Maaare maestru....!!!!

inregistrari contabile, taxe si impozite, expertize contabile, evaluari, TVA
nicuvar

Post by nicuvar » 31 Jul 2005, 18:22

Te-ai incins rau.
Dar asta e parerea ta si o respect (ez ? - de unde?).
Iar concluzii poate pune oricine, daca e parte in proces, dupa ce a fost consiliat pe gratis de un consilier binevoitor (andana_va ,:kiss:) sau, de ce nu, de un avocat la fel de binevoitor (oare cine :?: ).
Na, ca m-am incins si eu...

dinubocos

Post by dinubocos » 01 Aug 2005, 07:35

ez? o influenta din partea unui vechi cunoscut: Caragiale.
Si ce spui tu spun si eu. Exceptie: oricine in afara de manatarii nejuristi.

Crtistina

Post by Crtistina » 01 Aug 2005, 11:33

Daca discutia a apucat-o pe un alt fagas, am si eu o intrebare. De ce profesia de avocat nu este vazuta ca o "afacere"?

Pana la urma este vorba despre o lupta pentru clienti, de incercarea de a multumi clientul cu orice pret (care merge pana la a-i vinde gogosi, cel putin in perspectiva maestrului meu), si incercarea de a-ti face reclama cum poti...
Nu mai spun de exemplul firmelor mari de avocatura, care se comporta deja ca fabricile (consultanta pe banda rulanta).

Nu vad aspectul neafacerist al aceste profesii.

serafim

Post by serafim » 01 Aug 2005, 22:16

:lol: Cristina subscriu si eu :grin: mai ales ca dupa " noua lege" s-au aruncat si avocatii la S.C. dar, ca sa fie "intangibile" pt. muritorul de rand...au pus si aici o suma frumusica..."capital social " 2500 Eur sau 3000 de Eur deci D-nilor colegi spuneti-mi va rog si mie un avocat definitiv, cinstit..de unde scoate 2500 Eur Pt. a-si deschide S.C. ????
chiar si in cazul in care "ii depune provizoriu apoi dupa inscrierea S.C.la ORC si deschiderea contului definitiv ii scoate. Oricum pe piutin 1 luna banii sunt blocati!!! :grin:

Luciann

Post by Luciann » 01 Aug 2005, 23:19

Un avocat definitiv, cinstit dar bun, dupa cativa ani de practica, poate scoate si 5-10000 de euro pe luna, depinde cu cine lucreaza. Ca uneori un caz de 5 milioane poate implica o problema de drept mai grea decat unul de 100 de milioane.

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Aug 2005, 07:30

Crtistina wrote:Daca discutia a apucat-o pe un alt fagas, am si eu o intrebare. De ce profesia de avocat nu este vazuta ca o "afacere"?
Poate chir fi o afacere. Dar in momentul in care banii sunt scopul in sine cred ca este o problema. Prima preocupare ar trebui sa fie aceea de a face bine aceasta "afacere". Asta va aduce si bani. Nu invers.
Oricum eu ma refeream la practicarea meseriei de consilier juridic sub umbrela unui srl. Aici am aratat ca nelegea consilierilor arata ca acesta meserie se poate practica doar fiind angajat ( cu cim ) sau numit (si aici tot cu cim ).
Vad aici o enumerare limitativa care nu pomeneste de srl.

ATX2003

Post by ATX2003 » 03 Aug 2005, 09:23

Orice consilier juridic poate fi angajat cu contract individual de munca la un srl avand obiect de activitate unic 7411, iar o astfel de societate poate avea n astfel de angajati, deci problema din lege cu privire la angajat in munca este rezolvata. Acel consilier juridic reprezinta in instanta societatea care l-a angajat(cod CAEN 7411), societate care are un contract de prestari servicii juridice cu societatea client. Reprezentantul legal al clientului este societatea de consultanta juridica prin consilier juridic. Si doar pentru statistica in Arad sunt 38 de societati cu cod CAEN 7411 inregistrate la Colegiul Consilierilor Juridici si nu a fost respinsa nici una la ORC pana acum.

dinubocos

Post by dinubocos » 03 Aug 2005, 09:49

In alte judete se pare ca astfel de societati au fost respinse.
Acest mod de a exercita meseria imi pare putin fortat privit prin prisma legii consilierului juridic. Din punct de vedere al constitutiei si al legii 31/1990 mi se pare OK.

