se poate apela la uzucapiune ?
vanzare teren fara forma autentica
Toate sunt bune pt mine pana la un moment dat.
De ce credeti ca legiuitorul a interzis vanzarea imobilului dobandit.in baza legii 18/91....timp de 10 ani? Probabil pt a evita unele speculatii. Daca ulterior tot instanta vine si constata dreptul cumparatorului nu o poate face decat retroactiv astfel ne vedem fortati a accepta vanzarea ca fiind valida chiar in termenul interzis. Eu ma intreb daca asa zisul antecontract era valabil.
De uzucapiune nici nu poate fi vorba.
Daca contractul se poate valida totusi inseamna ca suntem un neam de prosti care ne furam caciula unii la altii sau chiar noua numai de dragul teoriei. Odata credeam ca legea e facuta pt scop si practica dar vad ca este facuta numai de dragul teoriei.
De ce credeti ca legiuitorul a interzis vanzarea imobilului dobandit.in baza legii 18/91....timp de 10 ani? Probabil pt a evita unele speculatii. Daca ulterior tot instanta vine si constata dreptul cumparatorului nu o poate face decat retroactiv astfel ne vedem fortati a accepta vanzarea ca fiind valida chiar in termenul interzis. Eu ma intreb daca asa zisul antecontract era valabil.
De uzucapiune nici nu poate fi vorba.
Daca contractul se poate valida totusi inseamna ca suntem un neam de prosti care ne furam caciula unii la altii sau chiar noua numai de dragul teoriei. Odata credeam ca legea e facuta pt scop si practica dar vad ca este facuta numai de dragul teoriei.
Scuze ca intervin asa..fara rost. Am si eu o problemuta si am nevoie de ajutorul vostru!!
Cum obtin un titlu de proprietate pe un teren si o casa care a fost locuita de bunica mea timp de 70 de ani ? Bunica a decedat, au ramas trei copii, mostenitori. Nu am decat succesiune dupa bunicul meu in care se spune de terenul respectiv. Specific ca opereaza posesia utila, neviciata, neviolenta. Problema mea este ca nu stiu cu cine sa ma judec!!!! Merg pe uzucapiune? Dar cu cine ma judec? Va multumesc mult.
Cum obtin un titlu de proprietate pe un teren si o casa care a fost locuita de bunica mea timp de 70 de ani ? Bunica a decedat, au ramas trei copii, mostenitori. Nu am decat succesiune dupa bunicul meu in care se spune de terenul respectiv. Specific ca opereaza posesia utila, neviciata, neviolenta. Problema mea este ca nu stiu cu cine sa ma judec!!!! Merg pe uzucapiune? Dar cu cine ma judec? Va multumesc mult.
Cunosc notari care procedeaza de felul urmator: in cazul tau se face succesiunea dupa bunica + declaratie notariala ca pe tere exista edificata o constructie veche, dupa care sestabilesc si inscriu in Cfcotele corespunzatoare.
O alta varianta este partajul suscesoral in instanta unde printr- un capat de cerere ceri a se constata existenta constructiei pe baza unei schite de orientare si calitatea acesteia de bun comun iar stabilirea cotelor sa se faca si cu privire la constructie.
Varianta III iti ofera posibilitatea de a nota existenta constructiei sub A pe baza unei schite, fara a se pune in discutie proprietatea acesteia sub B.
O alta varianta este partajul suscesoral in instanta unde printr- un capat de cerere ceri a se constata existenta constructiei pe baza unei schite de orientare si calitatea acesteia de bun comun iar stabilirea cotelor sa se faca si cu privire la constructie.
Varianta III iti ofera posibilitatea de a nota existenta constructiei sub A pe baza unei schite, fara a se pune in discutie proprietatea acesteia sub B.
Re: vanzare teren fara forma autentica
Nu a interzis vanzarea decat pentru terenurile pentru care s-a constituit dreptul de proprietate, nu si pentru cele pentru care s-a reconstituit dreptul.virel2 wrote:Toate sunt bune pt mine pana la un moment dat.
De ce credeti ca legiuitorul a interzis vanzarea imobilului dobandit.in baza legii 18/91....timp de 10 ani?
Daca insa pentru situatia in care vanzarea era interzisa sub sanctiunea nulitatii, se incheie o promisiune de vanzare privind incheierea contractului de vanzare dupa expirarea perioadei de 10 ani, nu vad de ce nu ar fi valabila aceasta promisiune afectata de termen.
AHO! NU am titlu pentru teren. Vreau sa il obtin. Nu am decat o succesiune dupa bunicul meu in care se face vorbire despre acest teren care il are mostenire de la parinti. Pe acest teren sunt doua imobile in care au locuit bunica si parintii mei timp de peste 70 de ani.S-au platit impozitele la zi, dar nu exista nici macar o chitanta de mana prin care sa se faca dovada ca acest teren a fost transmis bunicului meu. Cam asta este situatia. Eu am zis sa merg pe o actiune in constatare si sa invoc uzucapiunea de 30 de ani. Dar cu cine ma judec? Mostenitori sunt mama si cei doi frati. Deci?