Plangere contraventionala!

Discutii privind procedura civila
Post Reply
xplaymdc

Plangere contraventionala!

Post by xplaymdc » 10 May 2009, 18:21

Salutare!

De curând am primit o amendă de 1000 lei pentru tulburarea liniştii locatarilor şi doresc sa fac o plângere contravenţională împotriva procesului verbal întocmit.

Fapta, după cum scrie în procesul verbal se încadreaza (incorect) în art. 2, pct. 29 din legea 61/1991 sancţionată conform art. 3, pct. 1, lit. "c".

În acesta mai este menţionat faptul că nu am fost de faţă când s-a întocmit procesul verbal (fără bifarea nu poate/refuză).

Motivele pe care le invoc ar fi următoarele:

- faptele descrise în procesul verbal după cum urmează “La data şi ora mai sus menţionată (08.05.2009, 23:30), aflându-se în apartamentul său, a tulburat liniştea locatarilor blocului 1, sc B, de pe str. XYZ, prin folosirea unui aparat muzical la intensitate mai ridicata”, sunt prevazute în realitate de art. 2, pct. 28 (sancţionate conform art. 3, pct. 1, lit. “b”) din Legea 61/1991 şi nu de art. 2, pct. 29 din aceeaşi lege, care se adresează localurilor şi persoanelor juridice;

- cu toate că am fost legitimat (în prezenţa domnului X, reclamant) de către agentul constatator caruia i-am comunicat datele personale de identificare (nume, prenume, adresă, dată de naştere, serie CI, respectiv CNP) şi am decis imediata reglare a aparatului muzical la o intensitate mică astfel încât sa fie păstrată liniştea locatarilor, procesul verbal a fost încheiat în lipsa mea, la insistenţele domnului X; în cele din urmă, soţia acestuia, doamna Y, semnând procesul verbal în calitate de martor (doamna nefiind prezentă la legitimarea mea şi la discuţiile purtate cu agentul constatator);

- deşi nu am fost prezent la redactarea procesului verbal şi la semnarea acestuia de către martor, eram de faţă atunci când agentul constatator a încercat sa lipească procesul verbal de uşa apartamentului refuzându-mi dreptul de a consemna eventualele obiecţii pe care le aveam, conform O.G. 2/2001, art. 16, pct. 7;

- fapta constatată şi gravitatea redusă, implicit pericolul social minim ale acesteia nu justifică suma de 1000RON (o mie lei) conform art. 5, pct. 5 din O.G. 2/2001, care prevede că suma cu care am fost sancţionat contravenţional să fie proporţională cu pericolul social al faptei săvârşite.

Aş dori să ştiu dacă sunt şanse reale de soluţionare a plângerii în favoarea mea şi bineînţeles părerile voastre în legătură cu plângerea ce urmează să o fac.

Mulţumesc!

scar

Post by scar » 10 May 2009, 18:34

Vezi tu ca treaba asta cu muzica la refuz e si infractiune, iar nu numai contraventie.
Daca te invarti bine, poate te alegi si cu un cazier.

Nu are nimic ca a fost incheiat procesul verbal ulterior. Se poate. Si sotia putea semna. E vecina nu? Si ea are urechi pentru zgomot.

Dar ai sanse si de castig.

xplaymdc

Post by xplaymdc » 10 May 2009, 18:38

scar wrote:Vezi tu ca treaba asta cu muzica la refuz e si infractiune, iar nu numai contraventie.
Daca te invarti bine, poate te alegi si cu un cazier.
Mi-ai putea spune pe baza cărei legi devine infracţiune?
scar wrote: Nu are nimic ca a fost incheiat procesul verbal ulterior. Se poate. Si sotia putea semna. E vecina nu? Si ea are urechi pentru zgomot.
În cazul asta aş putea scoate partea asta din motivaţie, însă rămân celelalte motive care au şi o bază legală.

scar

Post by scar » 10 May 2009, 19:47

stai linistit. Invoca tot ce poti. Asa e bine.

Nu devine infractiune. Exista in codul penal infractiune care se refera la situatia asta. Se numeste tulburarea folosintei locuintei. (vecinilor). Adica ideea e ca e vorba despre niste apartamente pentru locuit nu pentru discoteca sau altceva.

Macar asculti muzica buna?

Eu am un vecin care imi pune manele si house. Vibreaza peretii, geamurile de la mobilier, de la camera.
Il dau dracu, cu toate ca am crescut impreuna. Am chemat politia de fiecare data.
Ideea este sa asculti muzica, dar totul sa fie rezonabil. Sa nu deranjezi pe ceilalti. Muzica se poate auzi dincolo de ziduri, insa sa nu deranjeze.

xplaymdc

Post by xplaymdc » 10 May 2009, 19:56

Eu consider ca ascult muzica buna.

Manele in niciun caz si house mai moderat. De obicei nu prea ascult muzica in timpul saptamanii ci doar cand vine weekend-ul ce-i drept, dau volumul ceva mai tare cu hip-hop in boxe.

Culmea face ca in aceea seara aveam chef de muzica ceva mai veche (si mai buna) si ascultam la maxim Boney M, UB40, Bob Marley (reggae in mare parte).

Oricum nu pe baza asta am luat amenda si doresc sa ma documentez cat mai bine in legatura cu astfel de plangeri inainte de a o adresa instantei.
Vecinul reclamant sta cu doua etaje mai jos pe un tronson diferit de cel al apartamantului meu si mi-e un pic dubios faptul ca s-ar auzi "foarte tare" la el in casa.

scar

Post by scar » 10 May 2009, 20:06

Oricum ideea e ca in mod sigur muzica tare deranjeaza vecinii indiferent ca sunt oameni sau neoameni. Multi nu ti o spun din bun simt.

Insa tu ca un om cu capul pe umeri, trebuie sa intelegi cum stau lucrurile.
Poate unul e pe moarte si tu dai muzica tare. Si l superi.

Cred ca intelegi ce spun. Si eu ascult muzica. Si imi place sa ascult tare. Insa pur si simplu mi e jena sa o dau la maxim. Ca doar nu sunt manelist.
Daca as da aparatura la maxim mi ar iesi sange pe ochi...am si ce muzica sa pun pentru a deranja pe cineva. Insa nu asa se face. Imi pun casti si dau cat vreau eu.

Vecinul meu stie ca daca da prea tare volumul in secunda doi am chemat politia. La inceput s-a tinut tantos, insa acum s-a potolit. Sper. Ca mi e si rusine de cate ori am chemat politia.
Nu ma intereseaza ca are chef sa asculte muzica, ca vrea sa se dea mare cu boxele lui si nici daca e ziua lui. Chem politia. Si daca mai face faze din astea ii fac si plangere penala. M am saturat de faze nesimtite. In afara aia nu discuta cu asa ceva.

xplaymdc

Post by xplaymdc » 10 May 2009, 20:12

In mare parte nu pot nega, imi accept vina si chiar as fi de acord cu amendarea (daca nu incape vorba de un avertisment, ceea ce cer in plangere).

Cel mai mult ma deranjeaza suma nesimtita cu care am fost amendat.
10 milioane pentru ca m-au prins in offside cu muzica la doar o ora jumatate dupa ora 22.

Daca e sa incadram corect fapta, in art. 2 pct. 28 si nu in 29 suma asta ar fi maxima. Justificatia care-ar fi?

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 24 guests