avocat stagiar. ajutor.........

Ce vreti sa mai vedeti pe acest sit?
attorneyatlaw

pentru TFO

Post by attorneyatlaw » 20 Dec 2004, 13:53

Chitantier propriu esti obligat sa ai ca asta nu e chestiune care tine de Barou ci de fisc unde depui declaratii si platesti impozit (oricum mai mare decat ar trebui dar asta e deocamdata)
Daca maestrul pe care il ai te lasa sa lucrezi si pe contractele incheiate de cabinet scrie "Cabinet ... prin avocat stagiar TFO" atunci e OK si tai direct tu chitanta. Daca se trece pe el pe contracte atunci esti la mila lui: iti da sau nu-ti da.
Mare grija ca nu poti lucra pana nu-ti iese decizia, pana atunci nu esti considerat ca membru in barou si nici nu ti se socoteste vechime.
Solutia cu un al doilea cabinet este una de compromis, in cazul in care ai vreun prieten dispus sa faca manevra asta si te lasa in pace sa-ti vezi de clientii tai si-ti face contractele asa cum am spus mai sus: pe cabinetul lui dar pe numele tau si te lasa sa-ti iei si banii.
Daca nu am fost destul de explicita spune-mi si incerc sa revin mai clar.

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 22 Dec 2004, 22:07

in orice caz, pana atunci SARBATORI FERICITE si mult succes.

TheFaithfulOne

Multumesc!

Post by TheFaithfulOne » 22 Dec 2004, 22:34

Multumesc mult pentru detalii attorneyatlaw! Cam asa banuiam si eu din ce am citit "printre randurile" colegilor si cat m-am interesat in stanga si dreapta. Cu al doilea cabinet o sa fie exact cum ai spus si tu! Cred ca o sa am libertatea de a face aproape orice, titularul fiindu-mi bun prieten si indatorat pe deasupra.
Vizavi de alte temeri ... deocamdata am fost "cuminte" ... am reparat calculatoarele cabinetului, reglat imprimantele, am citit dosarele in lucru si cele din arhive si ... astept Consiliul Baroului de pe 9 ianuarie si statutul ce urmeaza a fi adoptat atunci ... De-abia apoi "ma avant" in profesie ...
SARBATORI FERICITE!

Post Reply