In temeiul acestei procuri s-a perfectat un contract de ipoteca in care notarul care l-a autentificat a mentionat ca Y semneaza in calitate de imputernicit al lui X. Bunul ipotecat este proprietaea privata a lui X, procura este una generala data in calitatile lui X de asociat/administrator fara individualizarea societatilor, cu bunul respectiv s-a garantat un credit al uneia dintre societatile lui X.
X a fost executat silit pe acest contract de ipoteca pe care-l apreciez ca e lovit de nulitate absoluta nefiind semnat de cel care a vea dreptul de a dispune de constituirea ipotecii in speta propietarul X.
X a chemat in judecata notarul sa se constate nulitatea absoluta a acestui contract in sensul ca a fost semnat de o persoana fara calitate si fara dreptul de a dispune, apoi a precizat actiunea in sensul ca din intampinare notarul a afirmat ca X a mai semnat o ipoteca si ca si-a asumat astfel si prima ipoteca, solicitand in acelasi timp sa se constate faptul ca la al doi-lea contract de ipoteca s-a facut mentiunea ca e de rang II, dar ce nu a retinut instanta este ca ipoteca de rang I constituita legal de X a fost radiata in aceeasi zi cu ipoteca constituita in temeiul procurii generale de administrare.
Instanta a respins cererea precizata.
Ce parere aveti? X a facut plingere la Camera Notarilor Publici impotriva notarului iar camera prin presedinte i-a raspuns ca daca Y si-a depasit mandatul sa-l de-a in judecata.
