Discutii privind Contenciosul Administrativ
-
croc
pe site
www.pmb.ro;
eu sunt revoltata pentru ca site-ul ala merge si nu merge;
in afara de asta, instanta a cerut-o prin adresa de la primarie, motivand ca nu are de unde sa o ia daca nu i-o trimite primaria;
am adrese de la primarie care arata ca de abia acum se desfasoaar licitatia pentru realizarea M. Of, al primariei, desi ei erau obligati sa o faca de anul trecut;

; imi spun si cat va costa monitorul;

-
sofia
Atunci insista pe faptul ca actul nu este accesibil (previzibilitatea cred ca se refera mai degraba la modul de redactare).
Si chiar ar trebui sa faci procedura prealabila si pe exceptie?
S-a trimis la instanta de contencios administrativ sau judecatoria va solutiona exceptia pe cale incidentala?
-
croc
nu trebe sa fac procedura (att. si fira);
chiar nu stiu daca se trimite la instanta de contencios sau ramane la judecatorie (att. si fira???

)
-
sofia
N-am legea sa ma uit dar cred ca numai instanta de contencios administrativ se poate pronunta.
-
fira
se trimite la contencios, astia se pronunta asupra exceptiei, dupa care se intoarce la judecatorie. Asta daca intelegi sa ataci HCL ca fiind nelegala. Daca insa apararile tale vizeaza faptul ca legea care-ti stabileste si sanctioneaza contraventia nu indeplineste conditiile impuse de conventie, atunci eu zic ca judecatoria poate foarte bine sa se pronunte fara a mai sesiza instanta de contencios.
Practic, prin neindeplinirea previzibilitatii si accesibilitatii, HCL nu este nelegala, ci inexistenta, ca act normativ. Prin urmare, sanctionarea ta s-a facut in lipsa unui temei legal. Nelegalitatea HCL este subsidiara indeplinirii conditiilor de accesibilitate si previzibilitate.
Nu stiu daca m-am facut inteles, daca nu, o sa reiau :)
-
sofia
Atunci Croc ar trebui sa ceara trimiterea la instanta de contencios administrativ.
-
attorneyatlaw
corect cum spune Fira.
nici nu stiu cum de ti-a dat termen sa "dovedesti" exceptia ca nu e competent.
trebuia sa supende si sa trimita la contecios.
Sau intre timp are si judecatoria competenta pe contencios?
(eu am tot crezut ca esti la tribunal, m-am inselat?)
-
croc
sunt la judecatorie;
este o contestatie la un proces verbal de contraventie incheiat in baza unei hcgmb;
asa mi-a dat el;
iar eu de abia acum, ca se apropie termenul am inceput sa ma gandesc la asta;
-
attorneyatlaw
hihihi
Asta e din categoria navem o tara, cum procedam"
sau ma rog, o sala de judecata (ai vazut cum spun americanii, asta e "sala mea de judecata" si eu hotarasc)
-
fira
pina mi-am editat eu postul au mai aparut vreo 2 reply-uri :)
-
croc
aloooooooo, firaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, stai asa ca ai scos un porumbel;
asta vreau sa aflu;
eu am sustinut ca nu indeplineste conditiile CEDO;
el mi-a clasificat-o ca fiind exct de nelegalitate;
eu nu am crezut ca este acelasi lucru, drept pentru care nici nu ma pregatisem si nu citisem legea care reglementa exct de nelegalitate (nici acuma nu am citit-o :( , dar o voi citi);
eu asta zic, ca nu indeplineste conditiile cedo;
este acelasi lucru cu nelegalitatea?????????????????????
-
croc
eu asta vreau sa zic, ca nu este act normativ, nefiind accesibila;
de ce mi-a clasificat cerintele ca fiind exct de nelegalitate?
ufffffffffffff, ma apuc de legea aia :(
-
sofia
fira wrote:Practic, prin neindeplinirea previzibilitatii si accesibilitatii, HCL nu este nelegala, ci inexistenta, ca act normativ. Prin urmare, sanctionarea ta s-a facut in lipsa unui temei legal. Nelegalitatea HCL este subsidiara indeplinirii conditiilor de accesibilitate si previzibilitate.
Nu stiu daca m-am facut inteles, daca nu, o sa reiau :)
Am inteles dar nu stiu daca se poate, pentru ca pana la urma tot o exceptie se invoca si exceptia vizeaza un act administrativ.
-
fira
m-am mai gindit si cred ca m-am grabit. Cred ca pina la urma e corecta calificarea pe care a dat-o instanta, anume aceea de exceptie de nelegalitate.
Conventia face parte din dreptul intern, dar constatarea indeplinirii sau nu a conditiilor impuse de aceasta trebuie facuta tot de o instanta, iar in baza Legii 554/2004 asta nu poate fi decit instanta de contencios, sesizata cu exceptia de catre judecatorie (in cazul tau)
Asteptam termenul sa vedem ce se mai intimpla :)
-
croc
am inteles si eu, multumesc;
:)