examen de admitere in magistratura 29 martie

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
Post Reply
Cleopatra

Post by Cleopatra » 29 Mar 2009, 23:10

elle_cv wrote:ce spuneti de intrebarea de la civil cu raspunderea civila contractuala??
e corecta si varianta ca creditorul are dreptul si la recuperarea prejudiciului pe care l-a putut realiza???
cum vine asta??? e ceva ce imi scapa? :( :x
Cred ca cineva a "mancat" un NU la redactare. Sper ca asta sa-mi mai ridice nota cu 10 sutimi. Vad discutiile de pe forum si reralizez ca am motive intemeiate sa-mi fie teama de rezultatele finale :-(

AnulIV

Post by AnulIV » 29 Mar 2009, 23:16

Varianta a de la grila 6 nici macar nu are sens. Numai cine s-a gandit ca e o greseala de tipar a bifat-o.
E greseala lor, evidenta, deci ar trebui sa va admita contestatia.

Boris

Post by Boris » 29 Mar 2009, 23:54

Eu am 6.8 fara grila fantoma de la obligatii care intr-adevar ar trebui anulata ..;oricum si eu cred ca se va intra cu note peste 8...sunt suparata ca nu am fost suficient de atenta.. asta e ...;faptul ca nu am contact direct cu instanta, (lucrez in in operatiuni comerciale internationale si fac de toate mai putin munca de consilier juridic)) si-a spus cuvintul..

celor care au peste 7 le doresc bafta ...
Apropos e adevarat ca se mai org un examen cindva in oct-nov? s-a anuntat undeva?

sibila

Post by sibila » 30 Mar 2009, 10:20

Eu am facut 7,15 - nota de trecere, dar ma gandesc ca e prea putin.
Oricum, ma consolez ca nu e rau pt. prima data...

Acum, stam sa asteptam lista cu rezultatele.

outwear

Post by outwear » 30 Mar 2009, 10:41

Felicitari celor cu nota peste 7.Si eu sunt undeva prin zona acestei note, insa ...vom vedea dupa contestatii cum vom sta.
Toti cei care nu participa la examen si vad subiectele se cred mult prea superior pregatiti si intotdeauna vor spune ca grilele au fost usoare...mult prea usoare ...ca intr-un cuvant sunt numai incompetenti cei care nu au stiut tot.
Nu prea cred ca e asa....atunci cand esti acolo mai intervine si elementul emotii si alta e incarcatura psihica si chiar daca etsi pregatit poti claca la chestiuni care in general ti-s clare.
asa ca ..parerea mea este ca nu au fost nici exatrordinar de grele dar nici usoare grilele si ai nevoie de mai multi factori ca sa intri: cunostinte, experienta si noroc.
am citit si eu o circulara a csm care spunea ca in oct nov anul acesta vor mai face un concurs de 120 de locuri pentru acoperirea deficitului din justitie. asa ca ..mai avem cu totii o sansa.
bafta tuturor

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 30 Mar 2009, 12:06

eu am 6,70. Dar am observat ca si grila de la organizare judiciara referitoare la incompatibilitati si interdictii este gresita, in sensul ca sunt adevarate toate cele 3 variante de raspuns. Plus cea cu prejudiciul si cea cu verificarea regularitatii actului de sesizare. Neagu spune clar in tratat ca instanta verifica intai legalitatea sesizarii si apoi citeste rechizitoriul inculpatului. Discutabila este si speta de la procedura penala cu deducerea arestarii preventive. Am facut contestatie pentru toate cele 4, ramane de vazut cum si cate se vor admite. Oricum, nu-mi fac sperante, chiar si cu 7 nu cred ca se va intra la procurori. Puteam sa am cel putin 7.25 daca nu ma razgandeam in momentul in care am completat grila, am taiat raspunsuri bune si am pus unele gresite. Nesiguranta provenita din faptul ca nu stapaneam anumite notiuni la civil si-a spus cuvantul. Degeaba am facut perfect grilele de penal si procedura penala.......Iar cei care vb de pe margine, care au facut grilele in fata calculatorului si nu in conditiile stresului de la examen, sa-si tina comentariile pentru ei. Nu de remarci rautacioase avem nevoie acum!

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 30 Mar 2009, 12:11

Felicitari celor cu medii mari, dar, in egala masura, sunt de apreciat si cei care au participat, indiferent de rezultat. E un examen care implica materia studiata in cei 4 sau 5 ani de faculate, deci un efort extraordinar. Numai cine s-a prezentat stie ce inseamna! Bafta tuturor!

serafim

Post by serafim » 30 Mar 2009, 12:12

s-au afista rezultatele ?
Cum stati ? sper s luati toti !
Bafta in continuare!

cyclop

Post by cyclop » 30 Mar 2009, 12:25

Să nu fiu greşit înţeles, nimic din ce-am spus referitor la examenul ăsta nu s-a vrut a fi răutăcios. Imi pare rău dacă cineva a înţeles altceva decât ce am vrut io să transmit. Poate asta vine pe fondul emoţiilor generate de implicarea la examen.
Au fost simple constatări. Din faţa calculatorului, e drept, dar suficient de pertinente, cred.
Repet, sunt conştient că nu numai de cunoştinte de drept depinde rezultatul, dar, în acelaşi timp, îmi menţin opinia că a fost un examen de luat.

Baftă la contestaţii :cafea:

cyclop

Post by cyclop » 30 Mar 2009, 12:50

Grila de la Organizare arătată de tine nu e greşită, Cory.

