examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
lala

Post by lala » 05 Apr 2009, 23:10

Scar, :-D vezi cum scrii.
Vezi ca te trage de urechi Mirelle

KKK

Post by KKK » 05 Apr 2009, 23:22

Scar, te-ai abtinut ceva timp pana sa-l scoti pe Ignite la inaintare.
Ai vrut tu sa demostrezi ceva dar nu ai putut rezista mult.

hai da-te putin in stamba ca sa ai somnul linistit la noapte!

Veronica

Post by Veronica » 06 Apr 2009, 01:25

Scar, e fain sa lucrezi dosare ICSID. :lol: Mai naspa e cand trebuie sa incasezi cascavalul la sfarsit de proiect si te vezi primind numai 800 ieuroi, cum i se cade unui slugoi de firma onorabila. :grin: E ceva frustrare si confuzie in mintea ta frageda. Pentru ce invoci elitele doctrinei romanesti in drept? Ai senzatia ca nu stiu notiuni de drept? Impresia ta e indreptatita fiindca nu ma cunosti. Din nefericire pentru tine ma pricep foarte bine la oameni. Ii radiografiez in doua miscari. ;-) Pot sa-ti raspund la toate intrebarile tale banale, copilash, insa asta nu-ti procura o dovada ca sunt o elita. Sa stii notiuni de drept tine de primitivismul oricarui pretins profesionist al dreptului iar sa desfaci ideiile juridice in componente de baza si sa le reconstitui apoi in argumente juridice, asta te-ar transforma dintr-un tocilar intr-un om care gandeste. :lol: Despre elite nu discut cu tine aici ca sa nu cad in penibil. Forumul asta e populat masiv de tot felul de exemplare care mai de care. :fluierat:

outwear

Post by outwear » 06 Apr 2009, 10:06

Doamne Dumnezeule,
stau si ma mir cand vad cata rautate si ranchiuna exista intre oameni care fiind oarecum din aceeasi profesie ar trebui sa fie mai toleranti unul cu altul.
Nu spun ca sunt adepta tampeniilor in masa insa nu e permis sa jignesti in asa hal pe nimeni.Fiecare e om pana la urma, la fel de muritor ca tine perfecta VERONICA.
Sa-ti fie rusine ca te gasesti sa dai sfaturi gratuite tuturor fara sa te uiti in propria ograda.Ar fi mai intelept.
Sunt convinsa ca fara munca multa si sacrificii nu se realizeaza nimic , insa hai sa lasam atitudinea asta de oameni care se sfasie intre ei pentru ce? ...pana la urma?
mai gandeste-te si lasa nasul putin mai jos!

iRefutabil

Post by iRefutabil » 06 Apr 2009, 12:22

ahahaha nu mai pot de ras, cand citesc mesajele acestei frustrate ignite aka veronica (mai nou)
veronica... tu nebuno tu, zapacito !!!
danti reset la viata!

mirelle

Post by mirelle » 06 Apr 2009, 14:26

lala wrote:Scar, :-D vezi cum scrii.
Vezi ca te trage de urechi Mirelle
:-D Imi cer scuze daca te-am ofensat. Nu asta a fost intentia mea, ci aceea de a-ti atrage atentia ca e bine sa nu ii critici pe altii, cand de fapt uneori, din diverse motive, te afli in aceeasi situatie. Desigur ca nu intentionez sa incurajez prin asta tortura limbii romane, insa cred ca niciunul dintre noi nu scrie fara greseala. :oops: Si nu am vrut sa te trag de urechi. Dar fie vorba intre noi: te-a durut urecheala? :-P

Scar, eu nu ma aflu printre elite si vreau sa invat mai multe. Ti-am citit postarea adresata Veronicai si as vrea, daca esti dragut, sa dai si raspunsul la intrebarile acelea. Ma intereseaza indeosebi :
- "Ce e aia intentie de gradul II in dreptul penal? "
- "ce e aia o clauza patologica intr-un contract de intretinere?"

Oricare dintre colegii care stiu aceste raspunsuri si doresc sa ne impartaseasca aceste cunostinte, este invitat sa o faca. Multumesc de implicare. Fara violente , va rog! :cafea:

ama

Post by ama » 06 Apr 2009, 15:05

E trist ca oamenii care arunca cu pietre aici ii intalnesti si la sala de judecata, cu acelasi comportament. Daca ai tupeul sa afisezi o fatza de om multumit, sar imediat la tine, crezand ca nu mai poti de bine (si din cauza ta ei nu castiga bani de o casa in 2 luni).

Imi pare rau pentru ceea ce se intampla, uneori mi-e greata la propriu.

:floare: :floare: :floare:- pentru prietenii de aici si pretutindeni.

