Examen la TGD
Citind lungul sir de mesaje, m=a apucat rasu...In primu rand, tre sa spun ca Jus ramane cel mai plin de umor de pe site=u asta. Plus modul in care schimba topicu de nu mai stii daca este vorba de TGD, Promotor, Acasa sau Warcraft3... Poate ar trebui sa te indrepti catre o cariera academica, caci pedagogic cred ca ai putea lejer sa iti apropii oamenii..
Cat despre examenele de anu 1, probabil ca par foarte grele si nu stiu cum acum, in prima sesiune, dar sunteti constienti ca, raportat la dificultate, e printre cele mai usoare. Ok, cumulat cu elementul noutatii poate nu e foarte usoara, dar avand in vedere ce urmeaza...
Iar materia asta enorma de 280 de pagini e chiar putzina...pe bune...nu glumesc...
Sa vedetzi la procedura civila sau la contractele si succesiunile lui Deak cata paginatie si mai ales ca fiecare alineat e important, deci nu poti lasa nimic neacoperit...
Sa treceti peste un an sau doi peste manualul de TGD sa vedetzi ce accesibila este materia...mai ales dupa ce ai invatat efectiv toate clasificarile alea, dar mult mai amanuntit la fiecare alta materie...
Caci la nivel de anu 1, iti baga informatia cu furculitza in farfurie, dar dupa un timp se aseaza ea in stomac...
Pana una=alta, felicitati pt note, bafta pentru eventualele examene ramase si VACANTZA PLACUTA!
Cat despre examenele de anu 1, probabil ca par foarte grele si nu stiu cum acum, in prima sesiune, dar sunteti constienti ca, raportat la dificultate, e printre cele mai usoare. Ok, cumulat cu elementul noutatii poate nu e foarte usoara, dar avand in vedere ce urmeaza...
Iar materia asta enorma de 280 de pagini e chiar putzina...pe bune...nu glumesc...
Sa vedetzi la procedura civila sau la contractele si succesiunile lui Deak cata paginatie si mai ales ca fiecare alineat e important, deci nu poti lasa nimic neacoperit...
Sa treceti peste un an sau doi peste manualul de TGD sa vedetzi ce accesibila este materia...mai ales dupa ce ai invatat efectiv toate clasificarile alea, dar mult mai amanuntit la fiecare alta materie...
Caci la nivel de anu 1, iti baga informatia cu furculitza in farfurie, dar dupa un timp se aseaza ea in stomac...
Pana una=alta, felicitati pt note, bafta pentru eventualele examene ramase si VACANTZA PLACUTA!
Mersi pentru aprecieri. Sunt magulit! E doar o singura problema. Cariera aia academica fuge de mine! E rapida! Nu stiu daca mi-ar placea sa predau. Nu am rabdare. Explic o data si daca nu se intelege ce vreau sa zic ma enervez. Dan nu se stie niciodata ce iti face viata asta.
Dan am acun o mare problema. A iesi ministru invatamantului si a zis ca el reduce specializarile pentru ca absolventul sa stie de toate si sa isi gaseasca mai usor de lucru. Pai cand toti pun mare accent pe specializare tu ce faci? Astia de ne conduc sunt cu totii niste tampiti. E o concluzie dureroasa, obraznica, dar mult prea reala. Problema e ca nu cred ca generatia noastra sa poata face ceva. Mult vreme am zis ca nu se vrea sa se faca nimic, dar azi am ajuns la concluzia ca aia de sus sunt niste cretini. Suntem in preistorie oameni buni, iar economia care ne caracterizeaza nu este de piata, ci este o economie de supravietuire. Daca as fi facut o facultate care sa imi permita o taiam de mult de aici. Asa o sa lupt, dar sper sa nu ajung sa ma dau batut.
Hai ca mai vorbim ca m-am enervat!
