De pe urma defunctului, mostenitorii legali (2 nepoti de la un copil, 2 nepoti de la al doilea copil si 1 nepot de la al treilea copil) au dobandit o bucata de teren. Nu exista testament.
Doar 2 nepoti s-au interesat si au muncit bucata de teren, ei au stapanit-o in intregime. Ei au mers la notariat se se dezbata succesiunea de pe urma tatalui lor, care dobandise 1/3 din intreaga mostenire. S-a dezbatut succesiunea si au dobandit treimea de la tatal lor, doar cotele ideale, dar mai trebuie efectuat partajul pt intregul bun, iar ceilalti nu sunt de gasit, dar nici nu au renuntat expres la succesiune.
In continuare cei doi nepoti ar dori sa introduca partaj judiciar, dar au auzit ca, inclusiv in aceasta ipoteza, a partajului judiciar, instanta te obliga sa platesti taxele notariale. Mi se pare o aberatie. Stiti ceva din practica? Multumesc.
partaj judiciar
Potrivit unor reglementari care au intrat in vigoare la 1 ianuarie 2009, taxele judiciare de timbru se claculeaza la valoarea imobilului. Ele raman taxe judiciare (din moment ce intocmim procedura in fata unui judecator), insa sunt asemenatoare ca si cuantum cu cele notariale. La Cartea funciara, pentru dezmembrare se taxeaza 60 lei &fiecare lot, iar intabularea dreptului de proprietate (pe langa operartiunea de dezmembrare) va fi taxata drept 0,15% din valoarea lotului cu privire la care se intabuleaza dreptul de proprietate. Succes
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 16 guests