Avocatul poate?

Discutii privind profesia de Avocat. Organizare. Fiscalitate.
Post Reply
raduvalenaru

Avocatul poate?

Post by raduvalenaru » 19 Apr 2009, 13:28

Un avocat poate sa intre ca si mandatar pentru un prieten al sau, doar in baza unei procuri judiciare, dar fara sa-l reprezinte in calitate de avocat, ci doar ca mandatar?
Este posibil?

vulpacris

Post by vulpacris » 19 Apr 2009, 22:08

Scrie undeva ca nu se poate !?
Vezi ce scrie in art. 68 al.4 c.pr.civ. "daca mandatul este dat altei persoane decat unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii ...", de unde reiese ca mandatarul poate fi si un avocat, fara a fi insa avocatul partii...

DanyT

Post by DanyT » 04 May 2009, 07:31

Poate un mandatar (neavocat) sa intre pentru una din parti abia la a treia infatisare?
In baza procurii juridiare date de catre mandant, poate mandatarul la termenul la care se audiaza martorii, sa puna intrebari acestora prin intremediul instantei?
Multumesc. :cafea:

vulpacris

Post by vulpacris » 04 May 2009, 22:21

Da, cu conditia ca mandatul sa fie dat prin procura speciala, sau daca este prin procura generala sa i se fi acordat acest drept.
Si da, poate pune intrebari, daca le prezinta in scris, si daca instanta le considera relevante pentru dezlegarea pricinii.

:cafea:

DanyT

Post by DanyT » 05 May 2009, 07:12

Prezentarea in scris de catre mandatar a intrebarilor pentru martori, se face la fel ca la procedura interogatoriului? Lista cu intrebarile ce vor fi puse trebuie depusa instantei cand se incepe luarea declaratiilor acestora? In aceasta situatie lista cu intrebarile pentru martori trebuie semnata si de catre mandant?
Multumesc.

Rody

Post by Rody » 05 May 2009, 07:15

Corect

vulpacris

Post by vulpacris » 05 May 2009, 12:28

Daca prin procura se da dreptul mandatarului sa semneze "in locul si in numele mandantului", este evident ca lista intrebarilor poate fi semnata doar de mandatar.

:cafea:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests