are dreptul ca sa-si viziteze minorul si nu ca minorul este obligat ca sa-si viziteze tatal...daca minorul nu doreste ca sa mai psatreze relatii cu tatal sau sau mai bine sa-l viziteze...e f simplu...nu se duce...cu atat mai mult ca are 15 ani su dupa implinirea varstei de 10 ani, poate fi audiat si decide singur daca si cu cine ar vrea sa stea...

elelungu

Re: Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by elelungu » 07 Nov 2010, 17:15

Multumesc f mult pentru raspuns.
Parca nici nu-mi vine sa cred ca ar fi asa de simplu ... Intr-adevar , argumentul e f raspicat- minorul nu e obligat sa-si viziteze tatal ..corect .

Multumesc !

angel

Re: Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by angel » 07 Nov 2010, 17:31

instanta atat la stabilirea pensiei de intretienre, a incredintarii minorului cat si a programului de vizitare, are in vedere interesele minorului..daca din acest punct de vedere, hotararea nu-si mai poate produce efectele...atunci trebuie o alta...
redati un pic din dispozitivul hotararii...sa vedem exact ce si cuma dispus instanta..."i se acorda dreptul tatalui de a-si vizita copilul...in zilele de...are dreptul sa-l ia in vizita..."cum este?
in principiu intradevar este simplu...procedurile sunt putin mai greoaie dar nu imposibile...problema se pune daca si minorul intradevar asta vrea..si nu doar dvs.

elelungu

Re: Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by elelungu » 07 Nov 2010, 19:00

De comun acord partile au solicitat incuviintarea urmatorului program:
"- o data la 2 saptamani de vineri ora 19, pana duminica ora 15, o luna in vacantele de vara si una din zilele de nastere, una in zilele de Pasti si una din zilele de Craciun.
Potrivit art. 43 alin 3 C fam. parintele divorat caruia nu i s-a incredintat copilul, pastreaza pastreaza dreptul de a avea legaturi personale cu acesta, precum si de a veghea la cresterea , educarea, invatatura si pregatirea lui profesionala.
...
In speta se constata ca in raport cu varsta copilului si conditiile de locuit ale reclamantului expuse in referatul de ancheta sociala, acesta poate lua copilul la domiciuliu sau, pe perioada program,ului de vizitare.
...
Admite cererea precizata formulata de reclamantul X in contradictoriu cu ..Y.
Incuviinteaza reclamantului pastrarea relatiilor personale cu copilul sau dupa urmatorul program.
O data pe saptamana o luna in vacantele de vara si una din zilele de nastere, una in zilele de Pasti si una din zilele de Craciun."
Cam asa suna hotararea. Nu l-a luat niciodata de nici o sarbatoare, i-a mai si promis tort de ziua lui si ...au trecut 7 ani si n-a mai ajuns cu tortul ... si dilema mea este ca in continuare atunci cand il ia nu petrece timp deloc cu copilul- deci de ce-l mai ia ? .. timp in care copilul vb cu mine pe net sau la tel ..si se vaita ca inca nu a venit sau ca mananca salam din frigider ca altceva nu are .. vroiam si eu sa ies la fotbal .. etc..
Se vede clar ca sta de frica ca s-ar supara pe el .. si iar l-a pacalit ..

Nu neg ca nici eu nu vreau sa mearga .. nu am vrut niciodata , DAR ! nu am refuzat niciodata atunci cand l-a cerut; Ma gandesc sa mi schimb atitudinea, pt ca nu inteleg cum participa la "cresterea , invatatura, educarea si pregatirea lui profesionala" sau cum intretine legaturi personale in timp ce copilul sta inchis intr=o garsoniera cu dra "sora" prin alianta cu nevasta nr. 3... -departe de scopul pt care se afla el acolo .., ..daca nu ies impreuna si nu-si petrece 2 ore consecutiv cu el??
M-am inversunat, imi cer scuze... una peste alta chiar nu cred ca e benefic copilului sa continue in asemenea relatii, aceste vizite..

norocel

Re: Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by norocel » 08 Nov 2010, 09:15

In noul cod de pr. civila (Legea nr. 134/2010, publicata in M.Of. nr. 485/2010) avem urmatoarele prevederi:

