Autori agreati pentru admitere INM

INM, examene, rezultate, pareri, barfe, etc.
mazgalici

Post by mazgalici » 21 Oct 2007, 17:02

Sunteti draguti cu totii pentru informatii si dezbateri. Nu e rau sa mai discutam din cand in cand cum si din ce ne mai documentam. In mare, tot pe astia i-am studiat si eu, doar la penal as putea spune ca am folosit autori de Academia de Politie (Gh. Nistoreanu..). Hmmm Spor la invatat si ..la ce altceva vreti voi.

cyclop

Post by cyclop » 22 Oct 2007, 15:13

Allynna, daca nu te duce capun sa faci distinctia intre o gluma si-o chestie serioasa, abtine-te, ajungi sa jignesti aiurea.

Si, oricat de ciudat ti s-ar parea, chiar dac-as fi vorbit serios, n-as fi gresit, pt. ca atunci cand castigi 600-1000 de euro pe luna, ti se cam falfaie de magistratura, ramane, asa, un moft. Dan cand iti arde buza, INM-u devine oarecum o necesitate. Unii-l percep chiar ca pe o ultima sansa. Si e clar ca depui mai mult efort, te dedici mai mult chestiei asteia, si, evident, sansele sunt mai mari. Pentru majoritatea celor care aleg sa devina magistrati, fie ca ei recunosc sau nu, banii, stabilitatea, statutul au un rol destul de important. Daca tu crezi altfel, esti naiva rau.

Si zona o stiu bine-bine, nu prea sunt salarii grozave pe-acin.

tamara

Post by tamara » 22 Oct 2007, 19:30

Va recomand "Drept procesual penal. Sinteze de teorie. Spete. Grile" de Ion Neagu, Carmen-Silvia Paraschiv si Mircea Damaschin.

Nu este o carte ci o mapa cu fise, ceea ce le permite autorilor sa o reactualizeze cu usurinta.
Pentru un examen tip grila, gen INM, este ideala.
Eu am cumparat-o doi ani la rand. Dupa ce inveti dupa aceste sinteze, ti-ai dori ca toate cursurile sa fie structurate la fel.
Pentru cei care doresc sa-si faca o impresie inainte de a face comanda, as putea scana cateva pagini (nu 600!!!) si le-as putea trimite pe mp.

dreptatea

Post by dreptatea » 26 Oct 2007, 01:15

Se merge la INM din diverse motive e drept :mrgreen: insa de ce acum,cand se plateste bine si magistratii au un statut de invidiat este atata inghesuiala,iar inainte treceau judecatorii in avocatura ? Nobletea a evoluat si ea odata cu salariul . Sau cum?

kinga

Post by kinga » 26 Oct 2007, 06:49

dreptatea wrote:Se merge la INM din diverse motive e drept :mrgreen: insa de ce acum,cand se plateste bine si magistratii au un statut de invidiat este atata inghesuiala,iar inainte treceau judecatorii in avocatura ? Nobletea a evoluat si ea odata cu salariul . Sau cum?
sa fim seriosi..... :mrgreen: :mrgreen:

ariana37

Post by ariana37 » 30 Oct 2007, 21:51

ce parere aveti de cartea Mihaelei Tabarca- procedura civila?
a invatat cineva pentru INM de pe aceasta carte?
Daca nu ma insel... parca asta era topicul.

ariana37

Post by ariana37 » 30 Oct 2007, 22:04

am citit si Ciobanu cu Boroi, dar parca explica mai clar Tabarca

ursulache

Post by ursulache » 30 Oct 2007, 22:54

ariana37 wrote:am citit si Ciobanu cu Boroi, dar parca explica mai clar Tabarca
Iti recomand totusi si LES... explica extraordinar, cel putin pt mine este o placere sa citesc din el. :cafea:

gavril

Post by gavril » 30 Oct 2007, 23:29

imi place tratatul judecatoarei Tabarca. o admir.

Sheridan

Post by Sheridan » 31 Oct 2007, 08:31

Da e foarte buna . Va recomand si lucrarea sa de doctorat, editia revazuta, " Exceptiile procesuale in procesul civil" ( excelent explicat )

bibi

Post by bibi » 31 Oct 2007, 09:35

mi-am cumparat recent cartea...in fapt este o culegere de practica judiciara privitoare la exceptiile de fond in procesul civil...e ff utila pentru practicieni....pret 21,90 lei...

ariana37

Post by ariana37 » 31 Oct 2007, 17:17

multumesc pentru raspunsuri.
sincer, aveam editia din 2005 Ciobanu & Boroi iar anul trecut mi-am cumparat Tabarca dar nu stiam dupa care sa invat.
cred ca am sa optez pentru Tabarca, am citit putin din tratat si imi place stilul:strict pe obiect si fara prea multa vorbarie de umplutura. In plus are multa practica judiciara .
Vroiam sa stiu daca este agreata si de Bucuresti

Ciro

autori agreati

Post by Ciro » 03 Nov 2007, 20:42

Salut la toate lumea de pe forum

Am o intrebare - ce parere aveti de Codul de procedura civila comentat si adnotat al judecatoarei Mihaela Tabarca editura Universul Juridic -2007

Astept un raspuns, o parere intemeiata

gavril

Post by gavril » 03 Nov 2007, 23:06

ti-au mai trecut nervii ?
acuma vrei recenzii ?

e buna cartea. daca ai bani .. ia-o.

Ciro

autori agreati

Post by Ciro » 04 Nov 2007, 07:58

Nu Gavril n-am fost nervos, ci doar vroiam sa ne respectam si sa fim mai ingaduitori

Multumesc mult de informare, si sa ne auzim cu bine

Post Reply