Legalizarea marijuanei

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
toxick

Legalizarea marijuanei

Post by toxick » 19 Jan 2005, 14:09

Am pornit un subiect pe tema aceasta: legalizare si popularizare a marijuanei
Intrebare: dupa parerea voastra se poate legaliza? sau de ce nu se poate legaliza?

sebi77

Post by sebi77 » 19 Jan 2005, 16:43

si eu as pune intrebarea de ce sa se legalizeze?????? Pentru ce?...

Zgabeata_Iftode

Post by Zgabeata_Iftode » 19 Jan 2005, 17:28

Pentru eternele povesti legate de control, fiscalitate si sanatatea natiunii. E o poveste similara legalizarii prostitutiei, nu credeti? Iar modelul olandez ar trebui sa dea de gandit tuturor.
Parerea mea. :twisted:

rxn

Post by rxn » 19 Jan 2005, 17:45

pe mine ma socheaza faptul ca interzicem fumatul in locurile publice si in schimb ne gandim tot mai serios sa legaizam marijuana :lol:

medeea

Post by medeea » 19 Jan 2005, 17:54

in canada se vrea o dezincriminare care # cu legalizare(adica s-o pot vinde si cumpara liber ca tigarile sau cafeaua de ex) si aducerea marihuanei sub legea contraventiilor.
apropo de droguri, in 2003 s-a deschis in british columbia primul centru medical din toata america de nord unde administrarea drogurilor se face sub supraveghere medicala numai la cei dependenti pentru a se evita infestarea cu hiv si alte boli contagioase, precum si supradozajul.

(as spune ca olanda e poate cea mai avangardista dintre tari daca ne gandim si la permiterea euthanasiei...)

revenind la droguri, ele sunt un rau pe care societatile il scapa de sub control, iar exemplul british columbia(cunoscuta ca fiind provincia canadiana cu cel mai ridicat consum de droguri in special in randul tinerilor) arata deja acest aspect. daca pe calea constrangerii nu pot ajunge nicaieri macar sa pot controla fluxul de consum pentru a evita producerea unor consecinte mult mai grave.

gavril

.....

Post by gavril » 19 Jan 2005, 21:43

Daca s-ar legaliza marijuana ... ce ne-ar impiedica sa nu legaliza si cocaina ?? Dar heroina ??? Atunci Extasy ar parea "apa de ploaie" !!!!!!

Nu-mi vine sa cred ca se poate aduce in discutie o asa tema ... un asemenea nonsens !!

Interesant .... cineva ... caracteriza Olanda ... ca fiind cea mai avangardista tara ... Interesanta descriere : avangardista !! Eu, in contextul dat, as da un sinonim f. potrivit .. si anume "depravare". Prin urmare ... din prisma mea ... si din prisma acestui subiect .. Olanda e cea mai depravata tara !! Nu accept nici o parere contrara ...

Pt. cel care a conceput topicul : cauta efectele pozitive pe net ... si vezi daca ai sa gasesti vreunul ... Apoi cauta si pe cele negative ... si vezi ca o sa poti scrie o carte despre ele .... :lol: Asa vei gasi raspunsul singur ... la "dilema" ta ...

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 20 Jan 2005, 00:17

nu ca as fii adepta consumului de droguri insa marijuana are ca principal efect relaxarea muschilor netezi. Imprejurare in care, in Olanda (depravata sau nu) ea se recomanda in doza mici fireste, bolnavilor de cancer aflati in tratatment cu citostatice. Din cauza efectului sau de mai sus elimina efectele negative ale citostaticelor cum ar fi boratul in jet si starea de rau permanent care te face sa nu te mai ridici din pat.
In plus mai are ca efect faptul ca usuca mucoasele si fiind o iarba practic da exact atat dependenta cat si tutunul.
Sigur ca nasol este ca da si o stare usoara de euforie asa incat omul, idiot, dupa ce se obisnuieste cu ea, va cauta ceva mai puternic caci nu-i va mai ajunge.
a se retine ca nu pledez pentru legalizarea fumatului de joint ca nu m-am capiat de tot insa m-a provocat Gavril si fiind tarziu in noapte nu m-am putut abtine. :)

gavril

haios !!

