cat "costa " maestrul?
Sumele vehiculate pt. maestru in avocatura nu ma mira, aceleasi sume se vehiculeaza si la Cluj, dar cu putin noroc scapi fie cu mai putin, fie cu nimic altceva decat munca de cate 14 ore pe zi dupa examen pt maestru. Dar pt. notari... imi ipotechez casa pe care nu o am si vin la Constanta!!! Unei prietene care a vrut sa intre acum 2 ani in notariat i s-au cerut 200.000 euro. Am zis ca e banc, desi ea sustinea ca e real! 

Ieftin, bun si repede, nu se poate.
Ieftin si bun, dar ia timp. Ai timp de cautat?
Ieftin si repede, dar nu-i bun. Iti permiti sa n-ai ce invata in stagiu?
Repede si bun, dar nu-i ieftin. Y/N. The choice is yours.
Vrei sa furi meserie?Nu se poate, furtul e pedepsit de lege.
Cumparatul, nu. Se cheama transfer de know-how si este un contract sinalagmatic si oneros.
Uneori este cu titlu gratuit, dar... nimeni nu e obligat sa faca cadouri.
N-am vazut nicaieri in statut obligatia avocatilor de a lua la format tineri avocati stagiari, pro bono au ba. Deci, 969 C.Civ.
Parca tin minte insa ca statutul zicea ceva de nu stiu ce institut de perfectionare si formare, tralala..... S-a facut institutul asta? Nu?
Cine trebuia sa-l faca? Oare de ce nu l-a facut? Ia intreaba-te tu...
Pai daca apare institutul ca forma institutionalizata de formare profesionala, ce nevoie mai e de maestru?
Iaca deci...
...
Parerea mea, ia-ti CV-ul si foaia matricola, o recomandare-doua de la profii din facultate, daca au pen ce sa te recomande, si ia-o matalutza per pedes apostolorum la cautat de maestru, in loc sa te plangi ca o baba de drobul de sare...
Entuziasm, perseverenta, multa putere de munca, si pingele rezistente.
Iar succesul nu va intarzia. :)
Toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim. :)
PS. iar daca ti s-a cerut spaga, spune-ne si noua cat, ca sa stim cat o sa cerem si noi, la randul nostru
Se cheama studiul pietei

Ieftin si bun, dar ia timp. Ai timp de cautat?
Ieftin si repede, dar nu-i bun. Iti permiti sa n-ai ce invata in stagiu?
Repede si bun, dar nu-i ieftin. Y/N. The choice is yours.
Vrei sa furi meserie?Nu se poate, furtul e pedepsit de lege.
Cumparatul, nu. Se cheama transfer de know-how si este un contract sinalagmatic si oneros.

Uneori este cu titlu gratuit, dar... nimeni nu e obligat sa faca cadouri.
N-am vazut nicaieri in statut obligatia avocatilor de a lua la format tineri avocati stagiari, pro bono au ba. Deci, 969 C.Civ.
Parca tin minte insa ca statutul zicea ceva de nu stiu ce institut de perfectionare si formare, tralala..... S-a facut institutul asta? Nu?
Cine trebuia sa-l faca? Oare de ce nu l-a facut? Ia intreaba-te tu...
Pai daca apare institutul ca forma institutionalizata de formare profesionala, ce nevoie mai e de maestru?

Iaca deci...
...
Parerea mea, ia-ti CV-ul si foaia matricola, o recomandare-doua de la profii din facultate, daca au pen ce sa te recomande, si ia-o matalutza per pedes apostolorum la cautat de maestru, in loc sa te plangi ca o baba de drobul de sare...
Entuziasm, perseverenta, multa putere de munca, si pingele rezistente.
Iar succesul nu va intarzia. :)
Toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim. :)
PS. iar daca ti s-a cerut spaga, spune-ne si noua cat, ca sa stim cat o sa cerem si noi, la randul nostru

Nici la Bucuresti nu mai e ce-a fost... La stat au bagat si taxa, si din cate am auzit, concurenta a scazut dramatic... la fel ca si nota de intrare...raluca_mihaela wrote:maxxim, acum facultatile scot absolventi pe banda rulanta si cred ca in curand facultate ca lumea o sa se faca doar la bucuresti.
Atu-ul Bucurestiului este piata mai larga si mai ales foarte populata de societati civile de avocatura, unde nu-ti cere nimeni nici un ban ca sa te angajeze.
Draga ra_mi,raluca_mihaela wrote:l-am vazut citat intr-o carte la drept la note de subsol. dar nu stiu exact unde, cred ca in deak, tre sa ma mai uit, chiar mi-am subliniat "consistenta" numelui. e bun pentru trup si pentru suflet
nu vorbim de aceeasi persoana! Onorabilul Branza, june tanar, spilcuit si plimbator de Hummer, patron de firma taxi, a si sa nu uit ... deputat!, a crescut intr-un an si licenta si doctoratul!
Basca, acum profesor de penal la UPG- cu raspunsuri la intrebarile studentilor de genul " intrebati seminarista" si "va spun data viitoare".