sa vorbim despre barou

Examene, rezultate, pareri, etc
fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 16 Nov 2005, 10:33

Giovanni wrote:E aiurea cu baroul asta. Cred ca mai bine ne dadeau grile. Dupa examenul de adm. la INM m-am cam culcat pe-o ureche si acun nu mai apuc sa parcurg materia. Stiu in general cam totul, dar numai in linii mari. Ca una e sa inveti pt. grile aproape numai legea si alta-i sa-ti umpli capul cu definitii si clasificari din doctrina. Vai mie! Nu stiu cand voi apuca sa arunc ochii peste legile de Organizarea profesiei. Acolo sunt aerian precum pasarea cerului. O gripa "aviara" mi-ar mai lipsi acun inainte de examen. Spor la treaba tuturor si multa bafta! Poate intru si io, cine stie?
spune-mi si mie ce inseamna "in general cam tot dar numai in linii mari"? 8O 8O 8O 8O 8O 8O

giovanni

Post by giovanni » 16 Nov 2005, 15:21

Mai Fanfane, scuza-mi pleonasmul. Te vad a fi un perfectionist. Oricum, nu ma mai prea intereseaza acum "in general si in linii mari" cum ma exprim. Ideea e sa intru. Ca de nu? Nasol. Adik, nici aici (la barou), nici acolo (la INM). Doamne fereste. Macar cu baroul sa ma aleg dupa atata studiu. Ca ideea de jurist la o firma plafonat pe dreptul muncii nu ma incanta deloc. Din contra, ma inspaimanta. Chiar mai mult, neuronii care pana nu demult erau atotstiitori ai dreptului muncii s-au acoperit cu penal, civil si proceduri. Si mai vine si legea de organizare a profesiei, pe langa toate astea. Vai de creierul meu! Gata cu pauza ca tren sa ma intorc la executia vremelnica. Bulta bafta tuturor care dau. Dai mai ales mie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !!!!!!!!!

giovanni

Post by giovanni » 16 Nov 2005, 15:33

femme wrote: La Iasi se da pe numere iar anul trecut la pr civ a picat la un numar competenta generala in materie electorala
Competenta in materie electorala? Nasol. Sper sa nu vina asa ceva. Tot ce as putea spune despre BEC este ca se insurubeaza in dulie, are filtru de titan (parca) si pot fi de diverse culori, inclusiv cu halogen.
Poate am exagerat un pic cu luatul la mishto. Scuze daca te-am suparat.

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 17 Nov 2005, 11:38

Giovanni wrote:Mai Fanfane, scuza-mi pleonasmul. Te vad a fi un perfectionist. Oricum, nu ma mai prea intereseaza acum "in general si in linii mari" cum ma exprim. Ideea e sa intru. Ca de nu? Nasol. Adik, nici aici (la barou), nici acolo (la INM). Doamne fereste. Macar cu baroul sa ma aleg dupa atata studiu. Ca ideea de jurist la o firma plafonat pe dreptul muncii nu ma incanta deloc. Din contra, ma inspaimanta. Chiar mai mult, neuronii care pana nu demult erau atotstiitori ai dreptului muncii s-au acoperit cu penal, civil si proceduri. Si mai vine si legea de organizare a profesiei, pe langa toate astea. Vai de creierul meu! Gata cu pauza ca tren sa ma intorc la executia vremelnica. Bulta bafta tuturor care dau. Dai mai ales mie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !!!!!!!!!
trage tare cat mai e timp...o saptamana adica :( ...insista pe ce nu stapanesti bine (cred ca esti la fel cum eram eu cand am dat examenul...la executare silita si publicitate imobiliara eram bata...dar am avut noroc si...am promovat...la fel cum o sa faci si tu :lol: )

giovanni

Post by giovanni » 17 Nov 2005, 15:38

De unde sti ca-i asa? Ca-s bata la astea doua?
AI PERFECTA DREPTATE!!!!!!!!!! :-( :-( :-( :-( :-(
Nici una, nici alta nu s-au regasit in materia pentru INM. Si sunt paralel cu ele. Stii ce-i mai trist? Ca depun eforturi si pe la apel si recurs. Ca nu le-am mai repetat asta vara, iar acun tre sa le aprofundez. Bafta mie! Si celorlalti!

vetabeta

Post by vetabeta » 18 Nov 2005, 10:55

Eu zic ca nu trebuie neglijata Legea de organizare a profesiei. Anul trecut, la Cluj, cele mai mici note s-au dat la examenul din lege. In rest, spor la repetat pentru cei care au terminat materia (fericitii) si cat mai putin stres pentru toti. Baftok la toata lumea!