Post by gavril » 20 Jan 2005, 02:54

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Apreciez spiritul tau "neconciliabil" attorneyatlow ... Pe bune !!

Am cautat si eu aceste efecte "pozitive" pe net ... si se pare ca marijuana este buna numai pt. cei bolnavi de cancer .... ATAT. Pt. care fumatul marijuanei nu mai are aceleasi implicatii ca la un om sanatos. Se pare ca ii ajuta sa treaca peste starile de greata si voma !! Oare ajung aceste argumente ??? Sunt insignifiante ....
sunt sigur ca s-ar gasi un substitut pt. marijuana (daca nu e deja) in cazut celor cu cancer.
Poftim totusi cateva efecte negative :
- Actul fumatului este legat de aparitia asmului, bronsitelor, emfizemelor, a afectiunilor cardiace si a numeroase forme de cancer, vizand in special pl&manii

-Fumul lezeaz& tesuturile si celulele pl&manilor responsabile cu ap&rarea impotriva virusilor si infectiilor.

-Exist& in marijuana ciuperci, bacterii, ierbicide si alte substante chimice care pot contamina planta ins&si si d&una pl&manilor sau altor organe. Ierbicidele, in special una numit& paraquat poate afecta pl&manii, inima, ficatul, glandele suprarenale, muschii, splina si cortexul (acea parte a creierului care "gandeste").

-Munca inimii este ingreunat&. Cresterea num&rului de b&t&i ale inimii si a presiunii sangelui poate fi comparat& cu aceea pe care o sufer& o persoan& aflat& intr-o stare de stres extrem. Totodat&, presiunea sangelui poate sc&dea pana la valori anormale.

-Marijuana afecteaz&, de asemenea, si sistemul imunitar care protejeaz& omul impotriva virusilor, infectiilor si bacteriilor. S-a mai descoperit c& aceasta interfereaz& cu celulele care joac& un rol important in lupta impotriva virusilor si cancerului. Folosit& ocazional, marijuana poate stimula sau inhiba performantele, dar utilizatorii frecventi se plang de o descrestere a apetitului.

-Num&rul spermatozoizilor descreste si mobilitatea le este diminuat&, ceea ce poate avea importante efecte in fertilitate. Marijuana poate afecta sistemul endocrin care controleaz& hormonii si metabolismul si poate cauza o crestere a situatiilor de dezagregare a cromozomilor si astfel a defectelor la nastere ale copiilor.

-Este stiut c& marijuana cauzeaz& modific&ri asupra chimismului creierului. Este inhibat& actiunea acetilcolinei -un neuron ce transfer& informatia de la o celul& la alta- explicandu-se astfel efectul negativ al marijuanei asupra memoriei.

-Fumatul marijuanei are un spectru larg de implicatii si la nivelul comportamentului si st&rilor afective. Ea impiedic& coordonarea misc&rilor, pierderea abilit&tilor si a functiilor perceptuale si senzoriale. Rapidele schimb&ri de stare pot produce scurte perioade de anxietate, confuzie sau chiar forme asemanatoare nebuniei.

- CANCER

Concluzia celor care au descris aceste stari : marijuana este un drog care nu trebuie folosit nici m&car accidental.


Nici nu se pune problema legalizarii ... Eu asa cred ..

GAvriL

toxick

Post by toxick » 20 Jan 2005, 04:05

bun...dar in fiecare treaba exista si un echilibrun...scade potenta?...mancati telina...si alte treburi din astea.....

medical...daca o luam asa, cam 80% din produsele pe care le bagam in noi sunt daunatoare...spiritual...trebuie sa incercati...de explicat nu poate nimeni sa explice...nu e ca si cu o ciocolata extrafina ...care e extrafina pt toti....in cazul marijuanei...pentru unii e un adevarat cosmar...

eu cred ca marijuana a fost criminalizata pe motive economice...e prea light amenintarea...si oricum o sa se drogheze omenirea si daca nu exista un drog usor de trecere...se drogheaza de mii de ani...numai ca nu era interpretat asa fenomenul ca si acum.....
eu zic ca problema e din cauza societatii si a prostiei omenesti.