Dan am acun o mare problema. A iesi ministru invatamantului si a zis ca el reduce specializarile pentru ca absolventul sa stie de toate si sa isi gaseasca mai usor de lucru. Pai cand toti pun mare accent pe specializare tu ce faci? Astia de ne conduc sunt cu totii niste tampiti. E o concluzie dureroasa, obraznica, dar mult prea reala. Problema e ca nu cred ca generatia noastra sa poata face ceva. Mult vreme am zis ca nu se vrea sa se faca nimic, dar azi am ajuns la concluzia ca aia de sus sunt niste cretini. Suntem in preistorie oameni buni, iar economia care ne caracterizeaza nu este de piata, ci este o economie de supravietuire. Daca as fi facut o facultate care sa imi permita o taiam de mult de aici. Asa o sa lupt, dar sper sa nu ajung sa ma dau batut.
Hai ca mai vorbim ca m-am enervat!
imi aduc aminte ca si eu m-am luptat ceva cu TGD-ul ala la vremea lui, dar acum as mai da 10 examene ca ala decat unul de procedura sau de comercial...asa ca nu va faceti griji ;) cred ca toata greutatea la TGD consta in faptul ca in anul I nu esti familiarizat cu limabjul juridic. cam atat
Innuenda, pt ce inveti din Fuerea? eu imi fac lucrarea de diploma la el :)
Innuenda, pt ce inveti din Fuerea? eu imi fac lucrarea de diploma la el :)
Scuze pentru intarziere la raspunsuri dat la noi netul merge si nu merge :)
Pentru jus2001, poti sa incerci sa joci Zeus, este mai vechi jocul dar are un farmec aparte. Dintre titlurile mai noi iti recomand Rome: Total War, este excelent si a fost unul din motivele pentru care sesiunea mea era amenintata :) Norocul meu ca am reusit sa ma abtin :)
Cat despre aceasta reducere de specializari, mie unul nu mi se pare rea deloc. Spun asta pentru ca la noi exista foarte multe universitati fantoma care ofera o multitudine de specializari sau chiar universitati cu renume care ofera zeci de specializari, unele dintre ele fara o reala cautare.
Din ce am inteles eu, aceasta restructurare a invatamantului universitar ( nu stiu daca termenul de restructurare este cel potrivit dar mi se pare cel mai potrivit pentru a descrie situatia ) presupune eliminarea unor specializari prin diminuarea informatiilor detaliate din cei 3 ani de facultate. Astfel, accentul va trece pe informatiile generale, la sfarsitul celor 3 ani, studentul putand ocupa un post relativ mediocru, fara pretentii, cu un salariu bunicel. ( asta in conditiile in care salariul mediu pe economie va continua sa creasca si va atinge un nivel decent pana in 2008 cand va promova prima generatie care a studiat in acest nou sistem ).
Iar cei care isi doresc o cariera intr-un anumit domeniu si vor o slujba bine platita pot continua studiile cu un masterat si eventual un doctorat, in cadrul masteratului acestia urmand sa studieze infomatii detaliate din domeniul respectiv. Practic, aceasta restructurare presupune o mai buna diferentiere intre cei care fac o facultate pentru ca isi doresc o cariera in domeniul respectiv si cei care fac o facultate doar pentru diploma. Practic, pentru cei cu adevarat interesati de studii se mareste durata medie cu un an, materia fiind astfel mai bine structurata, examenele si verificarile nemaifiind asa de aglomerate ca in prezent.
Totusi, am inteles ca pentru drept, medician si inca 2-3 domenii structura va ramane aceeasi, 4 ani in la drept si 6 ani la medicina, daca nu ma insel.
