Am citit cu mare interes toata discutia dumneavoatra de aici pentru ca ma priveste in mod direct. Initiatorul subiectului vorbea de o datorie la Cosmorom de acum 3 ani care acum s-ar fi prescris. Eu va explic acum situatia mea:
Acum un an (mai precis octombrie 2004) aveam si ma bucuram de un abonament la Orange, avand o vechime de aproximativ 10 luni. La rugamintea unui prieten - care nu avea 18 ani impliniti - am mai facut un abonament care i l-am dat lui. Dupa o luna am primit factura telefonica pe ambele telefoane care insuma 18.000.000 lei. Eu mi-am platiti cele 6 milioane de pe factura mea, insa respectivul nu a binevoit sa o achite. Au ramas 12 mil + 1,5 mil inca o luna pana o fost inchis de tot abonamentul.
Pana acum am primit de la Kasolventia 3 scrisori. Imi spuneau sa achit suma de 27.000.000 in termen de 5 zile. Am primit si 2 telefoane de la K prin care mi-au explicat ca suma este de 13,5 mil x 2 si de acum suma nu mai poate creste, insa daca nu achit ma vor pune pe o "lista neagra" si nu voi mai putea face abonamente la firme de telefonie, sau vreun credit bancar. Le-am propus sa achit in transe de cate 5 mil/luna, insa nu au fost de acord. Mi-au zis ca trebuie achitata cel putin suma restanta fara penalizari, adica 14 mil. Nu am putut sa o achit.
Acum 2 sapt. am primit un telefon de la un domn de la Kasolvenzia care-mi spunea ca nu am achitat suma minima de 14 mil. si ma intreba daca mai are rost sa ma mai amane. Mi-a zis ca daca nu platesc va fi foarte dosarul meu va fi inchis. L-am intrebat "Cum adica?" Mi-a raspuns "O sa vedeti!". Acum doua zile am primit iarasi scrisoare de la K. prin care ma anunta:
"Stimate domn,
Deoarece debitul dumneavoastra in valoare de 2.711,52 RON catre compania ORANGE ROMANIA SA nu a fost achitat, va informam ca dosarul dumneavoastra a fost inchis si remis firmei de avocatura partenere.
Va aducem la cunostinta ca, in baza articolului 1073 din Codul Civil, recuperarea debitului, a penalitatilor si a cheltuielilor de judecata se va face pe cale judecatoreasca.
Cu stima, consilier juridic Eriola Dinescu."
Acum intrebarea mea este: la ce ma pot astepta de acum incolo? Suma asta nu o pot plati in foarte scurt timp.
Multumesc.
PS: stiu, e vina mea, insa am nevoie de sfaturi.