examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
observer

Post by observer » 31 Mar 2009, 17:16

Orgoliu. :-D :-D

luxor23

Post by luxor23 » 31 Mar 2009, 17:24

la examenul din august nu a fost admisa nicio contestatie...din 500...sper sa aveti mult noroc....

mihutcami

Post by mihutcami » 31 Mar 2009, 17:28

la examenul din martie 2008 cat si la cel din noiembrie 2008 au fost anulate cate 3 grile

adina

Post by adina » 31 Mar 2009, 17:30

pt link
după ce se afiseaza rezultatele finale, te cheama la psihologic. apoi iti cere referinte.apoi se propune preşedintelui numirea in funcţie.noi am dat ex in 13 aprilie şi la 1 iulie am fost numiţi.
in 2005 toate astea au durat 5 luni. deci..cum ii apuca
mie mi-a fost mai mai greu să-mi iau rucsacul în spinare şi sa ma iau şi sa ma duc la sute de km, decat examenele astea doua la un loc. să-mi scuzaţi lipsa de modestie dar eu mai mandra sunt de chestia asta decat de examen...
aici, pana la urma, dracul nu o fost deloc negru.
in principal, datorita faptului că suntem 6 colegi noi, toti suntem la inceput(2 cu 5 ani şi 4 inemişti) şi ..zici ca-s iar in studenţie..cand nu motivam, mergem in excursii
dupa o lună la bucuresti, la inm(unde unii formatori iti spun lucruri practice şi folositoare, iar altii incep cu tratatul de la roma şi cu terţii în procesul civil), te duci la post şi ţi se pun dosarele in braţe.
faci ce vrei dar trebuie sa ştii ce faci....
primele sedinte..au fost 2 sedinţe uşoare de luna august... mi s-a parut foarte simplu şi fain.în septembrie însă, cand m-am trezit cu 50 de dosare la civil şi cu cateva penale sanatoase.....am avut vreo luna jumate de deruntă şi intrebari existenţiale..care au trecut complet. de la sapt. la alta progresezi...am ajuns sa inru in sedinţa de penal a altei colege (ca era bolnava), şi sa fie totul ok, iar la civil sa stau 8 ore fara pauza, cu 60 de dosare (dar unii au peste 100, la alte instanţe)
no..imi place foarte mult, dar trebuie sa ma intorc acasa...ce fac cu noi e bataie de joc, iar ce care veţi intra (totuşi, mulţi, 130 nu?) o sa vedeţi că imediat o sa va gandiţi cum sa va intoarceţi acasa...eu una şi daca imi dau de chiar demisia, nu mai stau mult aşa, pe "nu ştiu",...
cam asta e....
mai bine picam la drept şi dadeam la filo....:)

mariusms

Post by mariusms » 31 Mar 2009, 17:38

cory_pisycutz06 wrote:Dar incurajam tacit incalcarea flagranta a legii. Daca din cauza unui magistrat in functie te trezesti ca esti admis fara loc? Adica ai medie peste 7, dar ultimul loc e ocupat tocmai de un magistrat?
Nu vad in ce ar consta incalcarea legii de catre magistratul care participa la acest gen de examene?
Daca vrei sa devii magistrat (ceea ce-ti si doresc), incearca sa vezi bine daca nu cumva incalci drepturile unor cetateni platitori de impozite.
Se pare ca tu creezi o incompatibilitate artificiala, aceea a magistratului cu sustinerea unui examen, pe fondul subiectivismului (cel putin asa pare).
Iata ca, sintetizand, Curtea Constitutionala a statuat ca existenta unor incompatibilitati se pune in unele cazuri daca exista un temei special si daca sunt consacrate prin lege (Decizia nr. 45/1995, M. Of. nr. 90/1995).
No offence, Pisi.

observer

Post by observer » 31 Mar 2009, 17:47

Ti se cer referinte ? De la cine ? De la fosti clientzi?