In acelasi timp, am auzit mai demult, cand abia aparuse aceasta intentie, ca dreptul va fi de 3 ani si ca dupa acesti 3 ani se va putea ocupa un post de grefier etc. Nu stiu exact care este situatia in prezent, poate tu stii mai bine jus 2001, eu nu prea m-am uitata la stiri de vre-o luna jumate :) Abia acum incep sa revin la normal si sa ma documentez ( sesiunea asta te omoara )
Cat despre dificultatea examenelor, pot spune ca este relativa. Cred ca imi veti da dreptate daca afirm ca, in momentul in care ati sustinut examenul de bacalaureat, vi s-a parut cel mai greu examen din viata voastra. Cam la fel este situatia si cu prima sesiune, pe moment mi se pare ca a fost cea mai dificila perioada de examene din viata mea si ca obiectele de studiu la care am sustinut examinari au fost foarte dificile. Acum bacul mi se pare o joaca de copii, probabil ca asa va fi si cu TGD sau drept roman peste 2-3 ani :).
Oricum, sunt fericitca am scapat, am aflat si ultima nota, am luat 8 la constitutional si acum am 2 sapt la dispozitie sa imi sarbatoresc reusita. Va urez si vou multa bafta in continuare la examene sau dosare daca nu mai sunteti studenti.
Totusi, nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea despre domnul Boroi, si naume care este povestea lui pentru ca nu stiu absolut nimic despre omul asta si chiar sunt curios sa aflu detalii :)
Pentru jus2001, poti sa incerci sa joci Zeus, este mai vechi jocul dar are un farmec aparte. Dintre titlurile mai noi iti recomand Rome: Total War, este excelent si a fost unul din motivele pentru care sesiunea mea era amenintata :) Norocul meu ca am reusit sa ma abtin :)
Cat despre aceasta reducere de specializari, mie unul nu mi se pare rea deloc. Spun asta pentru ca la noi exista foarte multe universitati fantoma care ofera o multitudine de specializari sau chiar universitati cu renume care ofera zeci de specializari, unele dintre ele fara o reala cautare.
Din ce am inteles eu, aceasta restructurare a invatamantului universitar ( nu stiu daca termenul de restructurare este cel potrivit dar mi se pare cel mai potrivit pentru a descrie situatia ) presupune eliminarea unor specializari prin diminuarea informatiilor detaliate din cei 3 ani de facultate. Astfel, accentul va trece pe informatiile generale, la sfarsitul celor 3 ani, studentul putand ocupa un post relativ mediocru, fara pretentii, cu un salariu bunicel. ( asta in conditiile in care salariul mediu pe economie va continua sa creasca si va atinge un nivel decent pana in 2008 cand va promova prima generatie care a studiat in acest nou sistem ).
Iar cei care isi doresc o cariera intr-un anumit domeniu si vor o slujba bine platita pot continua studiile cu un masterat si eventual un doctorat, in cadrul masteratului acestia urmand sa studieze infomatii detaliate din domeniul respectiv. Practic, aceasta restructurare presupune o mai buna diferentiere intre cei care fac o facultate pentru ca isi doresc o cariera in domeniul respectiv si cei care fac o facultate doar pentru diploma. Practic, pentru cei cu adevarat interesati de studii se mareste durata medie cu un an, materia fiind astfel mai bine structurata, examenele si verificarile nemaifiind asa de aglomerate ca in prezent.
Totusi, am inteles ca pentru drept, medician si inca 2-3 domenii structura va ramane aceeasi, 4 ani in la drept si 6 ani la medicina, daca nu ma insel.
In acelasi timp, am auzit mai demult, cand abia aparuse aceasta intentie, ca dreptul va fi de 3 ani si ca dupa acesti 3 ani se va putea ocupa un post de grefier etc. Nu stiu exact care este situatia in prezent, poate tu stii mai bine jus 2001, eu nu prea m-am uitata la stiri de vre-o luna jumate :) Abia acum incep sa revin la normal si sa ma documentez ( sesiunea asta te omoara )
Cat despre dificultatea examenelor, pot spune ca este relativa. Cred ca imi veti da dreptate daca afirm ca, in momentul in care ati sustinut examenul de bacalaureat, vi s-a parut cel mai greu examen din viata voastra. Cam la fel este situatia si cu prima sesiune, pe moment mi se pare ca a fost cea mai dificila perioada de examene din viata mea si ca obiectele de studiu la care am sustinut examinari au fost foarte dificile. Acum bacul mi se pare o joaca de copii, probabil ca asa va fi si cu TGD sau drept roman peste 2-3 ani :).
