Kasolvenzia Cosmorom Orange Connex sfaturi utile

Vesti de interes.
gavril

Post by gavril » 01 Dec 2005, 22:47

Mili wrote:Interesanta discutie.Eu nu am gasit-o pana acum si am initiat deja o alta in forumul de comercial. Oricum este de actualitate.Parerea mea e ca nu prea au sanse decat cu cei slabi si cu manevre.Recuperatori cu studii superioare!!
risca-te tu .. la o asemenea situatie .. Nu mai da asemenea sfaturi si la altii .. Si daca tot vrei sa te risti .. vei vedea atunci daca colectorii ( nu recuperatorii) sunt bine pregatiti sau nu.

Depinde de varianta pentru care opteaza la recuperarea debitului, unele soc. prefera ord.5
toata lumea prefera ca varianta initiala procedura somatiei de plata.
Prescriptia actiunii incepe sa curga de la data ultimei facturi emise ori de la data la care expira contractul incheiat intre parti?
termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand aceasta a devenit exigibila. Pt. fiecare factura in parte curge o prescriptie separata ( nu are legatura cu periada obligatorie de abonament). Nu se percep penalitati la penalitati ( dobanda la dobanda - anatocism). Penalitatile se prescriu o data cu creanta.

Plata se face in baza facturii, daca nu au emis facturi nu se pot folosi de propria lor culpa. Neutilizarea mea+nefacturarea ta nu poate fi interpretata drept o denuntare tacita?
Cert este ca neavand facturile in baza carora sa-si formuleze pretentiile nu au dovada debitului. Doar cu contractul pot sa mearga in instanta dar neavand cu ce sa faca proba (la care sunt obligati in sustinerea cererii) actiunea se respinge. Prescriptia caror sume? a celor pe care trebuia sa le citesti in stele?? In mod normal o presriptie curge de la data la care suma a devenit scadenta dar la tine nu se pune problema asa.
Gresesc eu Ildi?
da. gresesti. Conform contractelor standard in cazul in care factura care atesta valoarea serviciilor .. nu ajunge din diferite motive la tine .. atunci tu .. poti afla valoarea ei doar solicitand telefonic .. sau scrie .. sau puteai afla de la relatii clienti. Stiai ca ai beneficiat de niste servicii .. deci stiai ca trebuie sa platesti . Citeste contractul.. sau daca nu il mai ai .. solicita o copie. Te vei convinge .. la sectiunea .. Plati.
Faceti cum vreti. Daca nu, luati-va un avocat. Scapati oare mai ieftin?
:-D
sa stii ca multi .. de la diferite .. societati ( nu neaparat .. pers. fizice) asa fac .. in speranta .. ca ne vin ei de hac. Si vin aia cu o falca in cer si una in pamant .. pusi pe scandal ( nu totdeauna) .. dar se linistesc repede. Mai tot invoca dispozitiile legii 469/2002 .. dar ei nu stiu decat prima parte din art. 3 ( sau 4). A 2-a parte a art. omit s-o spuna .. de parca noi am fi paraleli. Pe mine ma cam amuza .. :-D
Cand lucrezi pe un domeniu atat de mic .. nu prea ai cum sa pierzi.

ildi

Post by ildi » 02 Dec 2005, 09:37

Gavril, de ce Cosmorom nu emite facturi, ( in cazul prezentat de mine, ultima factura a fost emisa/primita /platita in data de 27.07.2002) daca considera ca ai beneficiat de serviciile lor pe baza contractului, fara sa existe macar o singura convorbire ori apel primit ulterior? Romtelecomul emite facturi pt. abonament, indiferent daca te folosesti de serviciile lor, Cosmorom nu are aceasta obligatie? Dupa parerea ta doar abonatul are obligatia sa respecte contractul incheiat?

elecktra

Post by elecktra » 02 Dec 2005, 16:09

Gavril, eu chiar nu am un contract cu Cosmorom si nu cred ca sunt toate contractele de acest gen doar simple completari ale unui contract standard, au particularitatile lor.
Pe ordonanta 5, daca citesti cu atentie se poate solicita un singur gen de debit, eu pentru acel cuvant (caci este unul) am castigat o gramada de dosare cu Orange e.t.c. :) :floare:
In alta ordine de idei cu or sa faca dovada debitului neachitat in opinia ta?

jordan76

Post by jordan76 » 26 Dec 2005, 16:37

[quote="Gavril"]mi se par destul de corecte regulile de acolo. Si iti spun ca majoritatea mentionate in site le respectam si noi.

