examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
observer

Post by observer » 05 Apr 2009, 08:35

Eu pun pariu ca ar fi aproape aceeasi ingramadeala la examen si daca salariul ar fi de 2 ori mai mic :mrgreen: :mrgreen: .

cyclop

Post by cyclop » 05 Apr 2009, 08:46

sfera wrote: Dar in ceea ce priveste politica de personal a CSM-ului am mari rezerve..... Si cea mai buna dovada este faptul ca foarte multi dintre cei intrati sunt absolventi INM carora nu li se acorda transferul. Asa ca ma intreb la ce mai exista institutia transferului, si nu in ultimul rand cum se acopera deficitul de personal atata vreme cat in interiorul sistemului se migreaza de fapt de la un post la altul...
Absolventii de INM, in perioada stagiaturii nu urmaresc niciun transfer. Urmaresc sa scape de definitivat, si examenul asta e probabil cea mai buna cale, data fiind diferenta vadita de grad de dificultate intre cele doua examene. Si mi se pare absolut normal.
Sa fim onesti si sa recunoastem ca e total anormal ca un absolvent de INM sa mai dea inca un examen (capacitatea), dupa ce a dat o admitere INM (mult mai grea decat ex de admitere direct pe post), o gramada de examene in timpul INM-ului si un examen de absolvire INM, in conditiile in care cei care au 5 ani vechime dau un singur examen (mult mai usor decat fiecare dintre examenele date de cei care fac INM-ul.) si gata, sunt definitivi.

Fara suparare.
:cafea:

AnulIV

Post by AnulIV » 05 Apr 2009, 09:05

KKK wrote: nnspe mii de facultati particulare ce accepta admiterea si trecerea prin acest sistem de invatamant juridic exact ca Voda prin loboda.
Stiu eu si o facultate de stat (dintre cele destul de bine cotate) unde este exact la fel.
Iar mersul la scoala e in general pierdere de timp, mai bine stai acasa sau la sala de lectura si citesti, avand bineinteles grija ce autor iti alegi...

Din cate stiu, abia prin anul 2000 "s-a dat liber" la facultatile de drept. Efectele abia au inceput sa se vada.

Pe la concursuri subiectele vor fi tot mai usoare, altfel nu vor avea pe cine sa selecteze. Iar candidatilor subiectele li se vor parea tot mai grele, pentru ca s-au pregatit si ei cum au putut.

observer

Post by observer » 05 Apr 2009, 09:17

Absolventii de INM, in perioada stagiaturii nu urmaresc niciun transfer. Urmaresc sa scape de definitivat, si examenul asta e probabil cea mai buna cale, data fiind diferenta vadita de grad de dificultate intre cele doua examene. Si mi se pare absolut normal.
Sa fim onesti si sa recunoastem ca e total anormal ca un absolvent de INM sa mai dea inca un examen (capacitatea), dupa ce a dat o admitere INM (mult mai grea decat ex de admitere direct pe post), o gramada de examene in timpul INM-ului si un examen de absolvire INM, in conditiile in care cei care au 5 ani vechime dau un singur examen (mult mai usor decat fiecare dintre examenele date de cei care fac INM-ul.) si gata, sunt definitivi.

Fara suparare.
Examenul de capacitate ar trebui scos. E o prostie. Oricum nu pica nimeni (se ia a doua oara :D).

Iar cei care intra direct pe post ar trebui sa faca anul ala de stagiatura pe care il fac si cei de la INM. Cu dosare mai usoare.

Normal ca examenul desi lejer pare foarte greu daca ai trecut prin scoala ca valiza prin gara. De aceea au si scazut nota de intrare la 7. Si faptul ca absolventii sunt din ce in ce mai slab pregatiti este o realitate. Scaderea notei la 7 s-a facut tocmai dupa ce au inceput sa iasa absolventii intrati in facultate dupa anul 2000-2002.

AnulIV

Post by AnulIV » 05 Apr 2009, 09:30

Cyclop wrote: Sa fim onesti si sa recunoastem ca e total anormal ca un absolvent de INM sa mai dea inca un examen (capacitatea), dupa ce a dat o admitere INM (mult mai grea decat ex de admitere direct pe post), o gramada de examene in timpul INM-ului si un examen de absolvire INM, in conditiile in care cei care au 5 ani vechime dau un singur examen (mult mai usor decat fiecare dintre examenele date de cei care fac INM-ul.) si gata, sunt definitivi.

Fara suparare.
Oare de ce nu se da examenul de admitere in magistratura in acelasi timp cu examenul de admitere la INM, cu aceleasi subiecte si aceleasi probe?

Iar cei care au 5 ani vechime si obtin medie mai mare de 7 sa fie numiti direct pe post, in limita numarului de posturi care trebuie ocupate urgent.

Am colegi care vor sa ajunga magistrati, dar pe termen scurt incearca sa ajunga avocati sau consilieri juridici, ca sa faca cei 5 ani vechime. Ca doar nu sunt fraieri sa dea la INM...(Exprimarea de la final le apartine).

KKK

Post by KKK » 05 Apr 2009, 10:44

adina wrote:pt kkk,

schimbi avocatura cu magistratura că poate te saturi de ritmul infernal din avocatura .poate vrei mai mult timp liber şi vezi că banii te costă prea mult.poate pur şi simplu simţi o chemare,,,şi asta fără să auzi voci
adinutza scumpa si iubita, mai linistit sunt in avocatura decat acolo la ascultat toata ziua pareri ale altora intr-o sedinta fara a putea sa le dau o replica si apoi, in timpul ramas, sa citesc aceleasi pareri scrise ale altora exprimate prin cereri, intampinari, note scrise, concluzii scrise etc. Si dupa ce ascult si citesc atatea mai trebuie sa si motivez nu stiu cate zeci de incheieri (pt. exceptii) sau hotarari saptamanal.

Eu cred ca judecatorii sunt masochisti. Stau acolo doar pt. a putea sa se dea mare cu statutul (ca da bine sa spui ca esti jude) si sa aiba ei mereu ultimul cuvant dupa ce au stat frustrati si au ascultat tot ce au zis altii. Cred ca simt o placere maresi ascunsa cand motiveaza. Se simt razbunati.

Despre procurori e alta poveste ... Astia sunt mai relaxati un pic ...

observer

Post by observer » 05 Apr 2009, 11:46

Despre procurori e alta poveste ... Astia sunt mai relaxati un pic ...
Singura lor problema e bocancul care la apasa pe ceafa.

kinga

Post by kinga » 05 Apr 2009, 11:54

KKK wrote:
, mai linistit sunt in avocatura decat acolo la ascultat toata ziua pareri ale altora
...

acu io stau si ma gandesc KKK.. daca nu ar fi frustratii aia.. tu cu cine ai mai vorbii????
tu cu tine... :grin:

si asta cu pararea altora..a fost tare... :razz: :razz: :razz: :razz:

ca dor avocatii reinventeaza cumva dreptul??? nuuuu ...........spun si ei pararea altora... de prin tratate adunate :-D :-D :-D :-D

so..io nu as fi asa de dura in calificare juzilor

observer

Post by observer » 05 Apr 2009, 11:59

ca dor avocatii reinventeaza cumva dreptul??? nuuuu ...........spun si ei pararea altora... de prin tratate adunate

Profu nost de teoria obligatiilor L.P. ne spunea : " cartile din carti se fac"

Xeroxu si asistentii sa traisca.

mirelle

Post by mirelle » 05 Apr 2009, 12:50

Frustrati sunt in toate categoriile si paturile sociale. Pana si femeia de serviciu din scara blocului are ceva frustrari pe motiv ca administratora sta pe scaun si completeaza cu scrisul stangaci de clasa I niste chitante.

Cei mai periculosi sunt prostii frustrati. Daca sunt doar frustrati din cauza neimplinirilor profesionale de pana in momentul intrarii in magistratura, INM, etc, asta e lucrul cel mai simplu de corectat. Ca din ghebosi de prea mult stat cu capul in carti vor deveni mai armoniosi, ca vor avea mai mult timp; din peltici cu voce subtire vor deveni oameni cu voci cu rezonanta; in timp se schimba si vocea aia pitigaiata si ramane doar pregatirea temeinica pe care au dobandit-o in atata amar de vreme si devin oameni integri.

Parerea mea e ca ei sunt un bun necesar , pentru ca ei, cu micile frustrari din cauza datoriilor la banci si a cheltuielilor zilnice, au reusit sa ocupe un loc la care au visat ani la rand si pentru care s-au pregatit si din acest motiv sunt cel mai greu corupt. Si astfel tot ei vor fi cei care nu vor mai permite avocatului sa isi bea cafeaua cu prietenul judecator inainte de a intra in sala unde unul spune cateva vorbe de ochii lumii iar altul pronunta dupa ureche o hotarare in favoarea prietenului. De ce vor fi ei asa? Pentru ca au fost multa vreme acei frustrati care au pierdut cu legea in brate in favoarea unora care poarta costume scumpe si care si-au dezvoltat relatii ce nu pot fi inlaturate prea usor. Pentru ca ei au fost frustratii care au pierdut cand totul era in favoarea lor si pentru ca e timpul ca ei sa faca dreptate si sa nu priveasca haina de pe om, ci trebuie sa asculte cuvintele ce ies din gura lui.
Desigur ca peste tot exista si exceptii. Dar unde ati vazut vreo padure fara uscaturi?

Veronica, in pofida faptului ca spui unor lucruri pe nume, te intreb pe tine, cea fara defecte: care a fost imboldul pentru care ai intrat tu in magistratura? Nu cumva atunci cand ii caracterizezi pe cei nou intrati in aceasta bransa ca fiind ghebosi, frustrati, prosti, etc te-ai uitat in oglinda si te-ai vazut pe tine la inceputul carierei? De ce crezi ca etalonul esti tocmai tu, cea atat de perfecta?

oana_dan

Post by oana_dan » 05 Apr 2009, 16:30

Fanfan, felicitari !!!

KKK

Post by KKK » 05 Apr 2009, 19:48

kinga wrote: acu io stau si ma gandesc KKK.. daca nu ar fi frustratii aia.. tu cu cine ai mai vorbii????
tu cu tine... :grin:

si asta cu pararea altora..a fost tare... :razz: :razz: :razz: :razz:

ca dor avocatii reinventeaza cumva dreptul??? nuuuu ...........spun si ei pararea altora... de prin tratate adunate :-D :-D :-D :-D

so..io nu as fi asa de dura in calificare juzilor
Lasa ca am vazut si parerea ta despre juzi. tot la sectiunea asta. nu e cazul sa aplici cu mine tactica asta prin invaluire. sunt vulpoi prea batran ca sa fiu pacalit asa usor ...

lala

Post by lala » 05 Apr 2009, 22:29

Asta-i un forum JURIDIC ? :-D [/b]

KKK

Post by KKK » 05 Apr 2009, 22:36

draguta, aici discuta capetele luminate. invata sa vorbesti cand ti se acorda cuvantul altfel risti o amenda pentru tulburarea solemnitatii.
ce-ar fi sa-ti iei lapticul si jucariile si la pleci la culcare.

scar

Post by scar » 05 Apr 2009, 22:44

Veronica wrote:Fraiera care a trantit primul post este un om din sistem, fost sau actual auditor! N-o cunosc si nici nu ma intereseaza s-o stiu. Din ce scrie imi dau seama ca traieste aceleasi frustrari pe care le traiesc "palmasii sistemului", auditorii! Este frustrant sa vad cata masa de ratati intra in sistem. Sa nu credeti ca cei care ati intrat acum aveti vreun merit. Sunteti cel putin la fel de retarzi precum elle si matza aia penibila.
Iar, elle, te asigur, aduc osanale cerului ca nu ai intrat! La fel si pentru matza. Ar fi jale. N-am nicio satisfactie sa aflu ca acest cancan imi va fi coleg, insa daca ar fi sa aleg intre cancan si matzele astea de pe forum, l-as alege cu bratele deschise si daca voi v-ati mai naste de 5 ori.
Eu sunt elita sistemului si cel mai acerb critic al sistemului. Faptul ca eu sunt in sistem este o dovada ca voi nu aveti ce cauta acolo.
Pe de alta parte, sunt oameni in sistem carora elle si matza le-ar da fum. :grin: Asta nu e in schimb o justificare ca voi sa intrati! Suferinta ratarii voastre nu-mi trezeste nici placere, nici disconfort. Simplul fapt ca prezenta voastra nu polueaza sistemul e suficient de reconfortant pentru mine si o gura virtuala de aer proaspat pentru sistem. :mrgreen:

Sa mori tu ca esti elita din sistem!
De ce?
Ca asa te visezi tu?
Cand iti dau toti cu piciorul?
Cand esti o slinoasa si o uratanie care e buna la "prestigitatie"?

Fato! Ia zi-ne si noua o chestie de drept si sa ne arati ca esti bestial de desteapta!

Ia zi tu de ex. ce e aia o clauza patologica intr-un contract de intretinere.
Sau interpretarea contra preferentum a unei clauze arbitrale.
Sau ce inseamna intr-o clauza arbitrala: "Litigii: arbitraj"?

Sau nu mai stiu eu ce. Ce e aia intentie de gradul II in dreptul penal? Un mic exemplu.

SAu deosebirea intre obligatiile solidare si in solidum?

Hai sa-ti spun eu de ce esti infinit de fraiera cand spui ca esti elita sistemului: pentru ca numai unul cum era de exemplu O. Capatana ar fi putut pretinde acest lucru. E suficient sa vina Filipescu sau Capatana sau Zillberstein sau nu mai stiu care dintre astia si sa spuna ca ei sunt elita. Nu trebuie o demonstratie, ca nu e nevoie. Corect? Dar tu sa vii si sa spui asta e o aberatie, ab initio. Tu nu ai cum sa fii elita in sistem. Sau te pomenesti ca esti Ion Luca Georgescu reincarnat! Tu esti aia care a facut codul comercial de pe vremea lui Carol al II-lea, care nu a apucat a intra in vigoare? Apropos ce e aia clauza solve et repete sau cum se mai scrie ca eu habar nu mai am? Tu chiar de-ai fi magistrat esti varza pentru ca tu la ora actuala nu ai cum sa stapanesti o arie larga a dreptului. Daca intri bunaoara pe familiei stii familiei si atat. La restul esti ciuca bataii. Ca e un fel de diviziunea muncii. Sau la judecatorie esti pe penal, iar la tribunal pe insolventa comerciala.Tu sa nu imi spui ca nu e asa. Nici Boroi sau Dragne sau nu stiu care nu stiu penal la un supernivel. Asa ca lasa-ne cu balariile astea si fii serioasa! Daca in viata mea as fi vazut pe viu un astfel de supermagistrat as fi facut pe mine (cum a facea Cobain cand il vedea pe Lenon la tv.). Insa nu am vazut. Am vazut destui oameni destepti care m-au pus pe ganduri serios. Insa nu am facut pe mine. Tu cu ce vii? Cu un cacat de mesaj?
Pai scuza-ma...eu cred ca tu nu esti magistrat. In primul rand nu cred asta. Tu esti un grefier sau altceva. Si nu unul bun. Eu ii apreciez foarte mult pe grefieri, avand in vedere ca ei fac munca magistratului. Sau un magistrat din ala de care vorbeai tu. Din ala suficient si atat. Asta esti in cel mai bun caz.

Daca imi spui cum se poate simula un legat esti tare. Spune-mi si esti cea mai tare din parcare. Ce mult m-ar interesa sa stiu si eu o chestie ca asta. Apropos: intreaba-ti si colegii magistrati sa vedem daca stie vreunul. Sau intreabai ce sunt alea nulitati convergente. Daca stiti: jos palaria.

Sau ce stiti despre efectele transnationale ale hotararilor arbitrale?

Sau macar ce parere aveti despre situatia din ExTREMUL ORIENT. dAR NU CU RASPUNSURI GEN: EXCELENT.

APROPOS: TABLE JOCI?

Las-o moale! Noi nu avem in primul rand un sistem elitist. Americanii au asa ceva. Eu iti propun sa faci o vizita pe la Harvard. Poate iti pui poza langa a Elenei Ceausescu. Ca si ea are o diploma pe acolo. Si sistem elitist inseamna ceva ce tu nu ai idee. Se vede din exprimarea ta. Si inca ceva sistemul numit elitist nu e cel mai tare. Cel mai tare este sistemul numit renan. Asta daca iti place sa citesti carti de economie. Sau istorie. Sau ce dracu vrei tu. :skul:

Post Reply