transfer bani

Succesiuni, Terenuri, Constructii, Dezmembraminte, Societati Comerciale
vulpacris

Re: transfer bani

Post by vulpacris » 01 Feb 2010, 18:49

Ideea nu este daca se ocupa ele ci, faptul ca prin birourile din state pot sa-i faciliteze angajarea in conditii sigure a unui avocat care sa se ocupe de cazul lui, chiar daca acesta o sa fie de la alta firma cu care colaboreaza.

Bineinteles ca nu or sa faca acest lucru gratuit, dar cred ca merita. :grin:

:cafea:

johei

Post by johei » 01 Feb 2010, 18:59

vulpacris wrote:Ideea nu este daca se ocupa ele ci, faptul ca prin birourile din state pot sa-i faciliteze angajarea in conditii sigure a unui avocat care sa se ocupe de cazul lui, chiar daca acesta o sa fie de la alta firma cu care colaboreaza.

Bineinteles ca nu or sa faca acest lucru gratuit, dar cred ca merita. :grin:

In orice caz merita discutat!!! :grin:

iceman

Post by iceman » 01 Feb 2010, 21:28

In primul rand va multumesc tuturor pt raspunsurile prompte... :wink:
Deci sa inteleg ca nu prea are rost sa ma agit cu ambasada, primordial ar fi sa contactez una din firmele acelea de avocatura...dar asta dupa ce obtin certificatul de mostenitor?

vulpacris

Post by vulpacris » 01 Feb 2010, 21:58

:grin:

Ai inteles bine, iar in privinta consulatului (nu ambasada) in mod cert, este inutil, stiu din sursa sigura. :grin:

DevilMean

Post by DevilMean » 05 Feb 2010, 14:25

Ai grija insa la ce taxe iti impun, pentru ca am avut un caz in Paris, unde o tipa a mostenit un apartament evaluat la 80.000 E, valoarea lui reala fiind 120.000.
Dar firma de imobiliare a vrut sa fenteze clienta, sugerandu-i ca, ca sa intre in posesia imobilului trebuia sa plateasca o suma de 70.000 E.

Deci mare grija la taxe.

iceman

Post by iceman » 05 Feb 2010, 15:26

DevilMean wrote:Ai grija insa la ce taxe iti impun, pentru ca am avut un caz in Paris, unde o tipa a mostenit un apartament evaluat la 80.000 E, valoarea lui reala fiind 120.000.
Dar firma de imobiliare a vrut sa fenteze clienta, sugerandu-i ca, ca sa intre in posesia imobilului trebuia sa plateasca o suma de 70.000 E.

Deci mare grija la taxe.
Pai si ce as putea sa fac sa evit chestia asta?
Daca imi vor zice o taxa prea mare sa refuz sa o platesc?

DevilMean

Post by DevilMean » 13 Feb 2010, 02:14

Le spui sa justifice suma respectiva, apoi studiezi daca intr-adevar este asa, dar eu zic sa nu ne hazardam pana aici, am spus doar ca sa stii, dar in cazul bancilor nu cred ca se aplica, iti va fi luata intradevar o suma, calculata la un anumit procent, deoarece transferul din contul defunctului catre contul tau va trece prin banci de legatura, deoarece nu exista legatura directa intre cea din america si a ta de peste strada.
E o chestie ce tine mai mult de sistemele bancare. Insa nu va fi mare paguba.
Ideea este sa reusesti sa intri in posesia sumei respective.
Daca ai putea sa ne mai tii la curent, te-am putea ajuta, zi-mi de exemplu in ce stat se afla banca respectiva, in felul asta m-as putea uita peste sistemul lor de legi, sau as putea intreba niste prieteni de acolo.

P.S. Tipa cu imobilul din Franta a reusit sa intre in posesia acestuia, dar i-a intors problema agentiei de imobiliare, deoarece au incercat sa umfle tarifele.

iceman

Post by iceman » 13 Feb 2010, 16:18

DevilMean wrote:Le spui sa justifice suma respectiva, apoi studiezi daca intr-adevar este asa, dar eu zic sa nu ne hazardam pana aici, am spus doar ca sa stii, dar in cazul bancilor nu cred ca se aplica, iti va fi luata intradevar o suma, calculata la un anumit procent, deoarece transferul din contul defunctului catre contul tau va trece prin banci de legatura, deoarece nu exista legatura directa intre cea din america si a ta de peste strada.
E o chestie ce tine mai mult de sistemele bancare. Insa nu va fi mare paguba.
Ideea este sa reusesti sa intri in posesia sumei respective.
Daca ai putea sa ne mai tii la curent, te-am putea ajuta, zi-mi de exemplu in ce stat se afla banca respectiva, in felul asta m-as putea uita peste sistemul lor de legi, sau as putea intreba niste prieteni de acolo.

P.S. Tipa cu imobilul din Franta a reusit sa intre in posesia acestuia, dar i-a intors problema agentiei de imobiliare, deoarece au incercat sa umfle tarifele.
La acest comision datorita bancii de legatura(corespondenta) ma asteptam, dar de ceea ce mi-e frica este sa nu existe si alte taxe in afara de asta. Cert este ca sunt ceva taxe sau cineva a facut vreo manevra (inclin sa cred ca notarul) pt ca uitandu-ma pe extrasele de cont de la o luna la alta au disparut cam 400$. Aveti vreo idee daca conform legii se trag bani lunar din cont si pt ce, fiindca daca o tine in stilul asta in scurt timp raman cu praful de pe toba... :wall:
Eu am cerut detalii la banca despre cont si unde seduc banii dar nu vor sa-mi spuna nimic
Banca se afla in statul Oregon.
Multumesc!

DevilMean

Post by DevilMean » 13 Feb 2010, 22:41

Nu vei afla deoarece nu esti posesorul acelui cont, ca urmare, informatiile sunt confidentiale.
Eu o sa incerc sa aflu care este sistemul acelui stat, dar mai depinde si de politica interna a bancii, caci C.E.C.-ul la noi de exemplu, daca vrei sa afli extrase de cont din perioada in care defunctul era in viata, te vor pune sa ii dai in judecata ca sa iti ofere informatiile, caci juristii lor au fost cam ingusti la minte.

Ultimele noutati:
Ok, revin cu informatii, legile statului Oregon prevede ca tu sa iti iei un avocat, caci la ei succesiunea se face prin avocati, nu notari, ca la noi, apoi avocatul te va ajuta cu intrarea in posesie.
Banca nu a stiut sa iti explice bine de ce ai nevoie de unul.
Ideea este ca la ei, masa succesorala este alcatuita de catre avocati, ai nevoie de el ca sa iti modifice titlul contului celui care a apartinut de drept.
Asadar, cauta-ti unul, sfatul meu este sa nu-ti iei unul care are tarif pe ora.

iceman

Post by iceman » 14 Feb 2010, 11:14

DevilMean wrote:Nu vei afla deoarece nu esti posesorul acelui cont, ca urmare, informatiile sunt confidentiale.
Eu o sa incerc sa aflu care este sistemul acelui stat, dar mai depinde si de politica interna a bancii, caci C.E.C.-ul la noi de exemplu, daca vrei sa afli extrase de cont din perioada in care defunctul era in viata, te vor pune sa ii dai in judecata ca sa iti ofere informatiile, caci juristii lor au fost cam ingusti la minte.

Ultimele noutati:
Ok, revin cu informatii, legile statului Oregon prevede ca tu sa iti iei un avocat, caci la ei succesiunea se face prin avocati, nu notari, ca la noi, apoi avocatul te va ajuta cu intrarea in posesie.
Banca nu a stiut sa iti explice bine de ce ai nevoie de unul.
Ideea este ca la ei, masa succesorala este alcatuita de catre avocati, ai nevoie de el ca sa iti modifice titlul contului celui care a apartinut de drept.
Asadar, cauta-ti unul, sfatul meu este sa nu-ti iei unul care are tarif pe ora.
Problema este cat se poate de nasoala, eu stau in Romania si sa-mi iau un avocat din SUA pare aproape imposibil. Trebuie sa fac un drum pana in SUA si sa caut avocati sau sa apelez la o firma de avocatura din Romania cu relatii in SUA ?
Please help me... :-(

angel

Post by angel » 14 Feb 2010, 14:34

Last edited by angel on 14 Feb 2010, 18:14, edited 1 time in total.

agenda

Post by agenda » 14 Feb 2010, 17:01

apeleaza la o firma de aici care are relatii cu sua...toti au zis asta de cateva ori...ti-au raspuns si tu tot intrebi si intrebi si intrebi...dar nu faci nimic...

eu una nu as avea incredere sa apelez la un avocat dintr-o tara straina decat pe baza de recomandare sau personal sa caut acolo...so....du-te ODATA aici la o firma, doua, trei... si vezi ce si cum...

ca asa...

vulpacris

Post by vulpacris » 14 Feb 2010, 17:04

Care parte nu ai inteles-o !? :roll:

iceman

Post by iceman » 15 Feb 2010, 08:34

Ok o sa apelez la una din acele case de avocatura si va tin la curent :wink:
Merci !

P.S : Este adevarat ca pt a deveni mostenitor este nevoie de 2 martori care au cunoscut-o pe defuncta de cel putin 20 ani...asa mi-a cerut la notar :x

iceman

Post by iceman » 19 Feb 2010, 12:17

Revin cu cateva noutati, am fost si am vb cu un avocat din Bucuresti membru si in baroul din New York.
A zis ca problema se rezolva poate dura cam 6 luni si dupa parerea lui nu e nevoie de un avocat din Oregon intrucat persoana a murit in Romania si succesiunea dupa testament se dezbate aici. Daca persoana ar fi murit in SUA atunci trebuia avocat de acolo, dar cei de la banca nestiind cu exactitate cum s-a petrecut totul si cum acolo pt orice se apeleaza la avocat de aia mi-ar fi zis sa-mi iau avocat ca sa se deroge ei de orice responsabilitate.
Primul pas ar fi sa trimita o scrisoare catre cei de la banca in care le prezinta situatia si toate actele doveditoare...aceasta ma costa 300 eur + tva.
Apoi in functie de raspunsul primit mergem pe aceasta pista sau ramane prin relatiile lui sa gaseasca un avocat din Oregon. Tarifele din acest moment se calculeaza 100 eur+tva/ora.
Omul zice ca a mai facut chestii de genul asta si pare de incredere dar tarifele mi se par cam mari...in final a zis ca o sa ajunga totalul undeva la 2500 eur.
Credeti ca merita, ma sfatuiti sa mai caut si alti avocati sau sa merg pe aceasta pista ?

Merci!

Post Reply