Am si eu probleme cu K.. si as dori niste sfaturi din partea celor avizati.
Am primit deja cunoscuta scrisoare de la K.. avand 800 000 ROL debit si 7 mil penalitati.E vorba de 2 facturi pt un abonament pe care eu incercasem sa/l desfiintez prin tel la serv clienti inainte de a pleca din tara(iunie/iulie 2003) .Abonamentul era de vreo 2 ani si fara intarzieri la plata..La vremea aceea au zis ca e OK,,abonamentul e anulat ,iar acum ei zic ca de ce nu am facut cerere in scris pt desfiintare,asa cum zice contractul.Asa ca mi/au mai emis 2 facturi (total 800 000),desi de abon nu se mai folosea nimeni.Ei au cesionat creanta catre K... desi pe mine nu m0au notificat in nici un fel(exista un paragraf in contract prin care se obliga sa iti trimita notificare in cazul unei cesiuni).Un alt paragraf din contract zice ca in caz de neplata Orange intrerupe serviciul la douazeci si ceva de zile de la data emiterii facturii .Ori mie mi/au emis 2 facturi desi prima era neplatita .
I/am contactat pe cei de la ORANGE (MAGAZINUL PROPRIU )dorind sa platesc si mi-au zis ca ei nu mai treaba lor ci a celor de la K...
Aici e momentul in care cer sfaturi.ARTREBUI SA TrIMIT LA oRANGE Romania o recomnadata prin care sa imi arat disponibilitatea de a plati o factura plus penalitati (in cuantumul legal) si asta sa imi serveasca ca proba in cazul unui proces? Asta in conditiile in care nu am fost notificat de cedarea creantei ,iar scrisoarea de la K..(NERECOMANDATA/ NU O POT CONSIDERA NOTIFICARE).Poate fi considerata o discutie la tel ca fiind notificare?
CE TREBUIE SA FAC daca pana la urma o sa trebuiasca sa platesc catre K o suma (in ipoteza unei intelegeri ca urmare a negocierii), pt ca ,odata platita, sa nu mai imi ceara in viitor alti bani.Ce inscris ar trebui sa le cer?
Pe langa ceea ce am cerut eu,orice alte idei sunt bine venite.
Mersi anticipat tuturor celor care imi dau sfaturi pertinente.

wittmann

Post by wittmann » 26 Dec 2005, 17:04

Nu le plati nimic. Mai stai un pic poate se fac 3 ani de la ultima factura. :grin:

SAM24

Kasolvenzia, Cosmorom, Orange-sfaturi utile

Post by SAM24 » 10 Jan 2006, 08:01

wittmann wrote:Nu le plati nimic. Mai stai un pic poate se fac 3 ani de la ultima factura. :grin:
Cei de la Kasolvenzia procedeaza la recuperarea creantelor mici de 1 milion?

jordan76

Post by jordan76 » 10 Jan 2006, 13:39

Asa se pare.Cel putin in cazul meu asta incearca sa faca.

compotzel2003

curios

Post by compotzel2003 » 13 Jan 2006, 20:15

Cabinete de avocatura apartenere
Sc Ksi kasolvenzia endeks Romaia s.a
Bd.Dimitrie pompei.....................

Compania S.C.Cosmote Romania Mobile Telecomunications SA....prin agent Ksi .... a incredintat cabinetului nostru de avocatura cazul dumneavoastra in vedera initierii procedurii juridice de recuperare a debitului pe care il aveti fata de aceasta(yo am semnat numa cu Cosmorom .... fara Cosmote )
Pentru a evita consecintele unei actiuni in instanta,va somam sa achitati de urgenta debitul xxxxxxxx
Daca nu veti achita pana la data x (curios am primit scrisoarea cu posibilitatea de a achita debitul avand deja expirata data ....o consider deja o incalcare a drepturilor mele ...si o privesc ,ca si cum ar fi o incercare de intimidare),penalitatile de intarziere vor fi recalculate si ne vom adresa instantelor judecatoresti(de cand au posibilitatea sa mareasca penalitatile sau sa puna noi conditii fata de contract ... care a fost deja prescris ....fara sa primesc nici o notificare timp de 3 ani jumate sau macar o factura).....pentru a se pronunta asupra obligatiilor dumneavoastra ,urmand a continua procesul de recuperare prin urmarirea silita a bunurilor dumneavoastra(nu sunt posesor al nici unui bun......casa masini ...terenuri ...afaceri ,totul se afla pe numele tatalui meu ...)mobile si imobile si prin poprirea veniturilor,pentru recuperarea integrala a creantei si cheltuielilor generate de acest proces(de cand pot sa actioneze un proces .... daca aceasta fapta a fost prescrisa ...curios..
data ultimei facturi 28/02/2002.....

