Eu am prezentat aici doua situatii, ambele reale.
1. Am depus o plangere penala la politie, si s-a intamplat ce am spus. Adica am primit un raspuns de la politie prin care eram informata ca fapta pentru care am depus eu plangere penala nu constituie infractiune si imi recomanda sa ma adresez instantei civile.
Am fost nemultumita si am cerut explicatii, aratatand in adresa pe care am facut-o ca politia nu era competenta sa dispuna neinceperea urmaririi penale.
Dupa cateva zile a sunat un politist si m-a rugat sa trimit aceeasi plangere pe care le-am trimis-o lor dar la parchet.
Asa am facut si acum dosarul este la parchet.
2. Fata de raspunsurile pe care le-am primit, am inceput sa vad lucrurile putin diferit si am expus o alta situatie pe care nu o prea intelegeam.
Eu sunt consilier juridic la o societate comerciala si depun foarte multe plangeri penale (cu sutele).
Politia, ar vrea sa se scape de mine, si eu ii inteleg, dar n-am ce sa fac si trebuie sa depun plangerile.
Cand cer informatii, am surpriza sa mi se raspunda ca nu au fost inregistrate multe din plangerile mele.
Mai mult, daca trimit pe cineva sa le depuna, refuza sa le inregistreze.
Faptele pentru care depun eu plangere sunt in mod cert infractiuni de furt si/sau distrugere.
Astea erau problemele si in mare le-am rezolvat cu ajutorul primit pe forum.