procev verbal de constatare contraventie

Discutii privind Dreptul Civil, Noul Cod Civil si Noul Cod de Procedura Civila
mariacchi

Post by mariacchi » 27 Jan 2005, 13:11

Este nul un proces verbal de contraventie, in cazul in care este incheiat de un alt politist decat cel care a sesizat incalcarea normelor de conducere, pe baza relatarii acestuia din urma?

attorneyatlaw

Post by attorneyatlaw » 27 Jan 2005, 13:44

cauzele de nulitate ale procesului verbal trebuie sa se regaseasca in cuprinsul acestuia, respectiv in completarea necorespunzatoare a acestuia.
Imprejurarea invocata de tine nici nu stiu cum ar fi putut fi cuprinsa in continutul pvcsc si nici nu cred ca poate fi probata

stefanmihaiv

Post by stefanmihaiv » 27 Jan 2005, 16:15

Curat nul!

mariacchi

Post by mariacchi » 27 Jan 2005, 18:19

in ordonanta 2/2001 se vorbeste despre lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constator sau a semnaturii acestuia, ca fiind cauze de nulitate ale procesului-verbal. in acest caz, agentul constatator e cu totul altul decat cel care a incheiat procesul-verbal. proba s-ar putea face, eventual, prin audierea ca martor a agentului care a incheiat procesul-verbal. ar putea minti sub juramant?

dinubocos

Post by dinubocos » 28 Jan 2005, 22:25

Pareri pertinente si fundamentate pe texte de lege. Din pacate, in cele mai multe cazuri fara sanse de reusita in fata instantei. Daca nu ati inteles pana acum va spun eu: juecatorii nostrii, in mare parte nu judeca aceste plangeri in parte-le raporteaza la articolul invocat in drept si le resping.

Intr-un caz aproape similar, organul constatator a incheiat procesul verbal la sediul sau, a doua zi la orele 12 iar la rubrica martori a scris: NU AM GASIT! Um motiv suficient pentru judecator de a mentine procesul verba.

Am mai spus-o si o zic din nou: in materie contraventionala, daca agentul constatator sta la birou si trimite procese verbale in baza adreselor din cartea de telefon iti este f. greusa le anulezi in instanta.

anic

Post by anic » 07 Feb 2005, 21:07

parerea mea este ca un proces-verbal trebuie intocmit in momentul savarsirii contraventiei , deoarece trebuie semnat de catre contravenient , caruia i se da dreptul ca la rubrica" alte mentiuni " sa face diverse precizari; ori, daca ar fi incheiat ulterior, s-ar ivi posibilitatea de a fi inserate in acest proces-verbal mentiuni care nu corespund realitatii si nici nu i s-ar mai da posibilitatea contravenientului de a face mentiunile necesare .
Daca procesul-verbal s-ar incheia ulterior din diverse motive( sa le spunem intemeiate) acesta trebuie sa cuprinda in mod imperativ anumite mentiuni pentru valabilitatea acestuia. Daca un proces-verbal de contraventie nu este semnat de catre contravenient, va trebui sa fie semnat de catre un martor cu indicarea motivului pentru care nu a semnat contravenientul. Daca se incheie in lipsa contravenientului, va trebui comunicat contravenientului cu mentiunea ca acesta poate formula plangere in 15 zile la Judecatorie. Pentru alte detalii , sa se consulte OG 2/2001 cu modificarile ulterioare.

dinubocos

Post by dinubocos » 07 Feb 2005, 21:42

Mentiunea privind posibilitatea formularii plangerii in 15 zile trebuie sa apara oricum se incheie pv: in prezenta sau lipsa martorului.
Prin prevederile legale se stabileste ca pv-ul poate fi incheiat in lipsa contravenientului cu conditia contrasemnarii de catre un martor. Dar legea prevede ca si martorul poate lipsi!!!

dinubocos

Post by dinubocos » 07 Feb 2005, 21:43

Mentiunea privind posibilitatea formularii plangerii in 15 zile trebuie sa apara oricum se incheie pv: in prezenta sau lipsa martorului.
Prin prevederile legale se stabileste ca pv-ul poate fi incheiat in lipsa contravenientului cu conditia contrasemnarii de catre un martor. Dar legea prevede ca si martorul poate lipsi!!!

Post Reply