Imi crapa capu`...

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
judge

3 luni

Post by judge » 29 Apr 2007, 15:41

Si au mai ramas aporximativ numai 3 luni de invatat pentru INM. Pentru mine e destul de greu. Trebuie sa si lucrez ca trebuie sa ma si intretin. Importanta este organizarea timpului liber, dorinta de a invata si dorinta de a reusi. Daca nu ai chef de invatat si nu doresti cu adevarat sa intrii la INM sansele de reusita sunt infime.
Multa bafta.
E oportuna deschiderea unui topic pentru examenul INM din acest an? Unde sa se desfasoare discutiile intre cei care dau anul acesta la INM(si nu numai).

cleo27ro

Post by cleo27ro » 30 Apr 2007, 20:28

corectez:"lamuriri"; din cauza vitezei...

judge

Post by judge » 01 May 2007, 12:23

Si eu corectez "aproximativ" - tot viteza... :grin: Vad ca inca nu sunt opinii vizavi de topicul propus de mine.

Christynne

vointa de fier

Post by Christynne » 01 May 2007, 14:03

Buna...cum stati cu invatatul?are cineva vreo metoda eficienta,care sa dea randament maxim?cand ma gandesc ca mai sunt doar 4 luni pana la examen...Spor la invatat :kiss:

piorel

Re: vointa de fier

Post by piorel » 02 May 2007, 23:38

Christynne wrote:Buna...cum stati cu invatatul?are cineva vreo metoda eficienta,care sa dea randament maxim?cand ma gandesc ca mai sunt doar 4 luni pana la examen...Spor la invatat :kiss:
Intrebarea asta este la fel ca intrebarea pe care a primit-o azi Dica, in direct la telesport, anume... "Cat de mult te-ai bucurat cand ai dat gol lui Lyon?"...

Hai sa iti zic eu o metoda, daca te tine. Metoda aplicata de o persoana care a intrat la INM. Se procedeaza astfel:

- se citesc cu atentie cca 10 pagini (se subliniaza ce se considera necesar/important)
- apoi se repeta aceste 10 pagini cu cartea inchisa
- dupa asta te verifici cu cartea deschisa, ca sa vezi ce ai uitat/ai repetat gresit
- apoi se mai repeta odata, cu carte inchisa fireste.

Numarul de pagini parcurse trebuie sa fie intre 70-90/zi. Ciclul trebuie sa fie reluat cel putin o data.

O sa spuneti ca asta e toceala... o fi... dar persoana care invata astfel face niste conexiuni logice si paralele intre institutii juridice s.a. care te cam lasa masca.

In alta ordine de idei, nu exista "metode eficiente, care sa dea randament maxim", sa fim seriosi... suntem juristi, nu halitori de OTV s.a.

Supces!

cleo27ro

Post by cleo27ro » 03 May 2007, 16:03

...Si, cam cat de mare sa fie pagina? Caractere mari, mici? Si nu ai amintit deloc despre distanta dintre randuri... :-D Hai mai, ca sunteti haiosi. In privinta acestei modalitati de invatat am dat dreptate unui singur profesor care, la intrebarea foarte disperata a studentului vazut in pragul sesiunii, cu un ditamai tratatul de invatat:"-Domnn prof., o sa ne ajunga timpul pana la examen ?", profesorul i-a raspuns " Calculeaza numarul zilelor pana la examen , si daca va corespunde cu cel al paginilor de invatat , vei avea toate sansele sa iei nota 5."
Forumisti, nu va impacientati. Era vorba despre un student la medicina, iar ceea ce trebuia invatat era un tratat de anatomie.
Pe langa asta, dreptul e floare la ureche, asa ca o sa reusim...

Aveti incredere in voi si, cu siguranta, veti fii printre cei 180.
Va pup, Cleutza...

judge

Post by judge » 03 May 2007, 17:26

79-90 pagni pe zi reusesc sa invete cei care nu mai fac si altceva toata ziua. Cei care mai si lucreaza nu cred ca vor reusi. Eu reusesc sa parcurg in medie 30 pagini pe zi. Cu recapitulare la partea parcursa, notite etc. In weekend recapitulez materia parcursa in timpul saptamanii, grile, spete, studiez alte materiale.
Nu exista intradevar o formula magica pentru invatat.

10 REGULI PENTRU A INVATA USOR

1)NU TE APUCA DE INVATAT DECAT INTR-O STARE PSIHICA CORESPUNZATOARE, CARACTERIZATA PRIN POFTA DE A INVATA, CURIOZITATEA PENTRU MATERIALUL STUDIAT, LUCIDITATE MINTALA.

2)NU INCERCATI SA INVATATI CAND SUNTETI OBOSITI, ENERVATI, AFUMATI, SUPARATI, CACI A-TI FORTA INUTIL SISTEMUL NERVOS.

3)INVATATI IN MOD LOGIC, NU MECANIC ,CACI E MULT MAI USOR, IAR CUNOSTINTELE MEMORATE PRIN PROCEDEE LOGICE SE IMPLATEAZA MULT MAI PROFUND IN CREIER.

4)ATACATI LECTIA DE INVATARE DE LA EXTERIOR CATRE INTERIOR, DE LA SCHELET CATRE CONTINUT, INSUSINDU-V-O PE PARTI.

5)STABILITI CAT MAI MULTE CONEXIUNI INTRE INFORMATIILE DE MEMORAT SI ALTELE DEJA MEMORATE.

6)FOLOSITI-VA DIN PLIN IMAGINATIA ,FANTEZIA,VISUL DE A ZUGRAVI TEMA(LECTIA ,CURSUL,INFORMATIILE DE MEMORAT).

7)REPETATI TEXTUL,LECTIA,CURSUL DE INVATAT POTRIVIT UNUI ORAR RIGUROS INTOCMIT,INCERCATI SA EVITATI SUPRASOLICITAREA, DAR SI UITAREA.

8)ORI DE CATE ORI PERMITE MATERIALUL DE INVATAT, MEMORATI IN GLUMA ,PRIN CONEXIUNI UMORISTICE,ORI PRIN FORMULE DE MEMORARE MECANICO-LOGICE.

9)ANUMITE PROBLEME POT FI INVATATE IN STARE DE RELAXARE SAU IN PRIMA FAZA DE SOMN.INREGISTRATI INFORMATIILE PE O AUDIO CASETA SI ASCULTATI-O ORI DE CATE ORI AVETI CHEF.

10)FOLOSESTE AUTOCOMPENSAREA AFECTIVA PRIN CARE SE RASPLATESTE FIECARE REZULTAT POZITIV.

Christynne

Post by Christynne » 03 May 2007, 21:30

Mersi frumos pt sfaturi;cred ca puse in practica dau rezultate f bune,mai ales in combinatie cu o vointa de fier, cu sistematizare,perseverenta, optimism,care mi se par esentiale.Cand m-am referit la matode eficiente care dau randament maxim nu am mai adaugat ghilimelele de rigoare ,pt ca erau subantelese;e logic sa nu existe formule magice an la Dan Senzationescu.... :) Spor la invatat si ganditi pozitiv !

piorel

Post by piorel » 03 May 2007, 22:13

Christynne wrote:nu am mai adaugat ghilimelele de rigoare ,pt ca erau subantelese;e logic sa nu existe formule magice an la Dan Senzationescu.... :) Spor la invatat si ganditi pozitiv !
A, ne scuzat, nu stiam ca parantezele erau "subantelese" :evil:

Hai ca forumul asta se da pe brazda iar! :)

Si sa revenim la subiect. E greu, stiu, sa inveti. Cea mai buna metoda e sa vrei cu adevarat, nimic altceva. Daca pierzi vremea pe topicuri din astea de pe avocatura.com... nu rezolvi nimic. Sfaturile pe care le-ai invocat nu te vor ajuta la absolut nimic. ;)

Christynne

Post by Christynne » 03 May 2007, 22:51

Aveti dreptate "d-le omniscient"..Cu tonul asta de "magister dixit", caustic,plin de emfaza ...e greu sa inveti sa schimbi opinii fara sa epatezi,fara sa flagelezi... :lol: :evil:

piorel

Post by piorel » 03 May 2007, 23:22

Ce idee mi-ai dat cu flagelarea... mersi! Chiar ma cam plictiseam stii tu cand.
Pentru a nu stiu cata oara: prefixarea cuvintelor care incep cu i din i, nu face ca i din i sa se transforme in a din a. Doar avem pretentii de magistrat, nu?

Acuma... uite ce am observat - si nu glumesc - pot sa ma concentrez mai bine la ce citesc daca imi scot ciorapii, cu conditia sa fie mai racorica in camera. Ia vezi, merge si la tine? Adica la voi, nu e o intrebare/recomandare strict personala.

gavril

Post by gavril » 04 May 2007, 09:05

Piorel wrote: Acuma... uite ce am observat - si nu glumesc - pot sa ma concentrez mai bine la ce citesc daca imi scot ciorapii, cu conditia sa fie mai racorica in camera. Ia vezi, merge si la tine? Adica la voi, nu e o intrebare/recomandare strict personala.
si daca lasi ciorapii alaturi, tot in camera in care inveti, mai merge invatatul la fel de bine ? :grin:

piorel

Post by piorel » 04 May 2007, 10:30

Mai, cel putin mie, nu-mi put picioarele si nici ciorapii, daca la asta te referi. :lol:

Ideea cu valoare de principiu care se desprinde e ca trebuie sa ai si un confort fizic cat mai ridicat (de oricare fel... inclusiv lepadandu-te de ciorapi) ca sa mearga treaba cat mai bine. :)

S-auzim de bune! Si flagelate! :evil:

jojo

Post by jojo » 04 May 2007, 14:03

Piorel wrote:Mai, cel putin mie, nu-mi put picioarele si nici ciorapii, daca la asta te referi. :lol:
Nu simti tu Piorele. :-P

Acuma daca sasa-i topicul de 2 bani, mai intevin o data sa va spun ca daca pana in clasa a treia cel tarziu n-ati invatat cum sa invatati, pun ramasag ca nu veti fiiiiiiii printre ai 180. Si nici nu trebuie sa fiti.
Cn o fi dreptul vreo floare, dar nu la urechea oricui.

Ce scarba mica-i jojo asta! of viata mea

judge

Post by judge » 04 May 2007, 15:01

Metode de invatat sunt multe. Confortul contribuie la activitatea de invatare.
Fiecare are propriul lui stil de a invata.

JOJO floarea asta e cam rara (vizavi de INM). :grin:

Piorel nu este greu sa inveti daca vrei cu adevarat. Oamenii invata cate ceva pana mor. Pierderea timpului pe un forum are intradevar efecte negative asupra invatatului. iti ocupa timpul liber. Eu de obicei intru cand sunt la serviciu si am cate o pauza.

Post Reply