Art. 62 alin 4 din Statut spune că pe perioada suspendării din funcţie, judecătorului sau procurorului nu îi sunt aplicabile dispoziţiile referitoare la interdicţiile şi incompatibilităţile prev de art. 5 şi 8.
Interdicţia de a face parte din formaţiuni politice e prevăzută de art. 9, deci nu e cuprinsă la art 62 alin 4, aşa că se aplică şi pe perioada suspendării.

În schimb, aia cu deducerea perioadei de arest preventiv şi mie mi se pare discutabilă, la prima mână.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 30 Mar 2009, 12:57

De acord, a fost un examen de luat. Se vehiculeaza insa ideea ca la acest examen participa si magistrati in functie, care nu pot obtine transferul si atunci concureaza si culmea, iau si note peste 7. De ce admite CSM-ul asa ceva? Legea spune clar ce categorii au voie sa participe la examen, magistratii in functie nu sunt inclusi in aceste categorii! In conditiile astea, stai sa te intrebi daca mai e ceva corect in tara asta si daca mai merita sa-ti distrugi nervii pregatindu-te pentru un examen care se pare ca se organizeaza in principal pentru ca domnii magistrati in functie sa poata ocupa un post la care nu pot ajunge prin transfer, si abia apoi sa se mai poata strecura si amaratii care chiar invata pentru acest examen! In astfel de conditii am dreptul sa ma indoiesc de corectitudinea acestui examen si de faptul ca acele subiecte de examen, de care se face tam-tam ca sunt sigilate, nu cumva sunt deja cunoscute inainte de cei care TREBUIE SA OCUPE ANUMITE POSTURI!

observer

Post by observer » 30 Mar 2009, 13:10

La G2

intrebarea 10 era in tematica?
12 e un pic discutabil
19 les zice ca nulitatile relative nu pot fi invocate direct in apel sau recurs. Ceic are au facut grilelel au alta parare
intrebarea 21 - eu zic ca e b. Ma gandeam la infractiunea de viol.
68 actiune penale pusa in miscare =n ordonanta si nu rezolutie de terminare a UP

In rest ne vedem in toamna. =))

cyclop

Post by cyclop » 30 Mar 2009, 13:40

Sincer, Cory, nu văd cu ce sunt dezavantajaţi ceilalţi candidaţi prin participarea la examen a unor magistraţi în funcţie. Iei notă mai mare ca ei şi ai locul tău, n-ai nicio treabă cu ei, îi saluţi din mers. Până la urmă, e vorba de concurenţă. Concurenţă care, în opinia mea, nu poate aduce decât lucruri bune. Toţi participanţii la examen au şanse egale. Dacă oamenii de care zici tu iau peste 7, bravo lor, înseamnă că sunt mai bine pregătiţi decât ceilalţi. Chestia cu subiectele ştiute dinainte e deja SF, pe bune... să nu exagerăm.

cory_pisycutz06

Post by cory_pisycutz06 » 30 Mar 2009, 14:06

Cum adica nu suntem dezavantajati? In primul rand se incalca legea! Daca vor transfer, intai sa-si dea demisia si apoi sa concureze. Iar SF-ul de care vb, nu e deloc SF! Sa nu uitam scandalul de acum cativa in care sunt implicati procurori care au sustinut examenul de promovare si de care nu se mai aude nimic. Daca nu se mediatizeaza, se uita dosarele in sertar pana se implineste termenul de pescriptie, sau isi dau respectivii demisia ca sa nu fie eliminati din magistratura ca umare a condamnarii. UN LUCRU E CLAR - ACEST EXAMEN ESTE ORGANIZAT PENTRU OCUPAREA POSTURILOR VACANTE. NU ESTE EXAMEN DE TRANSFER! MAGISTRATII NU AU CE CAUTA! VOI AVEA GRIJA CA LUCRURILE SA NU RAMANA ASA, PENTRU CA ALTFEL NU AM GARANTIA CA EXAMENUL DIN NOIEMBRIE VA FI UNUL DE ADMITERE SI NU UNUL DE TRANSFER! N-am tipat, dar ma sufoca indignarea!

ama

Post by ama » 30 Mar 2009, 14:42

[code][quote]" Cum adica nu suntem dezavantajati? In primul rand se incalca legea! Daca vor transfer, intai sa-si dea demisia si apoi sa concureze. Iar SF-ul de care vb, nu e deloc SF! Sa nu uitam scandalul de acum cativa in care sunt implicati procurori care au sustinut examenul de promovare si de care nu se mai aude nimic. Daca nu se mediatizeaza, se uita dosarele in sertar pana se implineste termenul de pescriptie, sau isi dau respectivii demisia ca sa nu fie eliminati din magistratura ca umare a condamnarii. UN LUCRU E CLAR - ACEST EXAMEN ESTE ORGANIZAT PENTRU OCUPAREA POSTURILOR VACANTE. NU ESTE EXAMEN DE TRANSFER! MAGISTRATII NU AU CE CAUTA! VOI AVEA GRIJA CA LUCRURILE SA NU RAMANA ASA, PENTRU CA ALTFEL NU AM GARANTIA CA EXAMENUL DIN NOIEMBRIE VA FI UNUL DE ADMITERE SI NU UNUL DE TRANSFER! N-am tipat, dar ma sufoca indignarea! "[/quote][/code]

Te-ai gandit sa faci ceva concret in acest sens?

Post Reply