Tigari nedeclarate in vama

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
jon-evii

Tigari nedeclarate in vama

Post by jon-evii » 09 Jul 2009, 23:09

Intro zi oarecare am avut un control vamal la firma mea proprie. Acolo inspectori vamali miau facut un control in tot magazinul . unde miau gasit 14 pachete de tigari viceroy cu timbru sarbesc de marca sarbeasca in prealabil erau pentru mine sotie . dintre care dansi nu mau dat crezare si mau dat o amenda de 20.000 de ronii in lei vechi adica 200.000.000 milioane --- este ceva absurd la un cartus si 4 pachete sa-mi dea amenda asa de mare adica la 14 pachete de tigari nu mi se pare ceva normal .. este prea mare . si eu in termen de 6 zile miam facut recurs ca mi se pare ceva banal o amenda asa de mare la 14 pachete de tigari si fiind ale mele si a sotiei . doar dansi nu mau prins cu ele la vanzare doar erau puse in vestiarul magazinului .. si as dori mult sa mi se dea si mie detali ce este de facut sau ce pot sa fac cu aceasta amenda . pe care am judecata la tribunal in septembrie . va rog sa ma ajutati si sami dati si mie raspuns ce se poate intampla .. raman cu speranta ca cineva o sa-mi citeasca si mie mesajul redat de mine si nu ma va lasa .. va multumesc anticipat siastept parerile d-vs - sa-mi dati si mie raspuns la problema mea. va multumesc din tot sufletelul meu cu stima din partea mea si toate cele bune.

agenda

Post by agenda » 09 Jul 2009, 23:35

am incercat sa incadrez fapta undeva...pt ca nu e deloc domeniul meu...si nu stiu daca am dreptate.

ma gandeam la legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite

Art. 1. - Constituie activităţi comerciale ilicite şi atrag răspunderea contravenţională sau penală, după caz, faţă de cei care le-au săvârşit, următoarele fapte:

e) efectuarea de acte sau fapte de comerţ cu bunuri a căror provenienţă nu este dovedită, în condiţiile legii. Documentele de provenienţă vor însoţi mărfurile, indiferent de locul în care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de provenienţă se înţelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege;

Art. 2. - (1) Constituie contravenţii faptele prevăzute la art. 1 lit. a) - k) şi se sancţionează după cum urmează:

f) faptele prevăzute la lit. a), b), e), g), i), j) şi k), în cazul în care au fost săvârşite de persoane juridice, cu amendă de la 6.000 lei la 20.000 lei.


oare asa e?

angel

Post by angel » 10 Jul 2009, 00:13

mai exact...dati-ne date cu privire la incadrarea juridica din procesul-verbal de contraventie.

Ce scrie la...contravenientul....

@ Agenda: :floare:
ne va lamuri autorul topicului privind incadrarea, nu te mai chinui s-o cauti.

agenda

Post by agenda » 10 Jul 2009, 00:31

da :razz: ai dreptate angel :floare:

mi se pare atat de mare amenda. daca e pe ce am scris eu...este maximum ...

angel

Post by angel » 10 Jul 2009, 00:35

da. la asta ma gandeam.

totusi...maximum, pt 1 cartus de tigari si acela aflat in afara spatiului de depozitare, comercializare... :roll: :roll: (sa fi fost si fara 1/2 in 48 de ore?!)

din acest considerent si nu numai l-am rugat pe autorul topicului sa ne ofere date din P-V.

johei

Post by johei » 10 Jul 2009, 08:07

eu ma gandesc la urmatoarele:
-vamesii au efectuat controlul...
-au fost gasite tigari cu timbru sarbesc, adica din afara UE

...as zice ca ar fi cel putin (si) o contraventie si la regimul vamal.
Daca asa e, atunci trebuie vazut care contraventie din Codul sau regulamentul vamal se potriveste aici, si daca nu cumva cuantumul amenzii este depasit...