andana_va

Post by andana_va » 03 Aug 2005, 10:41

in Galati sunt doar 3 soc. constituite pe 7411-a celor 3 fondatori.m-am interesat si eu cum pot constitui o astfel de soc.ce am aflat?dupa ce am toate actele necesare infiintarii unei soc., imi trebuie autorizatia de la Colegiu-taxa era de 1 mil.(acum cred ca e mai mult),la finele anului trebuie sa prezint Colegiului toate actele contabile(bilant, balanta etc.) si sa platesc o taxa de 9 mil. lei.frumos,nu? :( :-(

andana_va

Post by andana_va » 03 Aug 2005, 10:44

nicuvar wrote:Te-ai incins rau.
Dar asta e parerea ta si o respect (ez ? - de unde?).
Iar concluzii poate pune oricine, daca e parte in proces, dupa ce a fost consiliat pe gratis de un consilier binevoitor (andana_va ,:kiss:) sau, de ce nu, de un avocat la fel de binevoitor (oare cine :?: ).
Na, ca m-am incins si eu...
ar fi o problema?ei, poftim, intaresc randul la incins! :lol:

nicuvar

Post by nicuvar » 03 Aug 2005, 11:02

Si taxa de 9 milioane este fixa?
Daca ai un an mai prost, sau nu ai chef sa lucrezi, sau ai alte probleme si nu obtii profit, tot trebuie sa platesti taxa? De unde, te imprumuti de la banca?

ATX2003

Post by ATX2003 » 04 Aug 2005, 07:52

La Arad se percepe o taxa de 1 mil lei pentru avizul necesar la ORC la infintarea societatii si pt eliberarea deciziei de inscriere in tablou a societatii(1 mil.pt amandoua) si o cotizatie anuala echivalentul a 200 de euro, societatile nou infiintate fiind scutite 6 luni de la infiintare de aceasta cota, urmand a fi redusa proportinal cu perioada de scutire pentru anul respectiv

dinubocos

Post by dinubocos » 04 Aug 2005, 08:44

De ce sa ceara ORC un aviz de la colegiu atat timp cat apartenenta juristilor la acesta este optionala?!

ATX2003

Post by ATX2003 » 05 Aug 2005, 07:56

Pt ca multi nu recunosc sau chiar contesta statutul profesiei adoptat de Uniunea Colegiilor Consilierilor Juridici si publicat in MO 684/2004 dar vor sa se foloseasca de prevederile lui.Ori aceste societati sunt reglementate tocmai in acest statut. si ar mai fi disp. art.82 din L.51/95 republicata si modif.prin L.255/2004 care spun: (1) La data intrarii in vigoare a prezentei legi*) persoanele fizice sau juridice care au fost autorizate in baza altor acte normative ori au fost incuviintate prin hotarari judecatoresti sa desfasoare activitati de consultanta, reprezentare sau asistenta juridica, in orice domenii, isi inceteaza de drept activitatea. Continuarea unor asemenea activitati constituie infractiune si se pedepseste potrivit legii penale.
(2) De asemenea, la data intrarii in vigoare a prezentei legi*) inceteaza de drept efectele oricarui act normativ, administrativ sau jurisdictional prin care au fost recunoscute ori incuviintate activitati de consultanta, reprezentare si asistenta juridica contrare dispozitiilor prezentei legi.
(3) Prevederile alin. (1) si (2) nu se aplica profesiei de consilier juridic, care va fi exercitata potrivit dispozitiilor Legii nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic.
[/b]

mariusms

Re: Maaare maestru....!!!!

