am luat-o si de la vecinii sarbi

Discutii filosofice pe teme actuale.
Post Reply
mariusms

am luat-o si de la vecinii sarbi

Post by mariusms » 30 Mar 2009, 19:12

Pana la urma, ma bucur ca nu ne-au batut cu 5-1. Piti are de gand sa-si dea demisia aia, sau inca se gandeste la vechea lui dilema: daca suma fetelor opuse ale zarului da 7, atunci de ce are 6 fete? :roll:

cyclop

Post by cyclop » 30 Mar 2009, 19:32

Io încerc să văd partea pozitivă: scăpăm de marele mit Constanţa. De cele mai multe ori public anost, gazon rău, şi altele la fel. Timişoara, Craiova, Piatra Neamţ ar fi variante bune, mult mai bune decât Constanţa.

mariusms

Post by mariusms » 31 Mar 2009, 17:40

N-avem antrenor, in primul rand. Terenul si spectatorii ii "suporta" ambele echipe. Iar trebuie sa asteptam 4 ani, din cauza ca se testeaza mana unor amatori (mult spus si asa).
De ce nu facem si noi ca Grecii?

mariusms

Post by mariusms » 31 Mar 2009, 19:40

Citeste si asta, Cyclop (si toti cei care tin cu nationala):


"Piţurcă l-a tratat pe Max Nicu la fel ca pe toţi jucătorii: cu indiferenţă

“Vă rog frumos, dacă vreţi să mai lucrăm împreună, jucaţi şi pentru mine!”. Piţurcă se roagă de jucători. Sfîntă ironie! Vorbim despre un antrenor care îşi numeşte jucătorii “haiduci”, dar îi consideră cetăţeni de mîna a doua. Cantitate neglijabilă.

Felul cum a fost tratat Max Nicu, titular la liderul din Bundesliga, reprezintă cea mai proaspătă dovadă. Nu a fost pus pe listă pentru meciul cu sîrbii, dar nici nu a fost anunţat. A venit să-şi caute tricoul în vestiar. N-a găsit, bineînţeles, decît un nimic duhnind a dispreţ. Pe cît de mult interes a stîrnit cazul lui din partea autorităţilor, publicului şi presei, pe atît de multă indiferenţă i-a arătat staff-ul “naţionalei”. Aducerea lui Nicu a reprezentat ultima ispită a lui Gică Contra de pe banca tehnică.

Dar Gică Contra a rezistat cu brio. Dacă o ţară întreagă stă cu sufletul la gură, nerăbdătoare să-l vadă pe jucătorul Herthei, dacă toată lumea zice “Da!”, Piţurcă spune “Nu!”. Acum are şi un pretext! Mama stranierului i-a adus reproşuri selecţionerului, alimentîndu-i înverşunarea. Max Nicu nu va juca la Klagenfurt. La lot nu i s-a dat un echipament “tricolor”, ci un costum de marionetă. “Vă rog, jucaţi pentru mine!”. Sfîntă, laşă ipocrizie!

Un tehnician care-şi înţelege meseria stă cu ochii pe jucători. Slaven Bilici se aşază în pat lîngă ei şi le ascultă necazurile. Mourinho îi recomandă lui Adriano un regim pe bază de pîine, apă şi fotbal. “Nu are nevoie de mai mult!”. Nu sînt mofturi, ci metode de lucru cu fotbaliştii. Pînă şi gheata aruncată de Ferguson în capul lui Beckham e o formă de atenţie.

Dar muţenia cimentată faţă de Max Nicu ne spune ceva. Nu e un caz izolat, o neglijenţă accidentală, în iureşul evenimentelor. În octombrie, Daniel Niculae făcea stînga-mprejur pe aeroport, după ce un sms de la un colaborator al lui Piţurcă îl anunţa că nu mai e nevoie de el la lot. “Trebuia să se aştepte la aşa ceva, chiar dacă a venit în România”, a explicat selecţionerul. N-a vorbit cu Niculae, dar i-a transmis încurajări prin intermediul presei: “Este un jucător de moral, dacă va da gol, îşi va reveni!”.

Şi Max Nicu îşi va reveni. Aşa cum şi-au revenit toţi fotbaliştii care au avut de-a face cu vederile imobile ale lui Piţurcă. Despre “naţională”, în schimb, nu se poate spune acelaşi lucru. Nu cu un antrenor care spune, indiferent de ce vorbe foloseşte, “Naţionala sînt eu!”."
http://blogsport.gsp.ro/andries/2009/03 ... ca-contra/

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 36 guests