Merita sa mai faci dreptul in ziua de azi?

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
senada

Post by senada » 28 Feb 2005, 17:26

Klaus18, daca merita sau nu, numai tu poti sa decizi. Depinde ce urmaresti, satisfactia profesionala in sine sau banii, desi se pare ca, facand dreptul prea curand nu ai parte de nici una dintre ele (sigur, exista si exceptii). Daca tu simti ca ai realiza ceva cu dreptul, atunci fa-l. Sunt 4 ani frumosi, chiar si primul, dupa ce ai trecut de el, desi nu-s cine stie ce materii care sa nu te lase sa dormi noaptea de entuziasm.
Bafta mare!

klaus18

Post by klaus18 » 28 Feb 2005, 21:06

Innuenda > E ciudat ca ai spus de ase-turism, timp de 3 ani (cls. 9-11) eram ferm convins ca asta e ceea ce vreau sa fac. M-am razgandit asta-vara, cand am facut practica aproape o luna intr-o firma de turism si am constatat ca nu e exact ceea ce as vrea sa fac! Multzam de sfat, sa stii ca o sa merg cat de curand intr-o sala de judecata, ca-s curios!

Jus > Ca e un ocean poluat si murdar, plin cu rechini, imi imaginam, dar cred ca satisfactia e mai mare atunci cand, in ciuda tuturor dificultatilor reusesti sa faci ceva dupa ce termini facultatea (a se citi INM) :grin:

Maxine > Sunt sigur ca n-o sa regret, mersi si bafta si tie!

E cineva p-aci care sa poata spune: Da ma! Eu sunt tare, eu am reusit! ?
E o reteta de urmat in facultate ca sa iti fie mai usor dupa?

Profit de faptul ca-s mezinul forumului (cred) ca sa pun intrebari sicaitoare!! :-P

Grace1

Post by Grace1 » 28 Feb 2005, 22:23

Daca recunoaste cineva ca e tare si a reusit ce? Sa fie un bun avocat? Sa aiba banun cu caruta? Avocatura e un pic mai mult. E mult mai inaltator sa cistigi procesele decit sa cistigi bani (cel putin in ceea ce ma priveste). Banul vine ca o consecinta a muncii tale dar muncaaaaaaaaaa.... aici trebuie punctat mult, insistent, persisent... :roll:
Reteta pe care o ceri este urmatoarea: invata mult dar bine si cauta-ti un avocat incepind din anul 1 de facultate, care sa te accepte pe linga el, caruia sa-i cari si geanta la inceput daca e nevoie, si ia aminte la ce-i in jurul tau. Altceva, iti mai trebuie nervi tari, rabdare si vointa sa nu aluneci de pe drumul pe care l-ai ales. Asta daca alegi sa fii avocat.

klaus18

Pentru Grace

Post by klaus18 » 01 Mar 2005, 00:30

Nice! Ce pot sa zic... o sa tin cont de sfaturi.

Dar am o intrebare: ai vrut avocatura de la bun inceput, sau ai descoperit asta pe parcurs? (dum question :-| )

Intreb pentru ca acum imi doresc sa fiu magistrat (in viziunea mea un fel de avocat, numai ca ai salariul mai mare :lol: ) dar ceva (a se citi cineva) imi spune ca as fi mai bun ca avocat. Bineinteles asta daca voi avea de ales (eu sper ca da)!

Merci

judge

Post by judge » 01 Mar 2005, 09:26

ma repet si eu cu acelasi sfat...mergi intr-o sala de judecata sa vezi si tu cum e. apoi citeste legea 303 din 2004 privind statutul magistratilor. avocatii nu sunt magistrati! cand termini dreptul poti alege intre urmatoarele profesii: avocat, notar, judecator, procuror, consilier juridic, executor judecatoresc (oare am uitat ceva... :grin: ). ca sa intrii la INM este ff greu. trebuie sa inveti mult. de fapt si in restul situatiilor trebuie sa inveti mult. nu vreau sa te sperii dar e o facultate destul de grea si cu pretentii daca vrei sa o faci cum trebuie. cand termini facultatea sa nu ai impresia ca iti vei gasi imediat de lucru. vei da de problema stagiului, de examene pe la INM, UNBR, UCCJR etc., de definitivate, de practica, de maestrii (indrumatori) etc. facultatea este insa frumoasa si interesanta, vor fi seminarii practice, poti merge pe la instante, poti pune intrebari. daca te implici inca din timpul facultatii vei avea succes si iti va fi mai usor cand termini. oricum decizia iti apartine. Succes!

Grace1

Post by Grace1 » 01 Mar 2005, 09:38

Personal am ales avocatura pt. ca este o profesie mult mai dinamica decit cea a unui magistrat si mai interesanta, no ofense pt magistrati.
Acum, daca esti interesat doar cum sa faci mai multi bani asigurindu-ti un viitor, cred ca ai reusi mai repede deschizindu-ti un business cu o idee reusita de afacere. Dreptul ar trebui sa se adreseze celor care au o anumita chemare, dragoste si respect pt. drept, pt. litera si aplicarea legii.
Referitor la tine, tu poti incerca sa fii tot ce-ti doresti, cu conditia sa muncesti f. mult in sensul asta. Avocatura e frumoasa si interesanta dar instabila din p.de v. financiar cel putin la inceput de drum, magistratura e mai putin dinamica dar stabila in ceea ce priveste finantele. Multa bafta!

april

Post by april » 01 Mar 2005, 10:40

Klaus, iti inteleg framantarile :lol: Eu termin acum facultatea si tot nu stiu sigur daca vreau mai mult magistrat sau mai mult avocat. Si mie mi s-a zis ca ar trebui sa fiu ba avocat (mi-a zis o colega care ma stie ca la seminarii vorbesc mult :-P , dar nu stiu daca as mai avea aceeasi volubilitate si in instanta...), ba magistrat, ca as avea "spiritul dreptatii". Bineinteles, toate astea m-au facut sa ma simt bine, dar imi dau seama ca vin de la prieteni si colegi si ca tot eu trebuie sa vad ce mi s-ar potrivi mai bine. Iar concluzia la care am ajuns, pentru ca nu ma pot hotari, este ca o sa le iau pe rand: daca iau la INM in vara, sunt magistrat, iar daca asta n-o sa-mi placa o sa ma fac avocat mai tarziu, daca nu iau la INM, dau la avocatura si, la fel, mai vad peste o vreme daca imi place sau nu. Cred ca numai din spusele si experientele altora nu poti sa stii sigur ce ti se potriveste tie, ci numai vazand si facand lucrul respectiv. :) Ai rabdare (ceea ce-mi doresc si mie :-P ) ca toate vin la timpul lor.

klaus18

Post by klaus18 » 01 Mar 2005, 14:48

Interesate opinii, multumesc de sfaturi ... dar cred ca am sarit cateva etape, si anume: pana la licenta mai sunt 4 ani, si cred ca in timpul facultatii o sa am timp sa ma hotarasc.

Eu o sa dau admitere Universitatea din Bucuresti, e cineva la Drept pe-acolo? Cum sunt profii? "Lumea zice" ca e exigenta maxima si chiar daca esti foarte pregatit, note mari nu poti sa iei!

Conteaza notele din facultate? Ce parere aveti?

:floare: Un Martisor pentru dragele de pe forum :floare:

april

Post by april » 01 Mar 2005, 15:06

:) foarte bine ca vrei sa dai in Bucuresti la stat! eu sunt "de acolo" si nu as fi dat la nici o alta facultate. bineinteles, nu stiu cum sunt celelalte, dar citeste pe aici pe forum ca sunt destule topicuri cu pareri si pareri.
cat despre note, nici eu nu stiu inca pentru ca n-am avut nici o tentativa de angajare si nu m-a intrebat nimeni de note pana acum. sper sa nu conteze foarte mult ca nu am media prea mult peste 9 :P
bafta si mersi pt martisor! :)

Luana

Post by Luana » 01 Mar 2005, 19:29

april am uitat sa te intreb cat ai luat la mr. ciobanu? vreau sa stiu daca tot atat de exigent a ramas de cum il tin eu minte.

Luciann

Post by Luciann » 01 Mar 2005, 19:51

[quote="jus2001"]Avocatura in Romania este o tiganie.
Mi se pare o generalizare nedreapta pentru unii care isi fac meseria cu pasiune si seriozitate. Ca multe chestii sunt de kkt si ca sistemul este departe de normalitate e perfect adevarat, dar , la fel ca in orice domeniu, nu cred ca este corect sa fie bagati toti in aceeasi oala.

klaus18

Post by klaus18 » 01 Mar 2005, 20:32

april wrote:... sper sa nu conteze foarte mult ca nu am media prea mult peste 9 ...
Sa inteleg ca o medie generala a anilor de facultate peste 9 nu te avantajeza :?: Nu prea cred... oricum, am inteles ca la UB se iau foarte greu notele mari (daca se iau) si ma gandesc ca trebuie sa stii foarte bine materia, si ceva in plus, nu??

Aaa, si inca ceva, ajuta la ceva daca iei cursuri facultative in plus?

judge

Post by judge » 02 Mar 2005, 10:26

cursuri facultative in plus??? 8O cred ca te referi la banalele "meditatii" din timpul liceului. nu am auzit sa se practice asa ceva pana acum.... :?:

rxn

Post by rxn » 02 Mar 2005, 11:30

Exista intr-adevar cursuri facultative la UB - cel putin se faceau cand eram eu in facultate - cursuri la care e mai usor sa iei note mari, asa ca pe ansamblu iti pot creste media (dar iti ocupa si timpul).
Cat despre notele din faculate, eu n-as zice ca e greu sa iei note mari - daca incepi bine, e pe jumatate rezolvat. Stiu ca sunt foarte multi profesori care daca vad cativa 10 in carnet, continua tot asa, in ideea de a nu-ti strica media:)
Sunt si profesori super exigenti, care nu dau doi bani pe media ta - Boroi(civil), David(comercial), si Ciobanu(procedura civila) - dar in rest e destul de usor sa impusti note mari.
Dar, din experienta mea cel putin - iti spun ca nimeni nu a fost impresionat de media cu care am terminat facultatea si de nota de la licenta (si am avut note mari) - iar cand m-am angajat, am facut-o tot prin practica "uzuala", adica printr-o cunostinta, a unei cunostinte, care la randul ei stia pe cineva... :lol:

klaus18

Post by klaus18 » 02 Mar 2005, 14:29

Eu m-am gandit ca mi-ar prinde bine sa-mi gasesc un job part-time cand ajung in Bucuresti... In domeniu juridic credeti ca as putea gasi ceva?

Post Reply