Kasolvenzia Cosmorom Orange Connex sfaturi utile

Vesti de interes.
Post Reply
allien

Post by allien » 25 Nov 2005, 03:38

Link-ul este doar pt informare, pentru a face o comparatie intre ce avem noi si ce au altii.

Stiu ca nu e aplicabil la noi, dar poate ca ar trebui.

As fi curios sa vad un contract pe care il aveti voi cu clientii.
Am o idee dar, nu acuz fara dovezi.

O seara placuta si un week-end la fel ! :lol:

gavril

Post by gavril » 26 Nov 2005, 00:41

mi se par destul de corecte regulile de acolo. Si iti spun ca majoritatea mentionate in site le respectam si noi.

Weekend placut si tie !

catacaz

Post by catacaz » 30 Nov 2005, 19:34

Am citit cu mare interes toata discutia dumneavoatra de aici pentru ca ma priveste in mod direct. Initiatorul subiectului vorbea de o datorie la Cosmorom de acum 3 ani care acum s-ar fi prescris. Eu va explic acum situatia mea:
Acum un an (mai precis octombrie 2004) aveam si ma bucuram de un abonament la Orange, avand o vechime de aproximativ 10 luni. La rugamintea unui prieten - care nu avea 18 ani impliniti - am mai facut un abonament care i l-am dat lui. Dupa o luna am primit factura telefonica pe ambele telefoane care insuma 18.000.000 lei. Eu mi-am platiti cele 6 milioane de pe factura mea, insa respectivul nu a binevoit sa o achite. Au ramas 12 mil + 1,5 mil inca o luna pana o fost inchis de tot abonamentul.
Pana acum am primit de la Kasolventia 3 scrisori. Imi spuneau sa achit suma de 27.000.000 in termen de 5 zile. Am primit si 2 telefoane de la K prin care mi-au explicat ca suma este de 13,5 mil x 2 si de acum suma nu mai poate creste, insa daca nu achit ma vor pune pe o "lista neagra" si nu voi mai putea face abonamente la firme de telefonie, sau vreun credit bancar. Le-am propus sa achit in transe de cate 5 mil/luna, insa nu au fost de acord. Mi-au zis ca trebuie achitata cel putin suma restanta fara penalizari, adica 14 mil. Nu am putut sa o achit.
Acum 2 sapt. am primit un telefon de la un domn de la Kasolvenzia care-mi spunea ca nu am achitat suma minima de 14 mil. si ma intreba daca mai are rost sa ma mai amane. Mi-a zis ca daca nu platesc va fi foarte dosarul meu va fi inchis. L-am intrebat "Cum adica?" Mi-a raspuns "O sa vedeti!". Acum doua zile am primit iarasi scrisoare de la K. prin care ma anunta:

"Stimate domn,
Deoarece debitul dumneavoastra in valoare de 2.711,52 RON catre compania ORANGE ROMANIA SA nu a fost achitat, va informam ca dosarul dumneavoastra a fost inchis si remis firmei de avocatura partenere.
Va aducem la cunostinta ca, in baza articolului 1073 din Codul Civil, recuperarea debitului, a penalitatilor si a cheltuielilor de judecata se va face pe cale judecatoreasca.

Cu stima, consilier juridic Eriola Dinescu."

Acum intrebarea mea este: la ce ma pot astepta de acum incolo? Suma asta nu o pot plati in foarte scurt timp.

Multumesc.

PS: stiu, e vina mea, insa am nevoie de sfaturi.

elecktra

Post by elecktra » 30 Nov 2005, 20:55

Depinde de varianta pentru care opteaza la recuperarea debitului, unele soc. prefera ord.5, timbraj scazut, procedura teoretic mai putin stufoasa...ei...in acest caz pierd. Daca merg pe dreptul comun ai putea, in final, sa fii executata silit. Ceea ce ma framanta pe mine acum este urmatoarea intrebare: chiar nu este posibil sa faci dovada faptului ca nu tu esti in realitate posesoarea abonamentului?

ildi

Post by ildi » 01 Dec 2005, 10:52

Prescriptia actiunii incepe sa curga de la data ultimei facturi emise ori de la data la care expira contractul incheiat intre parti?
Ma refer la situatia in care contractul a fost incheiat pe o perioada de 12 luni, abonatul si-a platit ultima factura emisa, nu a mai folosit serviciul de telefonie, fara sa renunte expres la abonament si fara sa primeasca alte facturi.

