Dar daca economistii iti spun ca nu se poate si tu stii ca se poate, ce faci?KKO wrote:Oricum, in contractele "ciudate" nu negociez nimic fara ajutorul unor economisti
FACTURARE SI INREGISTRARE DELEGATIE IMPERFECTA
Norocel wrote:
Dar daca economistii iti spun ca nu se poate si tu stii ca se poate, ce faci?
Inainte de negociere cu adversarii, prima data "ma cert" cu economistii din tabara mea si incerc sa ajung cu ei la consens. Le pun pe tapet toate variantele juridice si ii intreb ce obiectiuni au de facut d.p.v contabil . LE CER AJUTORUL , nu ma pun in clont cu ei....Dupa ce ne-am lamurit, eu si economistii "mei", abia atunci negociez cu adversarii pentru ca stiu ce clauze contractuale le pot negocia sau nu, ori unde am argumente inclusiv "contabile". Eu cred ca negocierea constituie o "arta" in care mai multe minti luminate, aflate pe aceeasi baricada, pot realiza ceva logic si constructiv , mult mai greu de contraatacat.
Iar cand pentru acelasi rezultat exista mai multe solutii, unele acceptate si de economisti, prefer sa merg pe linia lor (dupa ce m-am convins ca este OK )Dar daca varianta mea juridica este mai scurta si este OK, ii prezint in scris negociatorului sef temeiurile de drept invocate de mine, argumentele contra ale economistului, si il las pe sefun sa aleaga...MI SE PARE MAI INTELIGENT ASA....
Ei bine Sebi, o sa-ti spun un secret pe care l-am aflat dintr-o carte scrisa de Culianu. Este vorba despre Pergamentul diafan, in care se sustine, destul de convingator, ca niciodata o colectiviate nu este condusa in mod real de cel cunoscut ca fiind "seful"-sau economistul cum ii zici tu.sebi77 wrote:Norocel in majoritatea cazurilor managerii sau sefi sunt economisti... Tu in calitate de consilier juritic trebuie sa faci managerul sau seful sa intelega ca ai dreptate si sa cadeti la un numitor comun...Daca nu ii faci, inghiti in sec ca doar este sef..
Semnat
ec. B.I. Sebastian

De regula, cel care "dirijeaza" este un personaj care sta in umbra si de acolo conduce.
Acesta este JURISTUL !!!

[quote="Norocel"]
Ei bine Sebi, o[b] sa-ti spun un secret [/b]pe care l-am aflat dintr-o carte scrisa de Culianu. Este vorba despre Pergamentul diafan, in care se sustine, destul de convingator, ca niciodata o colectiviate nu este condusa in mod real de cel cunoscut ca fiind "seful"-sau economistul cum ii zici tu.
De regula, cel care "dirijeaza" este un personaj care sta in umbra si de acolo conduce.
[b]Acesta este JURISTUL[/b] !!!
[/quote]
e na soi cu tine acum... Daca o luam asa nu e nici JURISTU ci NEVASTA...
Ei bine Sebi, o[b] sa-ti spun un secret [/b]pe care l-am aflat dintr-o carte scrisa de Culianu. Este vorba despre Pergamentul diafan, in care se sustine, destul de convingator, ca niciodata o colectiviate nu este condusa in mod real de cel cunoscut ca fiind "seful"-sau economistul cum ii zici tu.

[b]Acesta este JURISTUL[/b] !!!

e na soi cu tine acum... Daca o luam asa nu e nici JURISTU ci NEVASTA...
e na si cu tine acum... Daca o luam asa nu e nici JURISTU ci NEVASTA...Norocel wrote:Ei bine Sebi, o sa-ti spun un secret pe care l-am aflat dintr-o carte scrisa de Culianu. Este vorba despre Pergamentul diafan, in care se sustine, destul de convingator, ca niciodata o colectiviate nu este condusa in mod real de cel cunoscut ca fiind "seful"-sau economistul cum ii zici tu.![]()
Acesta este JURISTUL !!!![]()
![]()