poprire salariu

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
Post Reply
AdiGK

poprire salariu

Post by AdiGK » 05 Jun 2010, 10:37

Am primit o instiintare de poprire in baza art. 149 alin.5 din O.G. 92/2003 cu titlu executoriu, mi s-a oprit tot salariul, eu stiam ca nu se poate opri mai mult de 1/3 din salariu...

asa

Re: poprire salariu

Post by asa » 12 Oct 2015, 14:22

de la mine a luat mai mult de 50 % din salariul,si din banca si de la locul de munca,asta-i Romania

Leon Carmen

Re: poprire salariu

Post by Leon Carmen » 12 Oct 2015, 17:22

Potrivit art. 728 Cod procedura civila, doar o treime dintr-un salariu sau pensie poate fi blocata in vederea platii datoriilor, iar cand exista mai multe popriri, se blocheaza numai jumatate din valoarea veniturilor. Puteti formula contestatie la executare impotriva actelor de executare silita in termen de 15 zile de la comunicarea somatiei de poprire.

Guest

Re: poprire salariu

Post by Guest » 27 Feb 2016, 14:06

Buna ziua!
Din toamna anului trecut am făcut un angajament de plata La Kruk pe 1/3 din salariu.Joi,25.02.2016 trebuia sa îmi între salariul pe card.Cand am verificat,soldul era 0 si m-am gândit ca s-a produs vreo încurcătură!Astazi am sunat la banca si mi s-a spus ca am poprire pusa.Este normal sa mi se pună poprire pe tot salariul,tinand cont ca eu deja o treime îl dau pe un alt angajament?Si dacă executorul nu este cel care se ocupa de județele Vrancea-Galati-Braila poate sa pună poprire fără să trimită ceva in prealabil?Va mulţumesc!

vlad

Re: poprire salariu

Post by vlad » 03 Mar 2016, 14:24

Buna ziua ,

In primul rand codul de procedura civila prevede ca poprirea este de 1/3 din salariu ia la un concurs de poprire 1/2 din salariu.Tinand cont de fapul ca d-vosatra aveti un angajament de plata acela se considera plata benevola , practic nu se considera poprire.Nu este nornal sa se puna poprire pe tot salariu , acest lucru poate fi remediat in urmatorul fel , mergeti le executor ii explicati situatia aduceti dovezi ca acea suma este provenita din salariu si va elibera restul sumei . Daca suma provine din alte surse se opreste 100%.Nu am inteles intrebarea : "Si dacă executorul nu este cel care se ocupa de județele Vrancea-Galati-Braila poate sa pună poprire fără să trimită ceva in prealabil?"

O zi buna ! :ziar:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests