O alta sansa?

Vesti de interes.
Moaca

O alta sansa?

Post by Moaca » 24 Nov 2004, 21:52

Credeti ca mai exista sansa organizarii unui alt concurs pt.ocuparea unui post de judecator? Intreb aceasta deoarece deja vor fi numiti cei care au fost selectionati pe baza de dosar. Nu credeti ca ar fi bine sa-i bombardam cu proteste pe cei de la MJ sau CSM, fata de magaria asta? Nu cred ca mai putem face ceva, dar chiar sa fie calcati in picioare atatia oameni, care au muncit din greu pt.nenorocitul asta de examen mi se pare o crima.Eu cel putin am intocmit impreuna cu cativa colegi un astfel de protest.Ma gandesc ca daca am fi mai multi poate macar un strop am reusi sa sa-i punem pe ganduri. Dar doar ma gandesc!!!

elis

Post by elis » 25 Nov 2004, 08:00

Cred ca ar trebui sa vezi mai intai care va fi rezultatul alegerilor.
Deocamdata nu exista vointa reala pentru reforma in justitie asa ca sunt preferati oamenii care pot fi manipulati in sensul dorit de cei care au putere.
De ce crezi ca ar vrea "batranii" sa lucreze pe langa oameni cu mintea deschisa, care i-ar pune rapid in inferioritate?
De nevoie primesc judecatori via INM, care nu au vechime (experienta) si pe care ajunsi in posturi incearca sa-i "educe" in spiritul vremurilor vechi.
Justitia, dupa parearea mea, este unul din cele mai rezistente domenii in privinta schimbarii de mentalitate.

In privinta examenului, se organizeaza aproape sigur in februarie-martie 2005.
Ai grija insa ca daca esti admis, tot trebuie sa faci 6 luni la INM (ceea ce nici nu este rau)

megan

Post by megan » 26 Nov 2004, 22:40

De unde ai aceasta informatie despre organizarea unui alt examen in februarie - martie 2005 ?

sofia

Post by sofia » 27 Nov 2004, 11:40

Si eu stiu ca se tot discuta despre un examen in luna februarie.
Poti incerca sa suni la CSM sau la Ministerul Justitiei, dar nu exista inca nici o informatie oficiala si raspunsul pe care il primesti depinde de functionarul care va raspunde la telefon.

elis

Post by elis » 27 Nov 2004, 12:36

megan wrote:De unde ai aceasta informatie despre organizarea unui alt examen in februarie - martie 2005 ?
Nu este o informatie oficiala, este un zvon, dar pentru cine vrea sa dea examen este bine sa inceapa sa se pregateasca pentru ca ar fi pacat sa piarda o sansa doar pentru ca nu s-a pregatit din timp.

megan

Post by megan » 27 Nov 2004, 14:42

De pregatit ma tot pregatesc ! De anul trecut , de cand s-a organizat pentru prima data concurs pentru persoanele cu vechime juridica de cel putin 5 ani - 08.11.2003 - tot incerc .
Deci - am dat examen de 3 ori : 08.11.2003 ; 28.02.2004 si 25.09.2004 si stiu ce inseamna a invata .
Am un gust amar dupa atatea eforturi si totusi mai vreau sa incerc inca o data , poate totusi alta va fi situatia daca examenul il va organiza Consiliul Superior si I.N.M. si nu Ministerul Justitiei , asa cum s-a intamplat pana acum . ( conform H.157 / 23.09.2004 ) .
Ministerul Justitiei si-a luat mana de pe noi , nu mai stie nimic despre organizarea vreunui concurs , iar Consiliul Superior inca nu s-a constituit , asa ca relatii oficiale nu se pot afla , decat dupu ianuarie 2005 .
Oricum - multumesc despre informatia data . Neoficial stiam si eu despre organizarea in februarie a unui alt concurs .

norocel

Post by norocel » 28 Nov 2004, 10:53

Am inteles ca esti tare dezamagita. De ce?

ainsof

Post by ainsof » 28 Nov 2004, 12:11

megan wrote:De pregatit ma tot pregatesc ! De anul trecut , de cand s-a organizat pentru prima data concurs pentru persoanele cu vechime juridica de cel putin 5 ani - 08.11.2003 - tot incerc .
Deci - am dat examen de 3 ori : 08.11.2003 ; 28.02.2004 si 25.09.2004 si stiu ce inseamna a invata .
In 28.02.2004 am auzit ca a fost un examen foarte usor.

sofia

Post by sofia » 28 Nov 2004, 12:47

ainsof wrote:In 28.02.2004 am auzit ca a fost un examen foarte usor.
Adica?

virtual

Post by virtual » 28 Nov 2004, 12:59

Nu inteleg Megan cum ai incercat de atatea ori si tot nu a iesit bine. Presupun ca lucrezi si nu ai timp suficient de invatat.
Pai atunci ia=ti inima in dinti si cere un concediu fara plata sau ceva ca sa te poti axa strict pe invatat...ca atunci cred ca o sa fie mult mai usor.

Am o prietena din Ploiesti care a facut exact la fel..si=a luat concediu fara plata 6 luni inainte de INM august 2004 si a intrat cu brio. In conditiile in care examenul de la INM e mai dur decat cel pe post.

megan

Post by megan » 28 Nov 2004, 13:45

Sunt foarte dezamagita .....nu numai dezamagita .
Sa va spun ce note am obtinut :
- 9,75 - penal
- 9, 75 - pr. penala
- 6 ,00 - civil
- 6,00 pr.civila
si asta in conditiile in care si la acele obiecte unde am luat nota 6 am scris la fel de bine ca in penal si pr. penala . - conform baremului afisat la sfarsitul examenului . Si cand spun acest lucru nu sunt deloc subiectiva . Am stat acasa 4 luni de zile - mi-am luat concediu pt. cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani , deoarece inca mai aveam dreptul ( am reinceput serviciul cand inca copilul meu avea 4 luni ) - si stiu ce inseamna a invata si a face sacrificii .
Cu toate contestatiile efectuate si cu inca memorii atasate , cu audiente la ministrul justitiei si tot nu s-a rezolvat nimic . Nici nu s-a vrut sa mi se arate lucrarea , sa ma conving eu ca am gresit . " Cusuta cu ata alba "
In jurul acestor note m-am invartit de fiecare data si totdeauna am obtinut note f. mari in penal , dar in civil - unde se poate interpreta cum se doreste , note mai mici .
Asa ca - de aceea sunt foarte dezamagita de aceste examene .
Poate totusi se va schimba " ceva" , daca examenul va fi organizat de INM si Cons. Superior . Nota de intrare s-a lasat oricum la 7 si nu la 8 , dar s-au mai adaugat inca 2 obiecte: organizare judiciara si jurisprudenta CEDO . :cry:

fira

Post by fira » 28 Nov 2004, 16:32

mai bine ridicau media de admitere la 9. E jale cu CEDO
Cei care fac asa ceva pot sa confirme

sofia

Post by sofia » 29 Nov 2004, 10:38

Poate cineva sa recomande ceva bibliografie pentru materiile nou introduse?

attorneyatlaw

pentru Fira

Post by attorneyatlaw » 29 Nov 2004, 13:07

de ce spui ca-i jale cu CEDO?
Mie nu mi se pare chiar asa de jale si am citit destul de mult si despre organizarea CEDO si despre procedura in fata Curtii

fira

Post by fira » 29 Nov 2004, 13:10

da, dar aici e vorba de *jurisprudenta* CEDO, nu de institutia ca atare.

Post Reply