EXAMEN DE ADMITERE IN MAGISTRATURA

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
triton

Post by triton » 07 Aug 2009, 19:15

Şi aş mai întreba dacă ştiai infracţiunile pe dinafară, dacă în afară de speţele CEDO ai mai citit şi altceva, teorie, Convenţia, Regulamentul CEDO etc, dacă ai făcut în general multe grile şi speţe...
Vezi, am o grămadă de întrebări...

triton

Post by triton » 07 Aug 2009, 19:16

Şi aş mai întreba dacă ştiai infracţiunile pe dinafară, dacă în afară de speţele CEDO ai mai citit şi altceva, teorie, Convenţia, Regulamentul CEDO etc, dacă ai făcut în general multe grile şi speţe...
Vezi, am o grămadă de întrebări...

soimul

Post by soimul » 07 Aug 2009, 19:22

da,amfost la curs
cursurile sunt de 1 luna la Bucuresti se fac la INM. sunt folositoare ai ce invata din ele.
la psihologic a fost usor. ideea e sa fi sincer si foarte atent
m-am pregatit vreo 3 luni si am stat acasa o luna sa invat, am intrat a doua oara. prima data am dat in 2008 in aprilie si am icat la diferenta de 0,15 fata de ultimul...
iti urez bafta si daca te mai pot ajuta cu ceva...

triton

Post by triton » 07 Aug 2009, 19:23

A... şi încă ceva... :oops: ... secţia penală sau civilă? Ai avut de ales sau ai intrat pe ce secţie era nevoie? Sau ai şi dosare penale şi civile? Scuze. nu vreau să abuzez...

soimul

Post by soimul » 07 Aug 2009, 19:30

sectia civila. eu am ales
infractiunile le stiam bine, nu pe dinafara
am citit doar spetele la CEDO
am facut vreo 3-4.000 de grile

sibila

Post by sibila » 07 Aug 2009, 20:39

triton, tu te-ai apucat de invatat?
ca de cand se anunta mai avem 2 luni numai sa ne pregatim...

triton

Post by triton » 07 Aug 2009, 20:40

Mulţumesc mult pentru răspunsuri. Mă interesează orice ai timp şi ţi se pare util să ne spui nouă, "aspiranţilor". MUlţumesc încă odată!

cyclop

Post by cyclop » 07 Aug 2009, 20:56

Sfat: la momentun ăsta concentraţi-vă pe învăţat. Chestiunile din interior le veţi afla când veţi fi în interior. Mai mult, chestiunile din interior contează mai puţin acum, atâta timp cât ele nu afectează hotărârea de a intra în magistratură. S-aveţi spor. :cafea:

triton

Post by triton » 07 Aug 2009, 21:01

M-am apucat de învăţat în martie. Dar sunt şi la serviciu...timpul este foarte scurt, într-adevăr. Abia termin de parcurs materia odată cam pe 20 septembrie şi apoi scurte recapitulări...

sibila

Post by sibila » 07 Aug 2009, 21:26

oau, dar cum inveti de stai asa de mult pe o materie? de ex. eu am terminat procedura civila in 1-2 saptamani. Bine, ca eu mai mult pot zice ca citesc - adica nu stau sa retin cuvant cu cuvant- , dar asa se pare ca functioneaza la mine... asa faceam si in facultate.

daca aveti alte metode mai "fructuase", ziceti:)
eu am fost prima data in marie am luat 7,15 dar intradevar cu servici si cu vreo 3-4 luni de citit inainte de examen

triton

Post by triton » 07 Aug 2009, 21:34

Am făcut tot timpul în paralel şi grile şi speţe, inclusiv am citit speţele CEDO, aproape le-am terminat. Cred că de-asta inaintez greu. Am şi copil mic... :)

triton

Post by triton » 07 Aug 2009, 21:39

Mai bine zis jurisprudenţa CEDO

sibila

Post by sibila » 07 Aug 2009, 22:21

aha, deci studiezi tmeinic:)
te cred ca e greu, mai ales si cu copil. sa-ti traiasca:)

ignite

Post by ignite » 08 Aug 2009, 11:32

pot sa va spun si eu despre o metoda sincera: cititi de voie! va concentrati pe ce va place si mai ales pe ce nu va place. Dar foc de voie!
si spun pe bune.
la mine a mers. din prima. bine...nici nu a fost foarte greu, asa cum de altfel au spus mai multi.

ignite

Post by ignite » 08 Aug 2009, 11:34

am uitat sa mentionez, ca tactica se aplica, in general, adica invatatul acesta nu se face pentru un examen anume. chiar daca ai ex peste 2 saptam si iti vine de un comercial...faci comercial.

Ideea e sa nu mulgi creierul anapoda ca pe viitor se va vedea.
parerea mea sincera.

Post Reply