cerere de divort prin avocat

Discutii privind procedura civila
norocel

Post by norocel » 10 Nov 2004, 15:44

attorneyatlaw wrote:eu chiar nu inteleg de ca faceti atatea discutii pe un text de lege cat se poate de clar. :evil:
Pentru ca ne miram cu totii cum de judecatorii de serviciu nici macar nu-si pun problema ca ar trebui sa nu puna pe rol cereri de divort depuse (si chiar semnate de avocati).
In privinta sfaturilor de impacare care ar trebui date reclamantului cand depune cererea... nu putem decat sa presupunem ca judecatorii au ajuns la concluzia ca s-a strecurat o greseala de redactare in codul de procedura civila.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 10 Nov 2004, 15:56

In ce priveste sfaturile de impacare iti spun sincer ca si eu cred ca s-a strecurat o greseala de redactare in cod. :twisted:
Casatoria este, mai mult sau mai putinh, un soi de contract incheiat cu acordul ambelor parti. Daca macar una dintre parti nu mai este de acord cu "executarea obligatiilor" parerea mea e ca sfaturile de impacare sunt inutile, un eventual termen in acest scop nefacand decat sa lungeasca inutil procedura si sa duca la o inveninare suplimentara a relatiilor dintre soti. Dan sigur ca asta e parerea mea subiectiva.
Despre judecatorii de serviciu recunosc cu mana pe inima ca nu am vazut nici macar unul care sa primeasca cererea de divort semnata numai de avocat iar cat despre depunerea unei astfel de cereri prin avocat asta nici nu intra in discutie.
Nu ma refer aici la cererile semnate si depuse de avocat in baza unei procuri autentice, in calitate deci de mandatar, insotita de dovezile care sa ateste una dintre situatiile prevazute de 614 C.p.c ci la cele semnate de avocat si depuse de acesta in baza unei imputerniciri avocatiale.

rogue

attorneyatlaw

Post by rogue » 10 Nov 2004, 18:53

nu sunt de acord cu parerea ta.
din contra, cred ca ar trebui prelungit termenul al 6 luni sau un an.
asta e parerea mea dar nu dezvolt cu motive,deoarece mi -e lene sa scriu.

Tudor C.

elis

Post by elis » 11 Nov 2004, 08:25

Indiferent de parerile pe care le avem fiecare, deocamdata, pana la modificarea procedurii divortului, trebuie sa interpretam textele care sunt acum in vigoare si chiar daca par ciudate, nu le putem ignora.
Sincer, si eu cred ca sfaturile de impacare, chiar daca ar fi date, nu ar ajuta la nimic.

Toma

Re: cerere de divort prin avocat

Post by Toma » 15 Mar 2018, 18:37

Buna ziua. As vrea sa divortez de comun acord,nu avem copii sau proprietati de împărțit. Eu sunt in germania si nu pot veni în țară,ea este in romania si am pierdut legătura.... Nu mai suntem împreună de 2 ani. Avem acelaș domiciliu in bucuresti, am certificat de căsătorie in original,buletin,certificat naștere si ameldung(mutația germania)cu acesta pot arata ca nu sunt in tara si locuiesc aici.Am nevoie de un avocat care sa ma reprezinte si sa faca toate actele pt divorț cat mai urgent. Cat ma costă si cum procedăm?? Va Mulțumesc

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 34 guests