distanta minima intre doua cladiri vecine

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
zevzeck

Post by zevzeck » 05 Apr 2005, 17:47

nu zau!
trebuie acordul vecinului?

daca reiese ca asa stau lucrurile, desi ma indoiesc, e vai de parafraza lor.

ramonn

Post by ramonn » 05 Apr 2005, 20:05

"decimetrii" aia n-au nici o legatura , se refera la servitutea de vedere.

croc

Post by croc » 05 Apr 2005, 21:43

eu am glumit cu decimetrii aia;

tu la ce te refereai cand ai aratat ca nu are nici o legetura cu intrebarea: la decimetrii strict, sau si la incadrare - 611 si urm. cod civil;

si, un raspuns la intrebare? :grin:

zevzeck

Post by zevzeck » 06 Apr 2005, 10:06

hai ca sunt pe dinafara.

exista servitute de vedere?... in ce conditii se acorda? unde trebuie sa ma duc? codul civil? regulamentul de urbanism?

multumesc

zevzeck

Post by zevzeck » 06 Apr 2005, 10:25

hai ca nu mai sunt chiar pe dinafara - am citit articolele 611-614 din codul civil.

intrebarea mea initiala (care a si deschis acest thread) era legata de distanta dintre cladiri, in conditiile in care limita dintre proprietati nu ridica probleme de vedere conform art. 611-614.

m-am trezit pur si simplu ca vecinul de langa mine a vandut terenul care functiona initial ca si curte a blocului - cam 500mp care desparte blocul de strada. in mod normal, acel teren nu este construibil: exista o panta accentuata, in pamant sunt conexiuni si ramificatii la instalatia de apa a blocului, etc. omul ne-a promis oricum ca nu-l va vinde, si ca daca-l vinde ne intreaba intai pe noi. ma rog...

acum cel care a cumparat terenul va taia toti copacii de pe teren si va face o constructie care ne va bloca vederea la strada. daca e legal si are tot dreptul, e cel putin frustrant pentru noi - pana acum aveam o vedere frumoasa din panta, de acum incolo vom avea vedere la zid. macar ar fi bine sa stim la cat sa la impunem sa construiasca fata de bloc, caci daca tot ne iau vederea, macar sa nu ne ia si tot soarele.

alrofa

Post by alrofa » 06 Apr 2005, 11:24

Mai intai noul proprietar al terenului va trebui sa obtina certificatul de urbanism ce va cuprinde lista cu avizele si acordurile necesare eliberarii autorizatiei de construire. Avizele si acordurile trebuiesc obtinute de la Electrica, Distrigaz, PSI, Mediu, Compania apa, Romtelecom uneori chiar si de la apararea civila precum si aviz sanitar. Daca pe terenul respectiv trec conductele de termoficare mai este necesar si avizul de la CET. Institutiile care au pe teren conducte sau cablaje fie il vor pune sa faca lucrari de deviere a acestora si atunci avizul va fi conditionat de efectuarea acestor lucrari, fie nu-i vor da avizul. In functie de destinatia constructiei acordarea unora dintre avize poate fi conditionata de existenta acordului vecinilor.
Dar mai intai verifica la serviciul de urbanism al primariei, dupa cum ti-a spus adviser45, poate ai noroc si cladirea nu se inscrie in PUZ.

zevzeck

Post by zevzeck » 06 Apr 2005, 11:35

multumesc.
tocmai ce ne-am apucat sa ne facem asociatie, ne ducem si la primarie.

PUZ?...

alrofa

Post by alrofa » 06 Apr 2005, 11:39

Plan Urbanistic Zonal

zevzeck

Post by zevzeck » 06 Apr 2005, 11:53

multumesc

biancas

Post by biancas » 12 Oct 2005, 14:25

Dar ce te faci cand mai ai parte si de nopti albe datorita saparii la o distanta f. mica de fundatia casei ,la o adancime dubla fata de fundatia mea(a mea 1.90m,a vecinului 4m,deoarece prevede demisol(viitor club de noapte),iar pamantul se surpa si ramai cu fundatia casei(o parte)in aer?Pagubele?nu sunt putine:gardul de beton despartitor(aflat tot pe proprietatea mea)se crapa,si se inclina,aleea pietonala prevazuta intre locuinta mea si gardul cu pricina se crapa (carapaturi de o palma),gresia de la parterul imobilului meu se distanteaza de perete,fisuri sub grinzi.,fatada casei mele fiind facutann parfnn datorita distantei de 1.20 m fata de geamurile mele,iar inaltimea de 2 ori mai mare decat a mea(a mea este P+1 iar a vecinului D+P+ET)deci geamurile melenntoate la numarnnfiind efectiv zidite.mentionez ca este vorba de fatada casei mele.
am sesizat toate organele:primarie,Inspectia de stat in constructii s.m d.Concluzie:deoarece autorizatia ia fost suspendata,Inspectia de stat in constructii a zis ca trebuie aceeptul nostru prin notariat pentru continuarea lucrarilor,deoarece se incalca grav legea si ....intre timp vecinul a ridicat in 6 luni toate cele etajele.Anuntand politia ca se construieste fara autorizatie,in urma controlului efectuat,vecinul drag are autorizatie obtinuta....nu stim cum,si am aflat si destinatia demisolului care se situaza pana la nivelul 1 al locuintei mele:Club de noapte.Cui sa ne mai adresam ca ne-am saturat de ....vecini care iti darama casa tie ca sa si-o construiasca pe a lor.

gabyioio

Re: distanta minima intre doua cladiri vecine

Post by gabyioio » 26 Jun 2010, 08:14

am si eu o problema mare. casa noastra e construita de vreo 40 de ani. distanta fata de gard(ma refer la ferestre si gard) este de 1 m, dar casa a fost construita cu acordul proprietarilor de atunci. acord verba, nu se complica nimeni pe atunci si ne intelegeam bine. dupa cativa ani, vecini au vandut casa si terenul. acum, la vreo 20-30 de ani de cand au venit noii vecini, ne cer sa zidim geamurile pt ca avem vedere la ei. de unde era sa stiu eu cand am construit casa ca vor veni ei si nu vor fi de acord? casa lor este la vreo 40 de m de gard, geamurile noastre dau in gradina lor, nici macar in curte. auzisem de la cineva ca daca au trecut minim 10 ani de cand ai facut casa asa nu mai e nicio problema.
ma puteti ajuta cu un raspuns?
multumesc!

DevilMean

Re: distanta minima intre doua cladiri vecine

Post by DevilMean » 27 Jun 2010, 21:51

Da` poate ca si casa lor are ferestrele cu vedere in casa ta.

Post Reply