Merita sa mai faci dreptul in ziua de azi?

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
april

Post by april » 02 Mar 2005, 15:57

Luana, am luat 8 la procedura si da, proful e la fel de exigent...au fost o gramada de 2 si 3 si persoane foarte bune au luat 5-6. ce pot sa zic, mie nu mi s-a parut foarte greu pt ca procedura este cam singura materie de anul asta care din fericire chiar imi place. si as fi luat noua daca nu taiam 2 grile la care raspunsesem bine pt ca m-am luat dupa cineva care "mi-a soptit" cand duceam lucrarea la catedra :grin: deh, invatatura de minte :P

Klaus, nu stiu ce sa zic. eu am impresia ca o medie generala cu putin peste 9 nu e mare lucru pt ca am multi colegi cu note mari. In general in facultatea asta se invata si se iau note destul de mari :)

Luana

Post by Luana » 02 Mar 2005, 17:51

:aplauze: april

klaus18

Post by klaus18 » 02 Mar 2005, 20:22

Ok, cu notele m-am lamurit, dar cum e cu job-urile pe domeniu asta. Ma refer la un job pe domeniu juridic in timpul facultatii, preferabil part-time!

Stiu ca-s multe pretentii, dar sunt convins ca si altii se gandesc ca ar fi bine sa faci practica si sa acumulezi ceva experienta (+bani).

rox_alina

Post by rox_alina » 29 Mar 2005, 13:50

pt klaus: un job part-time in domeniul dreptului si numai acolo ti-ar folosi foarte mult, desi este destul de dificil sa-ti gasesti unul. eu am reusit sa lucrez la un cabinet de avocatura si mi-a prins bine, part-time, cum doresti tu. insa iti ocupa foarte mult timp un job, oricum ar fi el, part sau full-time. insa niciodata sa nu te gandesti la un job full-time, crezand ca vei putea invata tu singur fara sa fie nevoie sa mergi la seminarii pentru ca nu vei putea acumula niciodata nimic. facultatea de drept in sine este destul de dificila si trebuie sa-ti exploatezi timpul la maxim(nu in sensul de a te sacrifica) si conteaza foarte mult si participarea ta cat mai activa la seminarii.
asadar, cu job-ul...ar fi o idee buna, ai ce invata, insa cum iti mai spunea cineva pe forum, mergi in instanta si asista la diverse sedinte de judecata, chiar daca practica o vei face mai tarziu(obligatorie). Bafta!

buba

Post by buba » 29 Mar 2005, 18:08

Draga Klaus 18, citeste cartea "Jurnal de avocat" de Boris Desliu. Nu stiu sa-ti spun editura ca am imprumutat cartea la cineva.
Am citi-o la fel cum am citit candva " Colt alb", cu sufletul la gura. Desi autorul povesteste despre lumea instantei din alte perioade ale Romaniei, multe ( din pacate foarte multe) au ramas neschimbate.
Oricat ai sta acum, inainte de a lua o decizie, prin salile de judecata, nu vei simti nici 2% din ceea ce se petrece cu adevarat in acest sistem . Insa citind cartea , te vei simti cutremurat, vei rade uneori dar vei simti si marele gust al amaraciunii. Si crede-ma, asemeni autorului cartii , am simtit de multe ori dorinta de a-mi da foc la diploma ( la figurat) si probabil ca si el, doar la batranete voi intelege cu adevarat de ce am ales aceasta cale .....

Succes copile, orice cale ai alege.... :floare:

elis

Post by elis » 29 Mar 2005, 19:31

Nu cred ca merita sa faci dreptul.
Daca acum ar trebui sa o iau de la capat as alege sa studiez fizica cuantica.
Mie mi se pare cel mai serios obiect de studiu.

Post Reply