sebi77

Post by sebi77 » 20 Jan 2005, 12:06

Parerea mea ca acasa poti sa faci ce doresti ... si daca iti face placere sa consumi "iarba" poti sa o faci din partea mea atata timp cand nimeni nu incurajeaza consumul de droguri e ok... desi tare ma indoiesc ca daca s-ar legaliza o sa vezi publicitate la droguri ...

fira

Post by fira » 20 Jan 2005, 12:26

legalizarea nu inseamna provocare, ba dimpotriva, faptul ca este in afara legii face consumul de droguri mai "apetisant"
Sint pentru legalizarea ganja, cu unele mici restrictii. Mai vin ceva bani la buget :)

gavril: argumentul sanatatii publice nu-si are sensul, ai putea de ex. sa cauti si efectele biologice ale alcoolului, ca-i cam acelasi lucru. Dar odata la o saptamina pot sa ma duc intr-un bar sa beau 4-5 beri si nu inseamna ca-s toxicoman. De ce n-as putea lua si un joint la alea 5 beri :)

Fiecare ar trebui sa fie liber sa bage in el ce vrea. E hilar cind vad "marile busturi" la tv, marele consumator de droguri prins cu 0,25g de iarba la el. Sa fim seriosi, e ca si cind m-ar prinde cu 2 sticle de bere.

sa te mai intreb ce parere ai de prostitutie ? :D

a, si daca e sa ne luam dupa celebrul grup de cercetatori americani, pina si telefonul mobil e cancerigen. Eu zic sa nu ne mai luam dupa toti desteptii si concluziile lor, ca putem gindi si singuri.

sebi77

Post by sebi77 » 20 Jan 2005, 17:33

Pe mine ma deranjeaza ca ma duc undeva (loc public) si e un individ care fumeaza iarba langa mine si eu tre sa-i inghit drogurile lui ... nu mi se pare corect nici cu fumatul (sunt nefumator) dar cu nustiu ce droguri.. In rest poate sa bage in el ce vrea...

minodora

Post by minodora » 20 Jan 2005, 21:03

Pai nu pot decat sa ma gandesc serios la un singur lucru: cine are de castigat? Cei care legalizeaza consumul sau cei care efectiv consuma?

Din tigari cine castiga? Marii producatori de tutun. Deci....

medeea

Post by medeea » 21 Jan 2005, 01:17

sunt fumatoare(nu de marihuana :lol: )-tigari obisnuite :oops: dar chiar daca fumez un pachet pe zi sau 2 sau 3 tot nu mi se injecteaza ochii...ii recunosc pe cei care tocmai au tras o tigara de marihuana dupa ochi :wink: .printre quebecosi a fuma marihuana=cu a bea o bere. hm, nici de la o bere nu se injecteaza corneea. am auzit si eu ca relaxeaza inima, ca in unele afectiuni chiar doctorii o recomanda, dar sa ne intelegem-in anumite afectiuni.

revenind la legalizare, adica sa nu am restrictie la producere, vanzare etc la noi se face o confuzie cu dezincriminarea. acum este o infractiune, o crima ,tot ce se doreste este schimbarea naturii juridice in contraventie pentru care se va prevedea si o pedeapsa. :D dar asta nu inseamna ca se va legaliza.

toxick

Post by toxick » 21 Jan 2005, 05:45

- exista un documentar facut de americani despre weed: "war on drugs" - de la inceputul criminalizarii pana aproape de prezent....si la fiecare inceput de capitol....se da suma investita in campaniile de criminalizare...

- spune acolo...ca la un moment dat era cat pe ce sa se decriminalizeze pentru ca si-au dat seama ca raman fara tineri....
- erau arestati tineri si bagati in puscarie pt ca au fost curiosi...dar asta nu insemna ca erau criminali.
- un exemplu dat acolo...un tanar medaliat in vietnam pt merite deosebite intors acasa este arestat pt ca a fost prins cu iarba...si el declara ca a crezut ca s-a intors mandru acasa de pe front ..unde a crezut ca a luptat pt tara lui...si la intoarcere rasplata: puscarie pt niste buruieni.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests