buna reputatie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
gavril

buna reputatie

Post by gavril » 28 Sep 2008, 22:48

Punctul de vedere al Direcţiei legislaţie documentare şi contencios nr. 731/L/24471/1154/2008 referitor la propunerile pentru reglementarea unei proceduri privind verificarea îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie.

Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât că este necesară reglementarea unei proceduri privind verificarea îndeplinirii condiţiei de bună reputaţie, prevăzută de art.12 din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru ocuparea funcţiei de judecător şi procuror şi a stabilit criteriile în acest sens:



- depunerea următoarelor documente obligatorii: curriculum vitae, caracterizare de la ultimul loc de munca, recomandare sau caracterizare de la unitatea de învăţământ absolvită (pentru candidaţii care nu au fost angajaţi) sau de la ultimul loc de muncă, după caz, date care rezultă din evidenţa operativă a organelor judiciare, cazierul fiscal, orice alte înscrisuri considerate relevante, atunci când necesitatea depunerii lor rezultă din documentele existente;



- prevederea posibilităţii candidaţilor de a depune şi alte înscrisuri considerante relevante;



- depunerea documentelor necesare verificării îndeplinirii condiţiei bunei reputaţii de către candidaţii declaraţi admişi, în termen de 10 zile de la data publicării rezultatelor definitive ale concursului, la tribunale, respectiv parchetele de pe lângă tribunale în a căror circumscripţie domiciliază;

1. Cazierul fiscal e diferit de certificatul de cazier fiscal depus initial?
2. Datele de evidenta operativa se iau de la Politia Capitalei, Sectia de sector (eliberat BI/CI) sau Sectia de la care am luat cazierul judiciar? Se plateste vreo taxa?


Dupa cate vad eu termenul de 10 zile curge de la data afisarii rezultatelor finale. Asta insemna ca au trecut deja 3 zile.

NMT

Post by NMT » 28 Sep 2008, 23:39

Imi poti spune te rog despre ce hotarare a plenului CSM e vorba, numarul , data , am cautat si nu am gasit nimic .
Din ce am inteles referitor la cazierul fiscal e vorba de acelasi act depus si pentru examen dar din cauza ca a expirat termenul lui de valabiliate trebuie facut din nou. Datele din evidenta operativa Ipj sunt foarte greu de obtinut trebuie sa faci o cerere motivata in acest sens si nu stiu cat poate dura.

gavril

Post by gavril » 29 Sep 2008, 00:07

IPJ zici. Si pentru Bucuresti ? Politia Capitalei? Pe net inca nu am gasit.
As vrea sa ma duc direct la sursa. Nu prea am timp sa umblu. Trebuie sa-mi fac lichidarea la serviciu si am o gramada lucrari neterminate, procese si acte de predat.
Cred ca o sa-i zapacesc un pic la telefon pe astia de la Politie.

Referitor la cazierul fiscal... stiu ce a zis domnita aceea la testarea psihologica ca ar fi acelasi lucru dar ma gandesc ca nu prea se pricepe. Si CSM-ul de ce a formulat diferit? De ce nu a zis tot certificat de cazier fiscal?
N-am chef sa merg de mai multe ori dupa ce vor astia.


http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/22_09 ... 260_ro.htm
vezi pct.17

corrine

Post by corrine » 29 Sep 2008, 09:30

cazierul fiscal e acelasi ,trebuie altul ptr ca cel depun ptr admitere a expirat. sunt putin in ceata in legatura cu datele din evidenta operativa! si eu am auzit ca trebuie sa ne interesam la ipj ,dar nu stiu cu ce se deosebesc de cazierul judiciar. in legatura cu termenul de 10 zile ,la „protestele„unora, doamna a zis sa le depunem cand le obtinem

gavril

Post by gavril » 29 Sep 2008, 09:41

m-a sunat un coleg din provincie. zicea ca a sunat la Politie si de acolo i-au zis ca nu stiu exact la ce se refera. sa le dea mai multe amanunte altfel nu il pot ajuta.

sisif

Post by sisif » 29 Sep 2008, 11:34

Am fost la IPJ si mi-au spus ca nu pot elibera asa ceva in lipsa unei prevederi legale exprese.
Se pare ca vor fi probleme cu aceste date operative...

ella

Post by ella » 29 Sep 2008, 12:20

Si eu m/am interesat si mi/au spus ca nu elibereaza aceste date, decat daca sunt cerute oficial de catre o institutie. Daca si voua vi s/a spus la fel, inseamna ca nu are rost sa incerc eu sa/i conving, nici pe unii, nici pe altii :mrgreen:

krisstina

Post by krisstina » 29 Sep 2008, 12:35

Eu voi depune încă un certificat de cazier judiciar.

Cicero25

Post by Cicero25 » 29 Sep 2008, 12:49

si eu cred ca solutia krisstinei e cea mai buna

NMT

Post by NMT » 29 Sep 2008, 13:18

Hotararea CSM nr.886 pe care nu am reusit sa o gasesc inca nicaieri decat acel rezumat oferit de Gavril , nu poate fi opozabila IPJ. Trebuia prin hotarare de Guvern sa se reglementeze acest aspect.
Nici CSM nu poate cere aceste date deoarece Guvernul a adoptat o hotarare prin care este desfiintata Directia Generala de Protectie si Anticoruptie din Ministerul Justitiei, fosta SIPA care se ocupa cu aceste verificari.
Parerea mea ca ar fi cel mai bine sa mergem pe varianta cu raspuns oficial de la IPJ prin care se explica ca nu exista cadru legal pentru a se elibera aceste date din evidenta operativa.

NMT

Post by NMT » 29 Sep 2008, 13:23

Sa depui inca un cazier judiciar e nerelevant cel depus in luna iulia are valabilitate 6 luni , va propun sa mergem cu raspunsuri oficiale de la IPJ.

misa

Post by misa » 29 Sep 2008, 14:40

Un amic de-al meu a intrat si intrebarea este...daca trebuie sa mearga sa depuna cazier si tot ce cer ei, recomandare....alea...alea....in termen de 10 zile? Chiar cer de anul asta asa ceva?

corrine

Post by corrine » 29 Sep 2008, 15:50

am fost si eu la sectia de politie de care apartin si m-au trimis la directia de evidenta a persoanelor :fluierat: le-am spus ca nu cred ca are legatura ,ptr ca mi s-a spus sa mergem la ipj si mi-au spus ca habar n-au, ca n-a intrebat nimeni niciodata de asa ceva. pana la urma , e sigur nu se pot obtine aceste date?

gavril

Post by gavril » 29 Sep 2008, 19:25

NMT wrote:Hotararea CSM nr.886 pe care nu am reusit sa o gasesc inca nicaieri decat acel rezumat oferit de Gavril , nu poate fi opozabila IPJ. .
vezi mai sus.

Haruspex

Post by Haruspex » 29 Sep 2008, 19:29

Cred ca ideea cu raspunsuri oficiale de la IPJ este buna. Dar puteti sa-mi spuneti va rog, la ce serviciu, birou sa ma adresez? Fiindca la politie nici in acest sens nu m-au indrumat.

Cineva de la CSM (nu stiu cine, o secretara) a zis ca stiu ca nu vom obtine aceste date si m-a sfatuit sa fac o cerere, sa o inregistrez. Adica sa fac dovada, ca am incercat sa obtin aceste date.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 20 guests