johei

Post by johei » 10 Jul 2009, 15:13

va scriu asa ce miau scris ::--

au fost confiscate un nr: de 14 pachete viceroi tigarete cu timbru fiscal sarbesc incalcand articolul 168 alin 2 si art 202 alin 3 din legea 5711 2003 cod fiscal fapta prevazuta in actul normativ se sanctioneaza conform o.g. 92x2003republica articolul 220alin 1 lit c cu amenda de la 20.000 la 100.00 lei stabilinduse amenda in cuantum de 20.000 lei. cam asa ceva arata procesul verbal cu aliniaturile astea. dar eu nu ma pricem la articolele astea si legile astea de aia am apelat la d-vs ca sa ma puteti ajuta . va multumesc mult mult mult ca ma ajutati in problema mea va multumesc mult mult mult

razman

Post by razman » 10 Jul 2009, 17:35

TRADUCERE
Avand in vedere ca produsele- tigarete- sunt produse accizabile, in sensul accizelor armonizate reglementate de art.162 Cod fiscal si astfel prevazute la art.174 alin.1 lit a Cod fiscal (legea 571/2003),conform art.168 alin.2 detinerea lor in afara antrepozitului fiscal, asa cum este reglementat acesta de art.178 C f,fara plata accizelor este interzisa.Totodata, conform art.202 alin.3 C f, importul si eliberarea pentru consum a produselor din tutun se poate face numai daca acestea sunt marcate conform art.203 si urmatoarele.
OG.92/2003 republicata Codul de procedura fiscala, instituie la art.220 alin 1 contraventii si sanctiuni la regimul produselor accizabile, in speta lit.c-detinerea in afara antrepozitului fiscal de produse si fara sa fie marcate, iar as mai adauga eu si lit.g neutilizarea documentelor fiscale prevazute de titlul VII Cod fiscal, iar la alin.2 al aceluiasi articol stabileste cuantumul acestora intre 20000 si 100000 precum si confiscarea.

Concluzie...sa aplicat minimul si banuiesc ca a fost semnat si pv de control fara obiectiuni, asa ca :|

vulpacris

Post by vulpacris » 10 Jul 2009, 18:27

Copii, mai cititi odata care este oful omului, si intrebati-l din ce oras este.

Dupa aceea vedeti si ce poti aduce in tara atunci cand te intorci din alta tara, fie ca este din UE, fie ca nu este din UE.

Deci controlul a gasit in vestiar impreuna cu restul hainelor acestora, un numar de 14 pachete de tigari care erau acolo ca si tigari personale ale patronului si ale sotiei acestuia care lucreaza in acel magazin.

In al doilea rand este orasul in care se intampla, care este oras de frontiera cu ... ati ghicit :grin: Serbia.

In al treilea rand este vorba de modul de a scrie a celui care posteaza, din care reiese faptul ca acesta nu este de vorbitor de limba romana, dar se poate sa fie de nationalitate sarba.

Este normal ca omul sa fie suparat ca primeste o asemenea amenda pentru tigarile lui pe care le avea in vestiar si pe care le-a cumparat cand s-a dus vis-a-vis la rude in vizita, ca acolo sunt mai ieftine.

Aceste tigari le-a adus legal in tara, deoarece ai dreptul sa iesi sau sa intri in tara cu un cartus de tigari de persoana fara sa platesti taxe vamale, el fiind gasit cu 14 pachete, deci doua cartuse cu care au intrat el si sotia lui.

Faptul ca le avea in vestiar este si acesta normal, pentru ca nu avea cum sa le tina acasa si s-ar putea ca omul sa fie ca mine si sa fumeze 4 pachete pe zi, plus cat fumeaza sotia.

Acum, plecand de la faptele astea, cum vi se pare procesul verbal de amenda !? :roll:

:floare: :arrow: :cafea:

:cafea:

johei

Post by johei » 10 Jul 2009, 19:00

evindent ca nu mi se pare normal...

Singura problema: dovada faptului ca tigarile erau pentru consum propriu...

De fapt cine trebuie sa faca aici dovada ca nu erau pentru consum propriu!
Autoritatea de control, evident!

Si tot ei trebuie sa motiveze si cuantumul enorm al amenzii, in raport de fapta care a fost comisa (asta admitand ca exista fapta)!!!

PS varianta mea de OG era mai veche, si se termina pe la art 200!!!
De asta m-am abtinut de la comentarii... ca nu stiam ce spune OG -ul ala in art 220!!!

Raspunsul: contestatie!!!

razman

Post by razman » 10 Jul 2009, 19:13

Si daca si scrie in proces ca tigarile au fost gasite in vestiarul personal al paronului, io dau o bere.

In pv scrie ca in urma controlului la SC .....au fost gasite asa si pe dincolo, iar domnu patron o si semnat pv fara obiectii.
Si am auzit de la cineva si cam pe unde se judeca...si ca organu nici nu se oboseste sa depuna intampinare, si daca depune nu stiu de ce dar in considerentele hotararii gasim transcrise cele din intampinare... identic, si daca vine organu si zice onoratei ca el lo batut pe contravenient sa semneze pv si tot se respinge contestatia pe motiv ca in pv nu s au facut obiectiuni si.....te miri ca cel de la care am auzit treaba asta mai are si ceva fire albe.

johei

Post by johei » 10 Jul 2009, 19:19

razman wrote:Si daca si scrie in proces ca tigarile au fost gasite in vestiarul personal al paronului, io dau o bere.