elecktra

Post by elecktra » 01 Dec 2005, 11:06

In cazul in care nu-si platea factura prescriptia incepea sa curga de la data la care trebuia sa o plateasca pe ultima. Insa tu spui ca si-a platit ultima factura iar aceasta corespunde cu expirarea contractului ulterior nemaifolosind serviciul ceea ce echivaleaza cu o renuntare.
Nu am un asemenea contract dar daca tu il mai ai te rog sa citesti la conditiile de prelungire a contractului (ma intereseaza la expirarea contractului in ce fel se considera prelungit si daca poti renunta fara sa-i anunti).
In al doilea rand se naste intrebarea: nu a mai primit facturile pentru ca nu a mai fost facturat sau nu mai domiciliaza acolo? mai exista si varianta in care nu a vrut sa le mai primeasca.

ildi

Post by ildi » 01 Dec 2005, 11:35

Nu au fost emise alte facturi deloc. Contractul nu l am, insa cei de la Cosmorom ( Kasolvenzia) sustin ca trebuia platit in baza contractului incheiat pe o perioada de 12 luni, indiferent ca s-a vorbit ori nu si neinteresand ca nu s-au emis lunar facturi, argumentand ca abonamentul Romtelecom se plateste chiar daca nu vorbesti deloc. Ceea ce omit sa spuna e ca Romtelecomul emite si trimite facturi.
Asadar, cand incepe sa curga prescriptia si cand se implineste?
Ma intelegi Elecktra?

elecktra

Post by elecktra » 01 Dec 2005, 12:34

Plata se face in baza facturii, daca nu au emis facturi nu se pot folosi de propria lor culpa. Neutilizarea mea+nefacturarea ta nu poate fi interpretata drept o denuntare tacita? :roll:
Cert este ca neavand facturile in baza carora sa-si formuleze pretentiile nu au dovada debitului. Doar cu contractul pot sa mearga in instanta dar neavand cu ce sa faca proba (la care sunt obligati in sustinerea cererii) actiunea se respinge. Prescriptia caror sume? a celor pe care trebuia sa le citesti in stele?? In mod normal o presriptie curge de la data la care suma a devenit scadenta dar la tine nu se pune problema asa.
Gresesc eu Ildi? :cafea:

ildi

Post by ildi » 01 Dec 2005, 12:39

Sper din tot sufletul sa ai dreptate si iti multumesc mult! :floare:

Mili

Post by Mili » 01 Dec 2005, 12:49

Interesanta discutie.Eu nu am gasit-o pana acum si am initiat deja o alta in forumul de comercial. Oricum este de actualitate.Parerea mea e ca nu prea au sanse decat cu cei slabi si cu manevre.Recuperatori cu studii superioare!!

elecktra

Post by elecktra » 01 Dec 2005, 17:55

Ildi, in cazul in care vei primi o asemenea actiune (asta reducand la absurd) ma tii la curent? te rog :floare:

elecktra

Post by elecktra » 01 Dec 2005, 18:04

Mili wrote:Parerea mea e ca nu prea au sanse decat cu cei slabi si cu manevre.Recuperatori cu studii superioare!!
Trebuie sa te contrazic: au sanse in cazul in care fac treaba cum trebuie.
In ceea ce o priveste pe Ildi a fost greseala lor si mi se pare normal sa plateasca sunt multe cazuri insa in care oameni rau intentionati au facut imprumuturi uriase si nu au platit un leu e.t.c. Au contracte bine facute, se subroga in drepturile celuilalt si pot sa execute silit. Asa ca, asa cum zicea si nicuvar undeva pe aici: platiti-va datoriile! nu-i normal sa ne facem ca ploua si sa incurajam genul acesta de practica!

razvan_c

Post by razvan_c » 01 Dec 2005, 20:07

Eu zic sa ne platim datoriile, sa ne punem centura de siguranta si sa nu trecem pe rosu, ca sa nu trebuiasca sa luam pozitia ghiocelului la proces.

luciflor

Post by luciflor » 01 Dec 2005, 21:01

razvan_c wrote:Eu zic sa ne platim datoriile, sa ne punem centura de siguranta si sa nu trecem pe rosu, ca sa nu trebuiasca sa luam pozitia ghiocelului la proces.
Faceti cum vreti. Daca nu, luati-va un avocat. Scapati oare mai ieftin? :evil: :evil: :evil: :-D :-D :-D

razvan_c

Post by razvan_c » 01 Dec 2005, 21:20

Eu vorbeam in general, pana sa se ajunga la recuperatori si altele...

Post Reply