Art. 901. – (1) Dacă executorul constată că însuşi minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pe debitor sau manifestă aversiune faţă de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemna constatările sale şi pe care îl va comunica părţilor şi reprezentantului direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului.
(2) Reprezentantul direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului va sesiza instanţa competentă de la locul unde se află minorul, pentru ca aceasta să dispună, în funcţie de vârsta copilului, un program de consiliere psihologică, pentru o perioadă ce nu poate depăşi 3 luni. Cererea se soluţionează de urgenţă în camera de consiliu, prin încheiere nesupusă nici unei căi de atac, pronunţată cu citarea părinţilor şi, după caz, a persoanei la care se află copilul. Dispoziţiile legale privind ascultarea copilului rămân aplicabile.
(3) La finalizarea programului de consiliere, psihologul numit de instanţă va întocmi un raport pe care îl va comunica instanţei, executorului judecătoresc şi direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului.
(4) După primirea raportului psihologului, executorul va relua procedura executării silite, potrivit art. 899.
(5) Dacă şi în cursul acestei proceduri, executarea nu va putea fi realizată din cauza refuzului minorului, reprezentantul direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţie a copilului va sesiza de îndată instanţa competentă pentru a se pronunţa asupra menţinerii măsurilor privitoare la minor care n-au putut fi puse în executare

elelungu

Re: Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by elelungu » 08 Nov 2010, 19:19

Am sa merg mai departe.
Multumesc pt raspuns si detalii ! Mi-au fost de un real folos!

alinas

Re: Daca minorul refuza sa-si viziteze tatal conform programului

Post by alinas » 05 Dec 2010, 16:14

Si eu multumesc foarte mult pentru acest raspuns, dupa trei ani de refuz continuu a fetitei de a pleca cu tatal, dupa luari cu forta de catre Politie (nici gand de psiholog si autoritate tutelara), trei avocati (bine platiti, chiar anul acesta) nu au fost in stare sa-mi spuna ce s-a scris in mesajul cu noul cod de pr. civila (Legea nr. 134/2010, publicata in M.Of. nr. 485/2010).

Marius1

In cat timp de la pronuntarea hotararii judecatoresti de obligare la consiliere psihologica trebuie sa se inceapa progra

Post by Marius1 » 30 Jan 2018, 23:11

DGAPS -Slatina a dat-o in judecata pe fosta sotie pentru consiliere psihologica insa aceasta refuza sa mearga. Ma intereseaza care este perioada de timp maxima pana cand o poate cauta pe dna psiholog pentru a incepe sedintele.Va rog!

marius 1

In cat timp de la pronuntarea hotararii judecatoresti de obligare la consiliere psihologica trebuie sa se inceapa progra

Post by marius 1 » 30 Jan 2018, 23:31

Marius1 wrote:
30 Jan 2018, 23:11
DGASPC -Slatina a dat-o in judecata pe fosta sotie pentru consiliere psihologica insa aceasta refuza sa mearga. Ma intereseaza care este perioada de timp maxima pana cand o poate cauta pe dna psiholog pentru a incepe sedintele ( pe care eu le-am platit ). Va rog! ........Dupa ce am divortat , am obtinut la judecatorie programul de vizita standard pe care am putut sa-l pun in practica cu ajutorul executorului. Intre timp m-am recasatorit .Fosta sotie a plecat in strainatate copilul ramanand cu bunica materna care a respectat programul pana cand a venit acasa ea .De atunci copilul nu a mai dorit sa vina la mine....la 6 ani ,,a batut cu pumnul in masa " si a spus ca nu mai vrea sa vina la mine.

Anca-Petronela

Fostul soț nu i da procura pt a pleca cu mine din tara copilului de 12 ani si nici pensie alimentara

Post by Anca-Petronela » 06 Oct 2018, 14:50

Buna ziua,fostul soț nu mi da procura sa plec din tara cu fata de 12 ani ,iar un timp mi a plătit pensie alimentară cat putea nu cat s a scris in hotărârea judecatoreasca,cate odata mai putin ,cateoda mai mult apoi de 2 ani nu o mai trimite nimic si spune ca i am luat copilul.Si nu mi da nici procura ,ca el nu se desparte de copilul lui, oricum nu o vizitează, nu se integrează deloc dar reproșează continuu,bine nu e in toate mințile.



Apoi cu actualul concubin ,ma ameninta ca mi ia copilul de 6 ani daca ma separ de el.
Eu am obtinut tăgadă de paternitate(fiind despărțită de soț, a fost nascut si a luat numele sotului copilul concubinului).in tabara scrie traducerea numelui de la tata si sa stabilit domiciliul la mine.
Acum ce proces sa demarez ?Cum sa procedez?Cu amenințarea,stau cu concubin ca sa nu mi ia copilul!
Ma degradează moral si psihic pt ca nu mai sunt ok cu el.
Nu stiu cum sa rezolv.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests