Cozma CEDO

Curtea Europeana a Drepturilor Omului
norocel

Post by norocel » 19 Aug 2005, 07:09

De ce crezi ca nu am inteles mesajul?...pentru ca nu am aprins rugul?

roxanagalateanu

Post by roxanagalateanu » 19 Aug 2005, 09:28

cred ca este o diferenta intre a sustine ca ar fi cozma un finut si un timid si intre faptul ca nu i s-au respectat drepturile. nu este nevinovat dar nici nu are o vina exclusiva. poate asa cum noi spunem ca au fost niste monstri cei care au distrus si au batut la mineriade, gandesc si ei ca studentii care se gaseau atunci pe strada ar fi tb sa fie la cursuri, nu sa iasa in strada. e deplasat si exagerat ceea ce scriu, dar unde am ajunge daca am considera oamenii ca el niste paria toata viata?

croc

Post by croc » 19 Aug 2005, 09:30

roxanagalateanu wrote:cred ca are tot dreptul sa obtina despagubiri. cu mineriada a gresit el, acum au gresit altii. cum el a platit, mai mult sau mai putin, pt ceea ce a facut, e valabil si invers.
acest raspuns mi se pare cel mai clar;
pentru ca a "condus" mineriade a primit pedeapsa;
acum, au gresit organele;
de ce nu ar plati pentru greseala?

cu astfel de mentalitati, reintegrarea in societate a infractorilor care si-au ispasit pedepsele este numai o gluma buna;

chiar nu vi se pare mare lucru faptul ca s-au jucat de-a eliberatelea cu un om, indiferent cine e omul acela?
se putea sa fiti voi la cheremul organului, cum ar fi fost?

krisstina

Post by krisstina » 19 Aug 2005, 10:08

Ba da.

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 14:34

Nu avea voie sa se intample asa ceva.Si mai era si un boss de la politie care , atragandui-se atentia ca nu s-a publicat decretul de revocare in M.O, a spus : pai nu s-a publicat dar noi deja l-am primit.

dinubocos

Post by dinubocos » 19 Aug 2005, 14:38

Mai grav este insa atunci cand se intampla ce s-a intamplat la Hadareni.
Dupa ani de zile in care "organul" - inspirata denumire - nu a facut nimic la plangerile oamenilor ca sunt furati, batuti, injurati, batjocoriti de concetatenii romi, un tanar sot si tata a fost ucis pentru ca a indraznit sa spuna ceva.
Comunitatea a reactionat ca atare si s-a intamplat ce s-a intamplat.
Absolut regretabil.
Dar consider ca vinavat pentru TOT ce s-a intamplat este tocmai organul care prin pasivitatea, incompetenta si tampenia sa, neaplicand legea pur si simplu a permis sa se ajunga la o asemenea stare de tensiune.

Daca cineva ar trebui sa plateasca despagubiri ar trebuie sa fie Politia Romana.

fira

Post by fira » 20 Aug 2005, 00:15

nu mi se pare normal sa ceri protectia cedo intr-o situatie generata tocmai din incalcarea drepturilor garantate prin conventie.

croc: stai fara grija, mai am 1 an
roxana, da la inm ne invata sa facem abuzuri si sa ne batem joc de contribuabili :twisted: j/k

daca v-ati fi luat vreunul un ciomag de ortac pe spinare la universitate nu cred ca v-ar mai fi ars de subtilitati juridice acum. de la sublim la ridicol nu-i decit un pas si din pacate pasul asta onorata Curte il face de multe ori. Asa ca n-ar fi nici prima nici ultima oara.

In alta ordine de idei, Sofia, pe cit imi va sta in putinta voi incerca sa asigur climatul de care vorbesti, este si motivul pentru care am hotarit sa intrerup ce faceam inainte si sa intru in cuibul asta.

later edit: sint de acord cu tine croc, e o mare magarie sa te joci cu libertatea unui om asa cum a facut-o bunicuta, dar asta o vad mai mult ca pe o culpa individuala si nu institutionala. Sa plateasca bunicuta primesc :)

krisstina

Post by krisstina » 20 Aug 2005, 09:10

fira wrote: De la sublim la ridicol nu-i decit un pas si din pacate pasul asta onorata Curte il face de multe ori. Asa ca n-ar fi nici prima nici ultima oara.
Poti sa dai un exemplu?

ainsof

Post by ainsof » 20 Aug 2005, 09:17

dinubocos wrote:Mai grav este insa atunci cand se intampla ce s-a intamplat la Hadareni.
Dupa ani de zile in care "organul" - inspirata denumire - nu a facut nimic la plangerile oamenilor ca sunt furati, batuti, injurati, batjocoriti de concetatenii romi, un tanar sot si tata a fost ucis pentru ca a indraznit sa spuna ceva.
Comunitatea a reactionat ca atare si s-a intamplat ce s-a intamplat.
Absolut regretabil..
Romii si romanii sunt foarte diferiti ca mentalitate si daca doua astfel de comunitati trebuie sa traiasca impreuna este mai greu sa se tolereze reciproc.
Statul ar trebui insa sa gaseasca solutii si una din ele ar fi ca autoritatile competente sa intervina rapid si sa aplice legea fara discriminari.

b_42_jim

Post by b_42_jim » 20 Aug 2005, 23:02

Credeti ca CEDO, cand a acordat despagubiri tiganilor din Hadareni, s-a gandit vreo clipa la valorile lor fundamentale, la ceea ce ar fi stat la cauza conflictului interetnic? Nu cred, ci am convingerea ca la CEDO coana Justitica e oarba de-a binelea si se joaca doar cu drepturile fundamentale ale omului care trebuie sa ramana neschimbate, indiferent de comportamentul lui in societate. Si asa va ramane si in cazul lui Cozma, dar vorba englezului: "wait and see".

Desigur, am putea organiza o bursa a pariurilor... :grin:

fira

Post by fira » 21 Aug 2005, 04:18

pai un exemplu foarte recent e cauza buzescu. Bag mina in foc ca daca nu era vorba despre d-l buzescu ci despre un amarastean (ca tot e la moda cuvintul:) ), nu era nici o problema pe protocolul 1.

excalibur

Post by excalibur » 21 Aug 2005, 08:05

b_42_jim wrote:Credeti ca CEDO, cand a acordat despagubiri tiganilor din Hadareni, s-a gandit vreo clipa la valorile lor fundamentale, la ceea ce ar fi stat la cauza conflictului interetnic?
Presupun ca poti aduce argumente in sprijinul afirmatiilor tale facand trimitere la practica CEDO si poate chiar o analiza pe textul acestei hotarari care ti se pare inechitabila.

In general am vazut ca esti bine documentat si faci afirmatii pe care le poti argumenta dar in speta asta din modul tau de exprimare inteleg ca nu poti fi obiectiv si ca nu te poti desprinde de interesele categoriei etnice din care faci parte.

excalibur

Post by excalibur » 21 Aug 2005, 08:29

fira wrote:pai un exemplu foarte recent e cauza buzescu. Bag mina in foc ca daca nu era vorba despre d-l buzescu ci despre un amarastean (ca tot e la moda cuvintul:) ), nu era nici o problema pe protocolul 1.

Recunosc ca nu m-as fi gandit niciodata sa calific drept incalcare a dreptului de proprietate pierderea clinetelei dar, argumentele Curtii mi s-au parut interesante si m-au convins.
Stii o alta hotarare in care intr-o cauza similara Curtea sa fi decis altfel?

A citit cineva cartea "Uniunea Europeana sau Marea amagire - Istoria secreta a constructiei europene" de Christopher Booker si Richard North ? :evil:

b_42_jim

Post by b_42_jim » 21 Aug 2005, 10:31

Excalibur wrote:Presupun ca poti aduce argumente in sprijinul afirmatiilor tale facand trimitere la practica CEDO si poate chiar o analiza pe textul acestei hotarari care ti se pare inechitabila.

In general am vazut ca esti bine documentat si faci afirmatii pe care le poti argumenta dar in speta asta din modul tau de exprimare inteleg ca nu poti fi obiectiv si ca nu te poti desprinde de interesele categoriei etnice din care faci parte.
Ba dimpotriva, nu am sustinut deloc ca ar fi inechitabila hotararea CEDO. Poate modul meu de exprimare mai plastic e de vina si probabil s-a inteles contrariul, mea culpa. Prin "joaca" m-am referit la "notiunile cu care opereaza", iar prin e "oarba" pur si simplu ca nu fac discriminari (sau nu ar trebui) pe vreun criteriu, cu atat mai putin etnic. Singura conditie este sa fii... humanoid.

Ma rog, subiectele sunt sensibile si putem comenta mult pe langa argumentele de drept, exista multe resentimente ale populatiei. Ca ati vazut atitudinea tiganilor care, dupa ce au vazut ca romanii si ungurii nu mai raman fara case, dintr-o data nu le-a mai convenit ca au incheiat o tranzactie cu Statul. La fel si in cazul Cozma, care a dat cu bocancii in neuronii intelectualilor, normal ca populatia Bucurestiului sare in sus cand il aude pe Cozma vaicarindu-se de nerespectarea drepturilor si ar vrea sa-l vada macar o tura patind ceea ce a facut el. Legea talionului e scrisa adanc in subconstientul maselor si va mai ramane multa vreme acolo.

Chiar sunt extrem de curios ce va decide CEDO in cauza asta. Mi se pare o decizie extrem de grea, nu fiindca e o analiza foarte de subtila ci fiindca reclamantul e o figura foarte controversata chiar si in occident si hotararea va nemultumi multa lume, oricare ar fi ea.

ainsof

Post by ainsof » 21 Aug 2005, 10:38

b_42_jim wrote:Credeti ca CEDO, cand a acordat despagubiri tiganilor din Hadareni...
De ce ai folosit cuvantul tigani si nu romi?
Pentru romi asta este o insulta si nu cred ca la cat de educat esti (si vorbesc serios) nu stii lucrul asta.

Post Reply