Post by mariusms » 28 Feb 2006, 13:41

adviser45 wrote:Impostura in Justitie

* Jurisconsultii si procesomanii "de profesie" fac pe avocatii la Palatul de Justitie din Galati
* Desi legea este incalcata grosolan, judecatorii galateni tolereaza aceasta situatie
* "Impostorii risca pedepse penale", declara decanul Baroului de avocati Galati
"Ce facem cu impostura?" e o intrebare pe care o auzim tot mai des in ultima vreme. Raspunsul ar trebui sa fie foarte simplu: o eliminam. Cum insa impostura este ofensiva in toate profesiile, a lupta impotriva ei nu e nici simplu, nici fara riscuri.
In cele ce urmeaza, cu sprijinul avocatului Mircea Breahna, decanul Baroului Galati, vom incerca sa deslusim totusi calea cea dreapta in disputa profesionala dintre avocati si jurisconsulti.
- Domnule decan, ce credeti despre cererile repetate ale jurisconsultilor, la Curtea Constitutionala, de a fi asimilati, automat, ca avocati?
- Astfel de cereri se fac foarte des de la aparitia Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si desfasurarea profesiei de avocat. Curtea Constitutionala s-a pronuntat insa in mai multe randuri asupra situatiei si a respins toate exceptiile de neconstitutionalitate ridicate.
- Avocatul si jurisconsultul au aceeasi licenta. De ce legea ii trateaza diferit?
- De la licenta si pana la practicarea profesiei de avocat exista o diferenta notabila. Aspirantii la avocatura trec printr-un sistem de examinare si de practica de specialitate unic in felul lui, care completeaza pregatirea din facultate. Nu poate fi vorba de egalitate, ca pregatire profesionala, intre un avocat si un jurisconsult.
- Va propun o comparatie: un avocat tanar si un jurisconsult experimentat.
- Nu exista grad de comparatie. Avocatura inseamna mai mult decat simpla reprezentare a unei persoane juridice intr-o cauza. E o profesie extrem de complexa, in care relatia nemijlocita cu oamenii este foarte importanta.
Oricat de experimentat ar fi un jurisconsult, nu poate fi avocat decat daca trece prin filtrul legal.
- Jurisconsultii se considera grav nedreptatiti de interdictia de a acorda consultanta juridica in afara unui contract de munca, cu tot ceea ce implica aceasta. Ce credeti?
- Nu e nici un fel de nedreptate aici. Jurisconsultii isi desfasoara activitatea pe baza de contract de munca. Profesiunea lor nu este una liberala, ci una contractuala pe legislatia muncii. Avocatul, in schimb, activeaza in baza unui contract de mandat. De altfel, toata disputa asta este artificiala. Cine ii impiedica pe jurisconsulti sa devina avocati, desigur respectand procedurile legale? Noi, cei de la Barou, nu avem nimic impotriva.
- Sunt probleme cu persoane care practica avocatura la Galati fara a avea acest drept?
- Va marturisesc ca da. Chiar vom apela la Justitie in patru astfel de cazuri de impostura. Oamenii au profitat de o lacuna legala si si-au facut firme care au ca obiect de activitate consultanta si reprezentarea juridica. Pe aceasta baza, jurisconsultii angajati practica de fapt avocatura. Este complet ilegal!
- Despre avocatura empirica ce ne puteti spune?
- Este un fenomen la fel de nociv. Din pacate, foarte multe persoane cad in capcana unor indivizi care se prezinta drept experti in drept, dar care nu au calitatea de avocati. Unii nici macar nu au absolvit liceul, dar profita de naivitatea oamenilor. Unii chiar se recomanda cu numele unui avocat real, fapta care intra sub incidenta Codului penal.
- E corect ca persoanele care practica ilegal avocatura sa fie pedepsite penal?
- Cu siguranta, da. Asa se procedeaza in toata lumea civilizata. Asa ar trebui sa se intample si in Romania.
- Ne mira totusi un lucru: de ce judecatorii galateni permit unor jurisconsulti sa incalce legea? De ce le permit sa intre intr-un proces sau altul, daca e evident ilegal acest lucru?
- Judecatorii au la indemana instrumente pentru a verifica statutul celor care reprezinta partile. In mod normal, ar trebui sa se sesiseze ca legea este incalcata si sa dispuna in consecinta. Nu pot sa-mi explic de ce nu se intampla asa.
- Este vorba de complicitate? Sau e coruptie?
- Nu pot sa ma pronunt eu asupra acestui lucru. Cert este ca se tolereaza incalcarea flagranta a legii.

ROMANIA
TRIBUNALUL BUCURESTI
DOSAR NR. 2077 / 26.01.2006
INCHEIEREA nr. 1 12/2006
pronuntata in Sedinta publica din data de 27.01.2006

Moldovan Mircea - judecator delegat ia Oficiul Registrului Comertului Ilfov de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Jai Eugenia - referent la Oficiul Registrului Comertului Ilfov de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Pe rol solutionarea cererii de inregistrare formulata de asociat unic Codreanu Costin, privind autorizarea constituirii, inmatricularea si inregistrarea datelor din declaratia tip pe proprie raspundere in registrul comertului a CODREANU & ASOCIATII S.R.L.

Procedura legal indeplinita.

Cererea a fost solutionata in lipsa partii conform art. 242, alin. 2 din Codul de Procedura Civila.

JUDECATORUL DELEGAT:

Asupra cererii de fata:

Prin cererea de inregistrare cu numarul 2077, din data de 26.01.2006, legal timbrata, s-a solicitat autorizarea constituirii, inmatricularea CODREANU & ASOCIATII S.R.L. si inregistrarea datelor din declaratia tip pe proprie raspundere in registrul comertului.

