Art. 66.din L 36/1995
Actul autentificat de notarul public care constata o creanta certa si lichida are putere de titlu executoriu la data exigibilitatii acesteia. In lipsa actului original, titlul executoriu il poate constitui duplicatul sau copia legalizata de pe exemplarul din arhiva notarului public.
Obligatia de predare a imobilului nu indeplineste cerintele de mai sus.
Daaar

, in masura in care contractul autentic vizeaza si obligatia debitorului de a-ti achita o suma de bani, ai posibilitatea ca dupa scadenta sa investesti contr. cu f.ex. Formula este aplicata pe contract fara a distinge cat din el este titlu executoriu si cat nu&...

.Oricum, executorul, fara un titlu ex. nu poate efectua evacuarea. Daca ii arati executorului formula executorie iar instanta admite cererea de executare(prin evacuare)&...nu prea ar fi probleme . Insa la o eventuala contestatie la ex. (impotriva evacuarii)debitorul evacuat ar putea aduce argumente pt. anularea executarii.
Cum am precizat mai sus, eu am incercat sa stipulez prin contract , o "evacuare contractuala" (cu alte cuvinte sa ma imputerniceasca locatarul sa-I scot lucrurile din imobil la incetarea locatiunii), fara a mai fi nevoit sa apelez la forta coercitiva a altora

(uneori cu surprize si indelungata). Ca in mintea mea, m-am gandit ca 969 C.civ imi permite sa fac treaba asta. Inca nu sunt convins daca am gandit gresit si nici nu am avut vreun litigiu pe aceasta tema ca sa vad cum apreciaza instanta o astfel de gandire.