Doresc niste sfaturi avizate ... cu toate ca un membru al Baroului de avocatura din .......... este ruda cu familia noastra ....care a fost instiintat de aceasta problema .....si la sfatul dumnealui am decis ca sa_i lasam sa latre ca oricum nu au ce face (prostia lor ca nu au reactionat in timp util...adik in termen legal).........(este ilegala informarea altor institutiim ....aceasta se face numai persoanei in cauza sau reprezentantului(avocat)........sau se cere acordul persoanei in cauza daca aceasta considera ca nu i se aduc prejudicii .....teoretic vorbind(din ce am citit tot din buna-vointa dumneavoastra)

Solicit niste sfaturi ... si o eventuala colaborare in vederea unui proces......(pt drepturile mele sunt dispus sa platesc pana la contravaloarea debitului numai sa stiu ca mi_am sustinut drepturile mele.......nu vorbim de moralitate aici ... doar de drepturi pe care le ai si le poti specula in favoarea ta.....fara a te abate de la litera legii

razvan_c

Post by razvan_c » 13 Jan 2006, 21:24

NU LE DA NIMIC!!!! CU PORCII TREBUIE SA FII MISTRET :twisted:

wittmann

Post by wittmann » 14 Jan 2006, 10:50

Mistret neprietenos!

mariusms

Post by mariusms » 14 Jan 2006, 10:58

... si sa nu te puna necuratul sa recunosti datoria, ca intrerupi prescriptia.

razvan_c

Post by razvan_c » 23 Jan 2006, 14:05

M-a pus dracu si pe mine sa fac un credit la EuroLine. L-am facut cam acum un an. Ei zic ca ai rata fixa, dar mie nu mi-au venit doua la fel.
Pe luna decembrie am primit extrasul de credit care imi arata la sold final -54,05 RON. Binenteles ca nici nu m-am obosit sa trec pe la banca.
Azi ma suna o duduie de la EuroLine si imi zice ca s-a comis "o eroare de calculator", ca ei isi cer scuze, ca de fapt nu era cu minus, ca trebuie sa platesc, INCLUSIV PENALIZARILE :-x .
Mai mult, imi zice ca am din urma o restanta care cu penalizari ajunge la 180 RON, cand eu mi-am achitat toate ratele la zi. Si imi zice ca daca pot sa achit macar 80 RON, dar cat mai repede, pana vine extrasul pe luna asta, ca sa nu ma bage la alte penalizari. Binenteles ca nu o sa le dau nimic(in afara de ce le-am dat deja in gand :twisted: ), dar as vrea sa stiu si parerea voastra.

insolit

Post by insolit » 23 Jan 2006, 17:39

daca sunteti chemati in judecata, va sugerez sa invocati l nr 193/2000
privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori
cititi cu atentie legea si gasiti articolele care tb invocate.
pt cei care au invocat aceasta lege, rog sa anunte ce solutii s-au pronuntat

gavril

Post by gavril » 25 Jan 2006, 00:24

daca sunteti chemati in judecata, va sugerez sa invocati l nr 193/2000
privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori
cititi cu atentie legea si gasiti articolele care tb invocate.
pt cei care au invocat aceasta lege, rog sa anunte ce solutii s-au pronuntat
sunt si eu curios ce solutii favorabile consumatorilor exista pe legea asta.
Am sa-mi fac timp si am sa dau in judecata, pe acest temei, Romtelecom-ul, Connex-ul, compania de cablu, Electrica si mai am cateva care ma omoara cu dobanzile lor de cate ori intarzii. Insa tare mi-e frica ca nu voi castiga nici un proces.

Zilele trecute am intrebat o persoana angajata la Kasolvenzia daca au pierdut procese pe legea aceea si mi-au zis ca nici unul. Poate m-a mintit , poate ca nu ... Zicea ca asa e sistemul. Nu-l putem schimba.

[/quote]

gavril

Post by gavril » 25 Jan 2006, 00:32

ildi wrote:Gavril, de ce Cosmorom nu emite facturi, ( in cazul prezentat de mine, ultima factura a fost emisa/primita /platita in data de 27.07.2002) daca considera ca ai beneficiat de serviciile lor pe baza contractului, fara sa existe macar o singura convorbire ori apel primit ulterior? Romtelecomul emite facturi pt. abonament, indiferent daca te folosesti de serviciile lor, Cosmorom nu are aceasta obligatie? Dupa parerea ta doar abonatul are obligatia sa respecte contractul incheiat?
Nu stiu ce s-a intamplat in cazul tau. Poate e o greseala la mijloc.
Ideea e ca nu avem o creanta lichida .. daca nu s-a emis o factura pe luna respectiva sau pe luna ulterioara care sa precizeze si valoarea lunii anterioare. Daca nu avem creanta lichida ( determinata sau determinabila) atunci nu pot avea actiune in instanta. Plus de asta exista o prezumtie in codul civil care spune ca ceva de genul ca plata unei creante perioadice ( iar pe actul constatator nu se face referire la suma restanta) creaza prezumtia ca suma anterioara ei a fost platita. Am impresia ca prezumtia este relativa.

De obicei .. prin contract aceste societati au obligatia de a emite facturi lunare. Daca nu au emis .. nu pot avea pretentia la banii din partea ta .. implicit nici la penalitati. Dar banuiesc ca stiai deja asta.

Post Reply