In sustinerea cererii au fost depuse inscrisurile mentionate in opisul inclus in cererea de inregistrare pe baza carora judecatorul delegat, constatand ca sunt indeplinite cerintele legale privind constituirea societatii comerciale, in conformitate cu dispozitiile art. 331 si urmatoarele din Codul de procedura civila, ale Legii 31/1990 republicata, ale Legii 26/1990 republicata cu modificarile si completarile ulterioare precum si ale Legii 359/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, urmeaza a admite prezenta cerere, a autoriza constituirea CODREANU & ASOCIATII S.R.L., a dispune inmatricularea acesteia si inregistrarea datelor din declaratia tip pe proprie raspundere in registrul comertului.

PENTRU ACESTE MOTIVE

IN NUMELE LEGII

DISPUNE

In baza art. 1 si 4 din Lg. 514/2003 privind angajarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, art. 6 paragraful 3, lit. "C" din Conv. Europeana a Drepturilor Omului, care arata dr. statelor de a institui reguli cu privire ia dr. unor persoane de a pleda in fata unor instante ori dr. statelor a limita nr. avocatilor, art. 40 din Constitutia Romaniei, care prevede dr. la asociere si dr. celor care au o anumita calitate profesionala de a se asocia pentru organizarea si exercitarea profesiei deja dobandite, precum si pentru promovarea unor interese comune art. 331 c.-p.-civ., judecatorul delegat va admite cererea forumulata.

Potrivit art. 3 din Lg. 51/95, privind exercitarea profesiei de avocat, interdictia desfasurarii activitatii de consultanta, reprezentare sau asistenta juridica (reglementata in art. 1, 2 din Lg. 51/95 rep.), nu se aplica profesiei de consilier juridic care va fi exercitata potrivit Lg. 514/2003.

De asemenea, singura exceptie prevazuta de legiuitor este cea mentionata in Lg. 255/2004, de modificare a Lg. 51/95,in conformitate cu care consilierii juridici pot constitui societati in baza Lg.31/1990, avand ca obiect unic "Activitati juridice - cod CAEN -7411, iar caracterul, acestora este acela al unor societati profesionale (art. 21 din Statutul profesiei de consilier juridic).

Intrucat Romania a semnat Tratatul de Aderare la U.E. in anul 2004, in baza art. 148 al. 2 din Constitutia Romaniei, ca urmare a aderarii, prevederile tratatelor constitutive ale U.E, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritati fata de dispozitiile contrare din legile interne.

In C.E., exercitarea profesiei de consilier juridic in cadrui unei societati comerciale este admisibila, prin urmare o interdictie impusa prin Lg. 51/95, la o asemenea autorizare de catre judecatorul delegat la O.R.C., nu este admisibila.

Admite cererea de inregistrare asa cum a fost formulata de asociat unic Codreanu Costin si, in consecinta:

Autorizeaza constituirea si dispune inmatricularea in registrul comertului a CODREANU & ASOCIATII S.R.L, in urmatoarele conditii:

Sediul social este in jud. ILFOV, ORAS POPESTI LEORDENI, Str. LEORDENl, nr. 105, CAMERA NR. 1.

Domeniul principal de activitate: 741 Activitati juridice, de contabilitate si revizie contabila, consultanta in domeniul fiscal; activitati de studii de piata si de sondaj; consultanta pentru afaceri si management.

Activitate principala: 7411-Activitati juridice.

Capitalul social: Capitalul social subscris este de 200.00 RON, integral varsat; numarul total de parti sociale: 20; valoarea unei parti sociale: 10.00 RON.

Fondatori:

1. CODREANU COSTIN, asociat unic, cod numeric personal: 1760424511671, aport la capital 200.00 RON, data varsarii aportului 26.01.2006, echivaland cu 20 parti sociale reprezentand 100% din capitalul social total, cota de participare la beneficii/pierderi de 100%, domiciliat(a) in BUCURESTI SECTORUL 5, Str. NASAUD, nr. 6, bl.24, se. 1, ap. 95.

Administratori:

1. CODREANU COSTIN, cod numeric personal: 1760424511671, data numirii 27.01.2006, durata mandatului nelimitata, avand puteri depline.

Durata societatii: nelimitata.

Dispune inregistrarea in registrul comertului a datelor din declaratia tip pe propria raspundere.

Dispune publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, a extrasului prezentei incheieri.

Executorie.

Cu recurs, in termen de 15 zile, in conformitate cu prevederile art. 6 din Legea nr. 26/1990 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

JUDECATOR DELEGAT,
Moldovan Mircea

Post Reply