Desfacerea casatoriei de comun acord
Multumesc Misulina, sunt foarte curioasa, eu nu stiu cum stau lucrurile in practica, probabil exista o cale de a ocoli conditiile impuse de Codul familiei, dar in cursurile mele nu gasesc spete.
Iti doresc bafta, daca ai nevoie de cursurile mele despre procedura divortului bazat pe acordul partilor, te rog sa imi spui, iti pot trimite, insa nu stiu in ce masura te ajuta.
Iti doresc bafta, daca ai nevoie de cursurile mele despre procedura divortului bazat pe acordul partilor, te rog sa imi spui, iti pot trimite, insa nu stiu in ce masura te ajuta.
mai frati crestini!
credeti ca as fi sfatuit fata in sensul asta daca nu as fi stiut cu exactitate ca asa stau lucrurile in practica.
Martorul va trebui sa declare ca partile nu se mai inteleg, ca disensiunile aparute fac imposibila continuarea vietii de familie si ca, in opinia sa, minorul este mai bine ingrijit de catre parintele asupra caruia cei doi s-au inteles in sensul incredintarii.
ILDI: poate pe vreame lui Ceausescu sa mai fi fost instantele atat de reticente ca tine.
la vremea asta cand vorbim nu te tine nimeni casatorit impotriva vointei tale iar onorata are obligatia de a insista in rezolvarea amiabila a oricarui litigiu dedus judecatii.
Sigur ca se va asigura, asa cum stie ea si considera, ca pe incredintare se va pronunta in interesul superior al minorului insa in ce priveste divortul nu-ti cere nimeni sa-ti speli toate rufele murdare in public.
Se pleaca de la premisa ca daca cei doi vor sa divorteze, ambii, mai ales ca au un copil, stiu ei de ce si sigur nu e cazul sa incite cineva la tiganeala.
Si pentru stiinta ta: motiv temeinic, in sensul codului familiei, este si "nu te mai iubesc", lucru destul de greu de probat cu martori, nu crezi?
credeti ca as fi sfatuit fata in sensul asta daca nu as fi stiut cu exactitate ca asa stau lucrurile in practica.
Martorul va trebui sa declare ca partile nu se mai inteleg, ca disensiunile aparute fac imposibila continuarea vietii de familie si ca, in opinia sa, minorul este mai bine ingrijit de catre parintele asupra caruia cei doi s-au inteles in sensul incredintarii.
ILDI: poate pe vreame lui Ceausescu sa mai fi fost instantele atat de reticente ca tine.
la vremea asta cand vorbim nu te tine nimeni casatorit impotriva vointei tale iar onorata are obligatia de a insista in rezolvarea amiabila a oricarui litigiu dedus judecatii.
Sigur ca se va asigura, asa cum stie ea si considera, ca pe incredintare se va pronunta in interesul superior al minorului insa in ce priveste divortul nu-ti cere nimeni sa-ti speli toate rufele murdare in public.
Se pleaca de la premisa ca daca cei doi vor sa divorteze, ambii, mai ales ca au un copil, stiu ei de ce si sigur nu e cazul sa incite cineva la tiganeala.
Si pentru stiinta ta: motiv temeinic, in sensul codului familiei, este si "nu te mai iubesc", lucru destul de greu de probat cu martori, nu crezi?
Attorneyatlaw, nu m-am indoit nici o clipa de sfatul tau, am intrebat doar, pt. ca sunt nelamurita. Sincera sa fiu nici acum nu inteleg, de ce in cursul meu sta scris intr-un fel iar in practica procedura e alta?
Nici prin cap nu imi trece sa ma contrazic cu tine sau cu altcineva, dar nu pot sa imi explic, daca una din conditiile divortului bazat pe acordul partilor este lipsa copilului minor, atunci cum poate onorata instanta sa admita si sa pronunte divortul fara vina unuia sau ambilor soti?
Attorneyatlaw, de ce in cursul meu scrie ca singurul caz in care nu se vor administra probe pt. dovedirea temeiniciei motivelor de divort este cazul divortului prin acordul partilor? Atunci Misulina de ce ar avea nevoie de martori?
Poate ca starui in prostia mea, dar NU INTELEG si vreau neaparat sa ma lamuriti!
Nici prin cap nu imi trece sa ma contrazic cu tine sau cu altcineva, dar nu pot sa imi explic, daca una din conditiile divortului bazat pe acordul partilor este lipsa copilului minor, atunci cum poate onorata instanta sa admita si sa pronunte divortul fara vina unuia sau ambilor soti?
Attorneyatlaw, de ce in cursul meu scrie ca singurul caz in care nu se vor administra probe pt. dovedirea temeiniciei motivelor de divort este cazul divortului prin acordul partilor? Atunci Misulina de ce ar avea nevoie de martori?
