evacuare fara pronuntarea instantei :(

Titlul Executoriu, Instanta de Executare, Contestatia la Executare, Executarea Silita, Sechestrul Judiciar
kko

Post by kko » 16 Aug 2006, 17:15

Mai eu am bagat in ceva contract, asa, de experiment o "clauza de evacuare" in sensul ca , in situatia in care la expirarea contractului ori la rezilierea acestuia (de plin drept&...bla-bla) locatarul nu a eliberat spatiul intr-un termen de&..... partile convin ca proprietarul locator sa procedeze la eliberarea spatiul pe cheltuiala si riscul locatarului&.....locatarul recunoaste dreptul proprietarului locator si-l autorizeaza in mod irevocabil de a intra in spatiul ce a constituit obiectul inchirierii, preluarea acestui spatiu si eliberarea lui de toate bunurile proprietatea ori aflate in posesia locatarului, bunuri care vor fi transportate si depozitate, pe cheltuiala locatarului,intr-un spatiu indicat de acesta.In lipsa indicarii unui astfel de spatiu, bunurile vor fi scoase din incinta imobilului inchiriat, proprietarul locator fiind exonerat de orice raspundere privind bunurile respective si conditiile lor de pastrare. In continuare, am mai povestit ceva si de intocmirea unui pv de preluare a spatiului (in care este consemnata starea spatiului la preluare si consumul de utilitati) precum si un pv de inventariere a bunurilor scoase din spatiu (dar numai la solicitarea expresa a locatarului; in lipsa solicitarii, proprietarul locator si delegatii acestuia vor fi exonerati de orice raspundere in cazul unor reclamatii ulterioare privind distrugerea, deteriorarea sau disparitia unor bunuri ale locatarului)

M-am gandit ca, daca cineva ma imputerniceste expres sa-i mut boarfele din spatiul meu, nu -l pot refuza &... :mrgreen: Dupa aceea, pot sa pun si lacat. Si sa ceara el instantei sa-l mut la loc :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 16 Aug 2006, 17:39

Pelerinul wrote: Concluzia ar fi ca evacuarea fara interventia instantei nu cred ca este posibila. :-|
Noa ..da pe asta am zas deja ....stiam... :-D :-D :-D

kinga

Post by kinga » 16 Aug 2006, 17:43

Alooooooooooooooooooo
domle Costyyyyyyyyyyyyyyyyyy
a innebunit si forumul.....
io tot postez....si postez ..dupa si totusi inainte de Pelerinul......

tradare ..tradare..da sa stiu si io :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

PS
si pe calcul meu arata ca este ora 21 impartita la 16
Pfuiiiiiiiiiiiiiiii

Sf......... :grin: :grin: :grin: :grin:

kko

Post by kko » 16 Aug 2006, 17:46

Yo am zas mai sus ca dar daca s-ar putea ?.... :-D :-D
L-am defazat noi pe Pelerinul ??? Ca-i vad postarea dupa noi, inainte de-a o scrie... :-D