In pv scrie ca in urma controlului la SC .....au fost gasite asa si pe dincolo, iar domnu patron o si semnat pv fara obiectii.
Si am auzit de la cineva si cam pe unde se judeca...si ca organu nici nu se oboseste sa depuna intampinare, si daca depune nu stiu de ce dar in considerentele hotararii gasim transcrise cele din intampinare... identic, si daca vine organu si zice onoratei ca el lo batut pe contravenient sa semneze pv si tot se respinge contestatia pe motiv ca in pv nu s au facut obiectiuni si.....te miri ca cel de la care am auzit treaba asta mai are si ceva fire albe.
din pacate ai si tu dreptate...
insa daca nu se face nimic, sigur pierde!
daca depune contestatie... poate pierde!

razman

Post by razman » 10 Jul 2009, 19:29

Pai a depus contestatie ca io zis avocatu ca se amana ca aia nu or depus nu stiu ce hartii .....si parca suna a ce mi o zis cunostinta aia...

razman

Post by razman » 10 Jul 2009, 20:01

vulpacris wrote:
..... sa fie ca mine si sa fumeze 4 pachete pe zi......


:cafea:
Te rezolv de ...ceva...(fara timbru :| made in Switzerland mai am ceva rezerve)

:cafea: (cu accizele nearmonizate prevazute de art.207 lit.b, platite cf art 208 alin.1)

angel

Post by angel » 11 Jul 2009, 13:05

razman wrote:Pai a depus contestatie ca io zis avocatu ca se amana ca aia nu or depus nu stiu ce hartii .....si parca suna a ce mi o zis cunostinta aia...
:( :(

Cunoastem parte din speta. Asa cum ne-a relatat-o autorul topicului.Vin cu o completare a modului de efecturare a controlului:

1. buna ziua!(nu-s sigura daca a fost si asta), nu s-au prezentat sub nici o forma. nu tu legitimatii, nu tu serviu...bla, bla...NIMIC de acest gen. 8O deci..."contravenientul" nostru, habar n-a avut cine-l controleaza, ce calitate are, avea un ordin de sreviciu, n-avea, samd.

2. am venit in control. I-au scotocit tot magazinul pana au ajuns la vestiarul personal si i-au gasit "tonele de tigari netimbrate" :(

3. n-au cerut registrul unic de control, sau cel putin n-au scris absolut nimic in el.acest control nu s-a efectuat?! :roll:

4. autorul topicului le-a explicat cum ca tigarile sunt pt uz personal.

5. ei...nimic. amenda domnle!

6. il obliga pe "contravenient" sa semneze ca nu are obiectiuni cu privire la PV

7. il asigura de faptul ca nu-i nici o problema daca semneaza si nu are obiectiuni, pt. ca va scapa cu doar un avertisment in instanta :roll: :roll: ca au mai facut ei si alte descinderi si ca asa se soldeaza.

8. normal ca in conditiile susenuntate, "contravenientul" nostru sa se mneze tot ce-i dadea, ca doar omul nu-i jurist de profesie si...de unde sa stie ca-i ilegal?!...si care-i sunt drepturile.

@ Razman:

eu nu cunosc pe nimeni din zona respectiva, insa...sa speram ca n-ai dreptate Razmane :cafea:

Conteaza foarte mult si modul cum si-a motivat in fapt si-n drept plangerea contraventionala aparatorul "contravenientului".Sa speram caci "contravenientul" i-a relatat toate faptele.



In lumina celor relatate acum, parca se mai schimba putin datele problemei. Voi ce parerea aveti?

"cu accizele nearmonizate" :-D :-D , plagiat, domnle ,plagiat :-D


@ Vulpacris: :cafea: - cu accize nearmonizate :grin:

"4 pachete pe zi? :roll: :roll: ...si eu care credeam ca fumez fff mult :grin: , acum chiar imi dau seama ca-s un ingeras semiviciat :-D :-D .
:!: :!: Atentie la control! :-D :-D


@ Johei: :cafea: (mai am ceva in stoc :grin: ....da. stiu...voi apela cu inceredere.multam anticipat :) )

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 37 guests