Oricum, sunt fericitca am scapat, am aflat si ultima nota, am luat 8 la constitutional si acum am 2 sapt la dispozitie sa imi sarbatoresc reusita. Va urez si vou multa bafta in continuare la examene sau dosare daca nu mai sunteti studenti.
Totusi, nu mi-a raspuns nimeni la intrebarea despre domnul Boroi, si naume care este povestea lui pentru ca nu stiu absolut nimic despre omul asta si chiar sunt curios sa aflu detalii :)
pt. april: sunt in sesiune, la master (in drept institutional comunitar), si am avut ieri examen cu dl. Fuerea. Ca indrumator de diploma (de fapt, si ca profesor si ca om) este un dulce. Te invata pana si cum sa-ti editezi paginile pe calculator in mod profi. E super fain. Inutil sa-ti spun ca si notele la diploma au fost la cel mai inalt nivel, majoritatea. Era o batalie pe Fuerea la luat tema pentru lucrarea de diploma!! Mama, mama! Tipul e la fel de "charmant" si la masterat si ne-a dat niste subiecte foarte actuale si interesante la examen.
spor la treaba Innuenda!
eu mi-am luat diploma la Fuerea pt ca am gasit printre temele pe care le avea una care este mai mult de proprietate intelectuala si care mi-a placut foarte mult si care era singura de genul asta. am vazut ca el este foarte amabil, dar are foarte multi studenti cu diplome si altele si nu prea are timp. asa ca eu o sa-l vad numai cand o sa termin lucrarea, sper saptamana asta, si la final, ca sa nu-l stresez.
eu mi-am luat diploma la Fuerea pt ca am gasit printre temele pe care le avea una care este mai mult de proprietate intelectuala si care mi-a placut foarte mult si care era singura de genul asta. am vazut ca el este foarte amabil, dar are foarte multi studenti cu diplome si altele si nu prea are timp. asa ca eu o sa-l vad numai cand o sa termin lucrarea, sper saptamana asta, si la final, ca sa nu-l stresez.
gavril: Si de asta, dar si pentru cum este el ca profesor si ca om. La noi in facultate este foarte iubit dl. Fuerea (mai sunt si altii indragiti: dl. Urs, dl. Nicolae etc.) si mie mi se pare extraordinar la el ca este un profesor pe care il vezi tot timpul cu zambetul pe buze. Nu l-am vazut niciodata incruntat sau suparat, ci doar zambitor.
april: Fuerea noua ne-a cerut sa-i prezentam planul de lucrare spre aprobare si abia dupa ce am convenit asupra unei forme finale ne-a dat ok-ul sa ne apucam de treaba.
april: Fuerea noua ne-a cerut sa-i prezentam planul de lucrare spre aprobare si abia dupa ce am convenit asupra unei forme finale ne-a dat ok-ul sa ne apucam de treaba.
ma bucura faptul ca recunosti acest aspect. Eu sunt pentru intalniri saptamanale sau macar bilunare cu indrumatorul lucrarii de diploma. Mi se pare deplasat sa te intalnesti la inceput pt. aprobarea planului si apoi la sfarsit.
Oricum ... am ajuns la parerea ca lucrarea de diploma a devenit doar o formalitate, o parghie de marire a notei finale.
PS: eternul zambet al lui Fuerea mi-a lasat o alta impresie decat buna dispozitie a dansului. Ca de altfel si zambetul lui Iliescu.
Oricum ... am ajuns la parerea ca lucrarea de diploma a devenit doar o formalitate, o parghie de marire a notei finale.
PS: eternul zambet al lui Fuerea mi-a lasat o alta impresie decat buna dispozitie a dansului. Ca de altfel si zambetul lui Iliescu.