MedEx

Post by MedEx » 06 Apr 2009, 16:25

Pana una alta, de invatat cand ne apucam? Ne mai odihnim putin? Ca mie mi-e teama ca uit si dupa aceea cand or veni caldurile sa vezi ce o sa mai invatam iar la toamna iar ne jelim pe aici . Hai ca pe forum nu suntem asa multi preocupati de examen si cred ca 120 de locuri ne ajung!
Le impartim intre noi forumustii! :grin:
Citim ceva la CEDO ca vad ca in monitor au tot aparut spete! Ce-i drept habar nu am ce o sa prevada tematica din toamna dar mari diferente nu cred ca vor fi! :cafea:

eterna

Post by eterna » 06 Apr 2009, 17:39

mirelle wrote: "Ce e aia intentie de gradul II in dreptul penal? "
Exemple de intenţie directă de gradul II :
- atunci cand hotul sustrage o geanta cu scopul de a-si insusi banii dar sustrage , cu aceeasi ocazie, si actele de identitate ale persoanei , care se afla in geanta respectiva ;
- o persoana care vrea sa se razbune pe alta persoana , taie cablurile de sustinere a liftului in care se afla rivalul sau cu inca 2 persoane . Avem intentie directa de gradul II in cazul uciderii celorlalte 2 persoane care se aflau in lift .

mirelle

Post by mirelle » 06 Apr 2009, 17:46

Mersi. Uite ca nu stiam ca se cheama intentie de grd 2. Cu alte cuvinte, aceleasi notiuni, dar botezate altfel :grin: . Ma poti indruma te rog, spre doctrina in care se face referire la acest lucru?

mariusms

Post by mariusms » 06 Apr 2009, 17:49

eterna wrote:
mirelle wrote: "Ce e aia intentie de gradul II in dreptul penal? "
Exemple de intenţie directă de gradul II :
- atunci cand hotul sustrage o geanta cu scopul de a-si insusi banii dar sustrage , cu aceeasi ocazie, si actele de identitate ale persoanei , care se afla in geanta respectiva ;
- o persoana care vrea sa se razbune pe alta persoana , taie cablurile de sustinere a liftului in care se afla rivalul sau cu inca 2 persoane . Avem intentie directa de gradul II in cazul uciderii celorlalte 2 persoane care se aflau in lift .
Vesnico, ti-ai facut cont special ca sa ne dai noua exemple cu intentia? Procentaj de 50% la prima ta aparitie.
In primul rand, la primul exemplu ai intentie indirecta.
La al doilea, ai intentie directa, fara grade si alte subdiviziuni dintr-astea (care mai mult te-au incurcat). Codul prevede intentia directa si intentia indirecta. Restul e cancan.

mirelle

Post by mirelle » 06 Apr 2009, 17:53

:lol: Cand veti cadea de acord asupra acestor clasificari, le postati , va rog? Sa ma lamuresc. Va multumesc!
Ideea e ca in ultima vreme au rasarit cartile de drept ca ciupercile dupa ploaie si vin cu tot felul de clasificari, impresii, idei. Nu as vrea sa am surprize.

giulia

Post by giulia » 06 Apr 2009, 17:54

Cei care sunteti aproape, sub linie, faceti memorii catre CSM pentru suplimentarea locurilor. Eu am facut deja si mai stiu cateva persoane care au facut. Faceti cat mai multe memorii saptamana asta, pana la afisarea listelor finale, bombardatii cu memorii. Oricum vor ramane locuri neocupate datorita magistratilor in functie care au dat examen, care nu vor prinde un loc convenabil si vor prefera sa ramana unde sunt acum.
Mai mare jena, ca un concurs de admitere in magistratura sa se transforme int-o modalitate dubioasa de eludare a regulamentelor de transfer. Nu trebuie sa ne lasam.

lupica

Post by lupica » 06 Apr 2009, 18:02

unii dintre voi sunteti jalnici....mi se face mila de voi.
De atata carte v-ati tampit la cap. Nu v-ati schimbat deloc....
Sunteti aceiasi...aroganti,apatici,va credeti centrul universului....toata lumea se sprijina pe umerii vostri......fara voi lumea moare........
Va rog ...coborati printre muritori, pentru ca plutiti in alta lume.
Si sistemul judiciar este plin de aceste exemple.
Sunteti penibili......

eterna

Post by eterna » 06 Apr 2009, 18:05

mariusms wrote: Vesnico, ti-ai facut cont special ca sa ne dai noua exemple cu intentia? Procentaj de 50% la prima ta aparitie.
In primul rand, la primul exemplu ai intentie indirecta.
La al doilea, ai intentie directa, fara grade si alte subdiviziuni dintr-astea (care mai mult te-au incurcat). Codul prevede intentia directa si intentia indirecta. Restul e cancan.
Nu te supara , dar chiar este prima mea aparitie :(
Mai sus mirelle scria :
Oricare dintre colegii care stiu aceste raspunsuri si doresc sa ne impartaseasca aceste cunostinte, este invitat sa o faca. Multumesc de implicare. Fara violente , va rog!
, de asta mi-am permis sa intervin .Scuze daca am deranjat .
Eu ti-am dat exemple din " Dr. penal roman " , Constantin Mitrache , Cristian Mitrache .
Este adevarat ca in Codul penal este specificata numai intentia si culpa , dar sa nu uitam si de praeterintentie , care este prevazuta expres in Codul Penal la unele infractiuni (art. 183 C.p , art. 211 al. 3 C.p. , etc)

Post Reply