kinga

Post by kinga » 16 Aug 2006, 17:49

Noa... ios nervoasa..da rau de tot
:-x :-x :-x :-x :-x

adica asa se rezolva ca barbatii sa aiba ultimul cuvantttttttttt

GREVAAAAAAAAAAAAAAAAAA
DOMLE COSTYYYYYYYYYYY
GREVAAAAAAAAAAAA
:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

kko

Post by kko » 16 Aug 2006, 17:58

Mai taci si tu 2-3 minute pana la 19,02 :-D :-D Dupa aia spune ce ai de zis :-D

Pelerinul

Post by Pelerinul » 16 Aug 2006, 18:01

Garantia reala mobiliara iti da drepturi asupra bunurilor afectate garantarii indeplinirii obligatiei de a da, a face sau a nu face.
Asa ca respectiva garantie te ajuta sa iti recuperezi prejudiciul produs: chirii neplatite, dobanzi etc dar nu te ajuta atunci cand vine vorba de evacuare.
Pentru o evacuare fara riscuri juridice in ceea ce te priveste iti trebuie o hotarare judecatoreasca.
Eu as introduce o actiune in evacuare si simultan o cerere de ordonanta presedintiala. Marea majoritate a instantelor resping astfel de cereri de ordonanta dar... incercarea moarte n-are.
Pentru recuperarea prejudiciului ar merge ideea lui Denominatus cu actul autentic. Curat si sigur. Si mai rapid decat un proces.
Poate te ajuta daca in contractul de chirie sau in vreun alt inscris incheiat intre parti debitorul te imputernicea ca in cazul neindeplinirii obligatiei sa ii inventariezi bunurile, sa i le vinzi si sa preiei spatiul. Ceva de genul asta...
Concluzia ar fi ca evacuarea fara interventia instantei nu cred ca este posibila. :-|

denominatus

Post by denominatus » 16 Aug 2006, 18:02

Asa ceva nu se exista :grin:

kko

Post by kko » 16 Aug 2006, 18:05

:(|) :mask: :grin:

kinga

Post by kinga » 16 Aug 2006, 18:23

Alooooooooooo
este 21 impartit la 54

acu pot sa vorbesc...
KKO.......... aloooooooo am voie...????????????????????????++
pleaseeeeeee

asa pentru impresie artistica..

vreau sa vad ce am scris....

dupa Pelerinul..of course..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 16 Aug 2006, 18:24

Noa
hai ca a mers...
multam....
Bond...

:-D :-D :-D :-D

James Bond.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pelerinul

Post by Pelerinul » 16 Aug 2006, 18:27

Ador forumul asta. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

kinga

Post by kinga » 16 Aug 2006, 18:35

:-D :-D :-D :-D
si euuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

croc

Post by croc » 17 Aug 2006, 06:38

multumesc frumos, m-ati ajutat sa setez o serie de lucruri :kiss: ;

mi-e ciuda ca desi am introdus in contractl de inchiriere cluaza de preluare a spatiului fara interventia instantei, nu pot valorifica asta.
oare daca era incheiat la notariat contractul, fiind deci titlu executoriu putea sa-l scot fara hot. jud?

in sfarsit, intrebarea anterioara este pentru cultura mea generala :mrgreen: ;

in situatia de fata voi proceda dupa cum urmeaza: ma duc la executor pentru indeplinirea formalitatilor de recuperare a sumei cf. lg 99/1999;
dupa aceea introduc actiune de constatare a rezilierii contractului si de evacuare, daca nu pleaca la somatia mea.

:(

kko

Post by kko » 17 Aug 2006, 12:10

Art. 66.din L 36/1995
Actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia. In lipsa actului original, titlul executoriu il poate constitui duplicatul sau copia legalizata de pe exemplarul din arhiva notarului public.

Obligatia de predare a imobilului nu indeplineste cerintele de mai sus.
Daaar :grin: , in masura in care contractul autentic vizeaza si obligatia debitorului de a-ti achita o suma de bani, ai posibilitatea ca dupa scadenta sa investesti contr. cu f.ex. Formula este aplicata pe contract fara a distinge cat din el este titlu executoriu si cat nu&... :mrgreen: .Oricum, executorul, fara un titlu ex. nu poate efectua evacuarea. Daca ii arati executorului formula executorie iar instanta admite cererea de executare(prin evacuare)&...nu prea ar fi probleme . Insa la o eventuala contestatie la ex. (impotriva evacuarii)debitorul evacuat ar putea aduce argumente pt. anularea executarii.

Cum am precizat mai sus, eu am incercat sa stipulez prin contract , o "evacuare contractuala" (cu alte cuvinte sa ma imputerniceasca locatarul sa-I scot lucrurile din imobil la incetarea locatiunii), fara a mai fi nevoit sa apelez la forta coercitiva a altora :grin: (uneori cu surprize si indelungata). Ca in mintea mea, m-am gandit ca 969 C.civ imi permite sa fac treaba asta. Inca nu sunt convins daca am gandit gresit si nici nu am avut vreun litigiu pe aceasta tema ca sa vad cum apreciaza instanta o astfel de gandire. :mrgreen:

Post Reply