Nu mai vin Inspectorii CSM undercover sa intrebe vecinii de pe scara daca nu bei peste masura si daca nu iti bati nevasta ?
Daca inspectorii sunt femei intreaba daca duci gunoiul si bati covoarele.

observer

Post by observer » 31 Mar 2009, 17:50

:grin: :grin: :grin:

link

Post by link » 31 Mar 2009, 17:56

adina,
Mersi de informatii
Si examinarea psihologica in ce consta?
Concret oralul si scrisul?
Si de ce s-a picat anul trecut.

nicu2

Post by nicu2 » 31 Mar 2009, 18:00

observer wrote:
observer, nu stiu ce inseamna la tine CD=DC.
Deci., in G2 a fost intrebarea 60 .

Scrie asa. AB se judeca in contradictoriu cu CD iar apoi scrie asa.

DC a atacat ulterior.....

Intrebarea este. Daca AB s-a judecat cu CD cine e DC ?
Observer te rog sa-mi spui daca ai facut contestatie la grila respectiva si daca ai mentionat motivarea pe care ne-ai expus-o!

nicu2

Post by nicu2 » 31 Mar 2009, 18:06

cory_pisycutz06 wrote:da, ai dreptate, nu se rezolva nimic. Dar dupa ce sunt eu amarata, n-am nevoie ca cineva sa vina sa-mi toarne gaz peste foc. Nu de acuze si observatii cinice am nevoie acum. Numai ca la unii egoismul e un modus vivendi, calca peste cadavre sa-si atinga scopurile si dupa ce ca infig cutitul in om , il mai si rasucesc!
Urmatoarea problema a fost pe ordinea de zi a plenului CSM din 26.03.2009.S-ar putea sa aiba legatura cu problema discutata pe forum insa pana apare hotararea este numai o presupunere.

10242/1154/2009
• Hotarare nr. 603 Punctul de vedere al Direcţiei legislaţie documentare şi contencios nr. 151/L/6672/1154/2009 referitor la aplicarea dispoziţiilor art. 33 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că interdicţia prevăzută de dispoziţiile art.33 din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se apreciază în raport cu data declanşării procedurii de numire în funcţia de judecător/procuror.

observer

Post by observer » 31 Mar 2009, 18:08

Nu am facut contestatie la aceasta intrebare pentru ca ma intrebat in sala cand a venit comisia, si a spus sa rezolvam grila ca atare. Si am pus C ca mi s-a parut mai aproape de adevar.

observer

Post by observer » 31 Mar 2009, 18:13

am intrebat

link

Post by link » 31 Mar 2009, 18:16

Va rog lamuriti-ma,
Anul trecut in primavara candidatii au avut voie cu codurile in timpul examenului?
Dar in toamna?

cyclop

Post by cyclop » 31 Mar 2009, 18:16

nicu2 wrote:
Urmatoarea problema a fost pe ordinea de zi a plenului CSM din 26.03.2009.S-ar putea sa aiba legatura cu problema discutata pe forum insa pana apare hotararea este numai o presupunere.

10242/1154/2009
• Hotarare nr. 603 Punctul de vedere al Direcţiei legislaţie documentare şi contencios nr. 151/L/6672/1154/2009 referitor la aplicarea dispoziţiilor art. 33 din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis că interdicţia prevăzută de dispoziţiile art.33 din Legea nr.303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se apreciază în raport cu data declanşării procedurii de numire în funcţia de judecător/procuror.
S-ar putea să ai dreptate. Şi dacă e aşa înseamnă că judecătorul care ia examenul trebuie să-şi dea demisia înainte de a fi numit pe noul post. Un lucru normal, dealtfel.

mariusms

Post by mariusms » 31 Mar 2009, 18:32

Cyclop wrote: Şi dacă e aşa înseamnă că judecătorul care ia examenul trebuie să-şi dea demisia înainte de a fi numit pe noul post. Un lucru normal, dealtfel.
Corect, pentru ca altfel, nu va fi numit.

Post Reply