Poate ca starui in prostia mea, dar NU INTELEG si vreau neaparat sa ma lamuriti!
cum adica nu ai martori
esti de la casa de copii? Si chiar si asa, ai vecini, prieteni, colegi de servici
vine mama, tata, fratele, sora si zice ca stie ca nu va intelegeti, ca i-ai povestit.
Nu mai este insa o cerere "de comun acordn
E un divort clasic
Nu prea se respinge, nimeni nu poate fi obligat sa ramana casatorit. familia se intemeiaza pe afectiunea reciproca intre soti.
Adica e musai nevoie de 2.
esti de la casa de copii? Si chiar si asa, ai vecini, prieteni, colegi de servici
vine mama, tata, fratele, sora si zice ca stie ca nu va intelegeti, ca i-ai povestit.
Nu mai este insa o cerere "de comun acordn
E un divort clasic
Nu prea se respinge, nimeni nu poate fi obligat sa ramana casatorit. familia se intemeiaza pe afectiunea reciproca intre soti.
Adica e musai nevoie de 2.
Nu intelegi fiindca confunzi lucrurile rau nu vrei vrei sa gandesti (scuze)ildi wrote:Attorneyatlaw, nu m-am indoit nici o clipa de sfatul tau, am intrebat doar, pt. ca sunt nelamurita. Sincera sa fiu nici acum nu inteleg, de ce in cursul meu sta scris intr-un fel iar in practica procedura e alta?
Divortul prin acord este cel reglementat de lege
Divortul misulinei este un divort obisnuit insa lipsit de tiganeala, un divort in care oamenii aleg sa se desparta civilizata nu sa se scuipe printre garduri.
Are nevoie de martor tocmai pentru ca nu se judeca pe procedura simplificata de la 38 alin 2
ce nu intelegi
attorneyatlaw, imi cer scuze,eu nu am pus bine intrebarea, ma refeream la situatia in care nu ai "motive palpabile", adica esti destul de civilizat sa nu te certi in prezenta vecinilor, prietenilor si destul de destept sa nu te certi in prezenta fam. celuilalt sau pur si simplu fam.nu vrea sa "sprijine"divortul
Bine Attorneyatlaw, deci in cazul Misulinei este vorba de divortul clasic, cel litigios si nu prin acordul partilor. In acest caz exista reclamant si parat, nu?
Nu inteleg de ce te rastesti la mine, am intrebat doar, nu am dat cu parul!
Si pare-se ca in cazul in care exista un copil minor, instanta nu va admite divortul bazat pe acordul partilor, ceea ce nu inseamna ca sotii trebuie sa se tiganeasca sau sa ramana casatoriti, ci vor urma procedura clasica.
Si pare-se ca in cazul in care exista un copil minor, instanta nu va admite divortul bazat pe acordul partilor, ceea ce nu inseamna ca sotii trebuie sa se tiganeasca sau sa ramana casatoriti, ci vor urma procedura clasica.
Nu ma rastesc de felul meu la nimeni, cu atat mai putin la tine. Scuze daca a sunat altfel. Ai inteles exact, asa stau lucrurile, numai ca si in cazul asta lucrurile se simplifica mult daca ambii sunt de acord cu divortul si cu celelalte capete accesorii. Respectiv nu se audiaza cate 2 martori de fiecare ci unul comun, etc.ildi wrote:Bine Attorneyatlaw, deci in cazul Misulinei este vorba de divortul clasic, cel litigios si nu prin acordul partilor. In acest caz exista reclamant si parat, nu?
pentru AHO: cineva trebuie sa te sustina totusi. ai cu certitudine prieteni, etc. cand am zis familie m-am referit la familia ta nu a lui (sa zicem)Martorul nu trebe sa spuna ca a vazut el mai stiu eu ce, e suficient sa spuna ca stie de la parti. (care ii pot spune si n fata salii de sedinta ce trebe sa stie) (sa vezi ce-mi sare in cap gavril pentru chestia asta ....)
Buna seara,tuturor!Misulina,sunt intru totul de acord cu cele scrise de Attorneyatlaw.In plus,as mai spune ca e posibil ca divortul sa sa pronunte chiar la primul termen de judecata,daca exista la dosar ancheta sociala ,care este obligatorie in cazul unui divort cu minori si daca este procedura de citare legal indeplinita cu partile.In cazul in care ancheta sociala nu este la dosar se va da obligatoriu un alt termen de judecata.Si poate ar fi bine sa propui si sa se audieze doi martori;la divort,prin exceptie,pot fi audiate si rude de gradulI,II,III si afini(asa-zisele rude prin alianta),adica pot fi martori la divort rude apropiate,precum parinti,frati,unchi.Iar minorul ,daca are 10 ani ,va fi audiat obligatoriu pentru ca instanta sa afle cu care dintre parinti doreste sa ramana minorul.Curaj,Misulina!Sunt sigura ca te vei descurca.