razvan_c

Post by razvan_c » 21 Nov 2005, 23:03

Gata, nu mai pot!!!!!!!!!!
Ce-o fi o fi. Oricum o sa-i dau gata cu sharmul meu. 8)
:|

razvan_c

Post by razvan_c » 21 Nov 2005, 23:06

Are cineva compunerea completelor de judecata? Am cautat dar nu am gasit. :-(

zavalita

Post by zavalita » 22 Nov 2005, 01:19

Lege nr. 304 (r1) din 28/06/2004

SECTIUNEA a 4-a
Completele de judecata

Art. 31. - (1) Completele de judecata se compun din 3 judecatori ai aceleiasi sectii.
(2) Daca numarul de judecatori necesar formarii completului de judecata nu se poate asigura, acesta se constituie cu judecatori de la celelalte sectii, desemnati de catre presedintele sau vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Art. 32. - (1) Completul de 9 judecatori este prezidat de presedintele sau vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In lipsa acestora, completul poate fi prezidat de un presedinte de sectie sau de un judecator desemnat in acest scop de presedintele ori vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
(2) Completul de 9 judecatori se constituie, de regula, din judecatori specializati, in functie de natura cauzei.
Art. 33. - (1) Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie prezideaza Sectiile Unite, Completul de 9 judecatori, iar in cadrul sectiilor orice complet, cand participa la judecata.
(2) In lipsa presedintelui, sedintele la care acesta trebuie sa ia parte sunt prezidate de vicepresedintele instantei sau de un presedinte de sectie.
(3) Presedintii de sectii pot prezida orice complet de judecata din cadrul sectiei, iar ceilalti judecatori prezideaza prin rotatie.
Art. 34. - In cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca in Sectii Unite, la judecata trebuie sa ia parte cel putin doua treimi din numarul judecatorilor in functie. Decizia poate fi luata numai cu majoritatea voturilor celor prezenti.

SECTIUNEA a 3-a
Completele de judecata

Art. 52. - (1) Colegiile de conducere stabilesc compunerea completelor de judecata la inceputul anului, urmarind asigurarea continuitatii completului. Schimbarea membrilor completelor se face in mod exceptional, pe baza criteriilor obiective stabilite de Regulamentul de ordine interioara a instantelor judecatoresti.
(2) Completul de judecata este prezidat, prin rotatie, de unul dintre membrii acestuia.
Art. 53. - (1) Repartizarea cauzelor pe complete de judecata se face in mod aleatoriu, in sistem informatizat.
(2) Cauzele repartizate unui complet de judecata nu pot fi trecute altui complet decat in conditiile prevazute de lege.
Art. 54. - (1) Cauzele date, potrivit legii, in competenta de prima instanta a judecatoriei, tribunalului si curtii de apel se judeca in complet format dintr-un judecator, cu exceptia cauzelor privind conflictele de munca si de asigurari sociale.
(2) Apelurile se judeca in complet format din 2 judecatori, iar recursurile, in complet format din 3 judecatori, cu exceptia cazurilor in care legea prevede altfel.
(3) In cazul completului format din 2 judecatori, daca acestia nu ajung la un acord asupra hotararii ce urmeaza a se pronunta, procesul se judeca din nou in complet de divergenta, in conditiile legii.
(4) Completul de divergenta se constituie prin includerea, in completul de judecata, a presedintelui sau a vicepresedintelui instantei, a presedintelui de sectie ori a judecatorului din planificarea de permanenta.
Art. 55. - (1) Completul pentu solutionarea in prima instanta a cauzelor privind conflictele de munca si asigurari sociale se constituie din 2 judecatori si 2 asistenti judiciari.
(2) Asistentii judiciari participa la deliberari cu vot consultativ si semneaza hotararile pronuntate. Opinia acestora se consemneaza in hotarare, iar opinia separata se motiveaza.
(3) In cazul in care judecatorii care intra in compunerea completului de judecata nu ajung la un acord asupra hotararii ce urmeaza a se pronunta, procesul se judeca din nou in complet de divergenta, prevederile art. 54 alin. (3) si (4) fiind aplicabile.

giovanni

Post by giovanni » 22 Nov 2005, 13:39

Mersi mult zavalita, ca nu eram nici eu la curent cu ultimele modificari din toamna ale legii, care a fost republicata. Era cat p-aci sa fi ramas in minte cu vechea reglementare (de la promulgarea legii 304) care difera substantial in ceea ce priveste compunerea completelor la instanta de fond. Restul (in apel si recurs coincideau). Mersi inca o data. Raman dator!

razvan_c

Post by razvan_c » 22 Nov 2005, 15:58

Multumesc mult pentru informatii.
Sper sa imi aduc aminte daca imi cade subiectul, ca deja simt ca imi firbe capul. 8O

oana_bad

Post by oana_bad » 22 Nov 2005, 18:37

Bafta multa!
... (si sa ne povestiti si noua cum a fost!...)

flaviusnet

Post by flaviusnet » 22 Nov 2005, 20:52

nu va temeti fratilor!!am pierdut o batalie in toamna dar astept de la voi acum randament maxim si si sa egalam situatia in lupta cu sistemul.

mariusms

Post by mariusms » 22 Nov 2005, 22:00

Bafta tuturor!

serafim

Post by serafim » 23 Nov 2005, 01:13

baaaaftaaaaa la toti !!!!!! voi fi cu un ochi...pe voi :lol: siiiii cu moneda Vaticanului ( prietenii stiu de ce... ) :lol:

Post Reply