Hai ca esti carcotas! Daca si dl. Fuerea are dusmani sau...ma rog, nesimpatizanti... :? Cat despre intalnirile cu studentii, era dintre cei mai prolifici profesori indrumatori : s-a intalnit cu noi sa ne alegem temele; s-a intalnit si cu intarziatii, sa le faca sugestii de teme noi pt. ca se epuizasera toate; s-a intalnit cu noi sa ne invetze cum se concepe o lucrare si cum se editeaza; s-a intalnit sa discutam planul lucrarii; s-a intalnit sa ne faca referatul, dupa citirea lucrarilor...Pai dupa ce ati stabilit impreuna ce abordezi in capitolul respectiv, pe sectiuni, ce sa-ti mai faca profesorul indrumator decat sa-ti citeasca lucrarea la final si sa-ti corecteze eventualele erori?? Sa ti-o elaboreze el in locul tau? Tu ce mai faci?Restul profesorilor iti cereau diploma doar la final.
NU. Nu-s carcotas. Si da ... poti spune ca sunt un "nesimpatizant" al d-lui Fuerea !!! Din cauza unor profesori ca Fuerea ... a devenit lucrarea de diploma doar o chestiune de copiat!! Greutatea unei lucrari de diploma a devenit faptul de a tasta lucrarea pe PC (asta daca nu ai pe cineva secretara sau prin administratie ...si tasteaza cu viteza "luminii" - caci observ ca 80% fac asta ... De unde or scoate atatea cunostinte si rude ...frate ?!!?!?!) si cel mult sa ai vreo 300.000 sa cumperi cartea profesorului cu care faci pseudolucrarea de diploma si din care se copiaza 75% din continutul lucrarii !!!!!!!!! Fuerea e doar un profesor din acest mecanism. Si stie asta foarte bine.
PS: sa nu ai impresia ca te acuz de ceva anume... pt. ca nu este asa.
PS: sa nu ai impresia ca te acuz de ceva anume... pt. ca nu este asa.
[quote="Innuenda"]Hai ca esti carcotas! Daca si dl. Fuerea are dusmani sau...ma rog, nesimpatizanti... :? Cat despre intalnirile cu studentii, era dintre cei mai prolifici profesori indrumatori : s-a intalnit cu noi sa ne alegem temele; s-a intalnit si cu intarziatii, sa le faca sugestii de teme noi pt. ca se epuizasera toate; s-a intalnit cu noi sa ne invetze cum se concepe o lucrare si cum se editeaza; s-a intalnit sa discutam planul lucrarii; s-a intalnit sa ne faca referatul, dupa citirea lucrarilor...Pai dupa ce ati stabilit impreuna ce abordezi in capitolul respectiv, pe sectiuni, ce sa-ti mai faca profesorul indrumator decat sa-ti citeasca lucrarea la final si sa-ti corecteze eventualele erori?? Sa ti-o elaboreze el in locul tau? Tu ce mai faci?Restul profesorilor iti cereau diploma doar la final.[/quote]
[b]Innu, [/b]
M-ai facut curioasa
. La ce te referi cand spui ca Fuerea v-a invatat cum sa concepeti si sa editati lucrarea, mai exact cum sa o faceti profi? Fii mai explicita, te rog. Nu glumesc. Chiar ma intereseaza.
[b]Innu, [/b]
M-ai facut curioasa

eu am fost grijulie si mi-am luat tema lucrarii de anul trecut. tot de atunci mi-am dus si planul la aprobat...dar aici m-a cam dezamagit proful pt ca i-am lasat planul 2 saptamani si el s-a uitat pe el 2 secunde in fata mea cand am venit sa-l intreb daca e ok :(...nu mi-a zis decat ca e bine...nimic despre capitole, sectiuni etc...si cand i-am zis ca am o problema ca nu gasesc materiale mi-a zis numai sa caut pe net ca la noi nu prea s-a publicat nimic in domeniu...oricum, cred ca m-am descurcat si asa pt ca am stiut ca vrea sa fac cum trebuie lucrarea asta si nu avea cum sa stie proful mai bine decat mine ce vreau :)
din cauza asta nici nu sunt pt intalnirile foarte dese cu indrumatorul de lucrare. daca nu ai neaparat o problema in care numai el te poate ajuta, in rest e treaba fiecaruia sa-si faca lucrarea asa cum vrea.
din cauza asta nici nu sunt pt intalnirile foarte dese cu indrumatorul de lucrare. daca nu ai neaparat o problema in care numai el te poate ajuta, in rest e treaba fiecaruia sa-si faca lucrarea asa cum vrea.
Gavril, gusturile nu se discuta. Alegerea apartine fiecaruia dintre noi. Insa ceea ce spui tu echivaleaza cu a zice "din cauza oamenilor cinstiti exista infractori sau din cauza femeilor sexi exista violatori" Ma scuzati dar, desi vorbiti pe inteles eu nu va pot pricepe. Pai ce sa faca Fuerea, daca tu vrei sa-l furi? Sa-ti puna catusele dinainte, in caz ca ai vrea sa-l furi sa le ai deja pe maini si sa nu poti face miscarea? Buna credinta se prezuma, dragul meu; El pleaca de la ideea ca studentul vrea sa se mobileze intelectual, ca e suficient de matur incat sa ia decizii pentru el si sa-si desavarseasca educatia asa cum considera el de cuviinta. Ah, si ar mai fi o vorba care zice asa:"cartile din carti se scriu" (sau, daca preferi,"totul s-a spus") asa ca, informatii 100% originale nu ai cum sa prepari, conteaza insa modalitatea in care le abordezi, le combini, le comentezi. Ca un fapt care-mi demonstreaza ca Fuerea ii "citeste" pe cei care isi fac lucrarea cu copy si paste, in referatul pe care mi l-a facut referitor la lucrare, a mentionat nota de originalitate exact acolo unde exista. Intr-un cuvant, doua, trei: Fuerea este un domn, un profesor distins, un intelectual fin, un om de spirit si numai cine nu vrea sa vada asta nu vede!
Blusie...diverse:(abrevieri, ordinea in bibliografie, note de subsol, coperti, fonturi, caractere) tot felul de ponturi folositoare.
Blusie...diverse:(abrevieri, ordinea in bibliografie, note de subsol, coperti, fonturi, caractere) tot felul de ponturi folositoare.
haha, chiar te oftici ca nu trebuie sa mai muncesti pentru lucrarea de diploma sau n-ai amice secretare si ii invidiezi pe altii care au.
sa stii ca nu trebuie sa fii secretara sa bati cu "c" si nici macar sa lucrezi in administratie.
daca vrei cu adevarat sa nu copiezi lucrarea de diploma , n-o copia, fa-o singur, do whatever you want, dar respecta dorinta altora de a-si toca altfel timpul decit concepind o lucrare de diploma sau alte aiureli. Eu sincer ma bucur ca n-am pierdut 2 luni prin biblioteci documentindu-ma si am pierdut doar 2 zile tastind-o (cu "c" :) ). Sint sigur ca n-am pierdut nimic :)
despre ce era topicu asta? TGD ? ha, misto materie. peace
c=viteza luminii, asa cum am invatat la scoala
sa stii ca nu trebuie sa fii secretara sa bati cu "c" si nici macar sa lucrezi in administratie.
daca vrei cu adevarat sa nu copiezi lucrarea de diploma , n-o copia, fa-o singur, do whatever you want, dar respecta dorinta altora de a-si toca altfel timpul decit concepind o lucrare de diploma sau alte aiureli. Eu sincer ma bucur ca n-am pierdut 2 luni prin biblioteci documentindu-ma si am pierdut doar 2 zile tastind-o (cu "c" :) ). Sint sigur ca n-am pierdut nimic :)
despre ce era topicu asta? TGD ? ha, misto materie. peace

c=viteza luminii, asa cum am invatat la scoala