De ce NU consilier juridic ?

Discutii privind alte teme decat cele pentru care exista un forum
Post Reply
jolie

Post by jolie » 22 Oct 2004, 15:25

in mod sigur consilierii vor fi mult mai respectati in viitor decat avocatii. in fond, ei sunt avocati de firma si are alta greutate cand spui "avocat de firma". sunt si foarte bine organizati, mult mai bine decat avocatii, cel putin momentan. e clar....ori o sa se uneasca cu baroul, ori se vor lupta pe bune pt ca daca nu stiati....vor avea roba de la 1 nov, insigna si multe alte drepturi. bravo lor.

norocel

Post by norocel » 22 Oct 2004, 15:41

Jolie, nu ti se pare totusi ca statutul adauga la lege ?

theforceoflaw

Post by theforceoflaw » 22 Oct 2004, 16:16

jolie , hai sa fim seriosi...Nu stiu de unde ai scos-o pe asta cu consilierii mai respectati decat avocatii!?!
E acelasi lucru sa fii avocat cu a fi consilier? Ma gandesc ca nu.
La fel cum nu poti pune semnul egal intre un consilier la o societatea multinationala cu cifra de afaceri de milioane de euro si unul la SC La halba rece SRL...
:lol:

jus2001

Post by jus2001 » 22 Oct 2004, 17:17

Firmele mari lucreaza cu firme de consultanta si nu cu un consilier juridic. Cat despre afirmatia ca domnii consilieri juridici sunt mult mai bine organizati decat avocatii lasa-ma sa te contrazic. Cei care conduc UCJR sau cum s-o chema ea sunt fosti securisti (si nu fac afirmatii gratuite, ci asa cum ii sta bine unui jurnalist - ceea ce nu sunt, am susrsele mele) si urmaresc interesele lor si altora apropiati lor. Inca nu ati inteles ca cei de acum sunt cei de atunci, legile se voteaza dupa interes, iar dc. avocatii vor avea interes, in curand, pote le iau notarilor si painea asa cum vroiau sa o faca cand au discutat modificarea legii. Notarii sunt oameni cu bani, dar avocatii sunt mai puternici deoarece leg. lor politice sunt mult mai inchegate, iar ceea ce i-a salvat pe notari, in opinia mea, au fost alegerile.
Cat despre roba consilierilor juridici, desi nu am nimic cu profesia, nu isi gaseste locul. Este o favoare mult prea mare acordata cj si cred ca o sa iasa discutii cu avocatii. Traim si vedem.
In alta ordine de idei salutare Procurorului!

fanna

Post by fanna » 22 Oct 2004, 18:23

jus2001....sa nu uitam ca totzi suntem absolventii aceleasi facultati, atit avocatii...cit si consilierii juridici.De ce oare consilierilor juridici ar trebui sa li se acorde favoruri....de avocati...de colegii cu care in facultate au tras la examene impreuna...si au baut o bere dupa ce au scapat desesiune.Atunci totzi eram egali, dupa absolvire...cei care nu au avut norocul sa aiba parinti cu bani, sau cu realtii...acum primesc favoruri de la avocati.
E pacat ca se face aceasta diferentiere....atit de mare....

innuenda

Post by innuenda » 22 Oct 2004, 21:16

Da, nu ar trebui sa avem nimic impotriva consilierilor juridici, cel putin nu profesional. Sunt si ei absolventi de drept care isi castiga cu onestitate painea si experienta. Personal, cred insa ca marii curajosi se indreapta catre avocatura, apoi magistratura. Ei si am ajuns la notari... Cu ei da, am ceva. Ca mi-as dori si eu sa fac notariat dan nu ma lasa tata, ca nu-i notar :x si nici 50 000 de euro nu are (mai nou am auzit de 75) sa ma ajute si el...cum o putea...e una. Dar daca voi ati auzit de colegi de-ai vostri care nu au nici notari prin neam, nici bani si au intrat in breasla, spuneti-mi si mie, dan de doua-trei ori, nu de alta dar prima data as rade gandindu-ma ca sunt la Candid camera

Luana

Post by Luana » 22 Oct 2004, 21:53

De ce mai draga jus2001 roba consilierilor este o favoare mult prea mare??????? Ti se pare ca un consilier e mai prost decat un avocat? Iti spun eu ca sunt consilieri care dau clasa avocatilor. Care e problema avocatilor in fond si la urma urmei? Acum cateva zile am vazut un consilier cu roba pe el si nu pot sa va descriu privirile avocatilor asupra lui. Parca era un infractor. Ce numai voi aveti dreptul de a purta roba?
Au dreptate jolie si innuenda. Ce in breasla avocatilor nu sunt securisti? Va ofticati ca nu mai merge treaba si ca de bine de rau un consilier are un salariu fix chiar daca e mic. Va calcati pe picioare, 6000 de "avocati" dintre care peste o treime n-au pledat in fata unei instante in viata lor dar sunt " avocati". Nu va e rusine "domnilor avocati"? De ce atata ura fata de consilieri? De ce atata rautate? Nu sunt consilier, n-are importanta, dar nu pot sa nu iau apararea celui care are dreptate. Cand un om nu poate spune ce gandeste, incepe sa urasca ce stie!

sofia

Post by sofia » 23 Oct 2004, 08:51

jus2001 wrote:Firmele mari lucreaza cu firme de consultanta si nu cu un consilier juridic.
Ai dreptate in sensul ca nu lucreaza cu un singur consilier juridic.
Pentru anumite cauze, mai ales cele din penal, mi se pare normal sa angajeze avocati si iti spun sigur ca asa se si intampla.
Problema este insa ca si atunci cand angajeaza avocati, firmele mari ii iau pe cei mai buni (recomandati de consilierii juridici din acea firma), pentru ca isi permit sa plateasca onorarii mari.

norocel

Post by norocel » 23 Oct 2004, 10:08

Zgabeata_Iftode wrote:La momentul cand am terminat facultatea, recomandarile din partea a 2 "maestri" erau obligatorii. Nu am avut cum sa le obtin asa ca am fost fortat sa aplic pentru posturi de consilier juridic.
Deci la intrebarea Sofiei, raspunsul evident este: o faci pentru ca esti fortat.
Aici suntem de acord!

ainsof

Post by ainsof » 23 Oct 2004, 11:05

Luana wrote:De ce mai draga jus2001 roba consilierilor este o favoare mult prea mare??????? Ti se pare ca un consilier e mai prost decat un avocat? ...Va ofticati ca nu mai merge treaba si ca de bine de rau un consilier are un salariu fix chiar daca e mic. Va calcati pe picioare, 6000 de "avocati" dintre care peste o treime n-au pledat in fata unei instante in viata lor dar sunt " avocati". Nu va e rusine "domnilor avocati"? De ce atata ura fata de consilieri? De ce atata rautate? Nu sunt consilier, n-are importanta, dar nu pot sa nu iau apararea celui care are dreptate. Cand un om nu poate spune ce gandeste, incepe sa urasca ce stie!
Ai dreptate Luana !!!

elis

Post by elis » 23 Oct 2004, 11:32

Revenind la intrebarea initiala, raspunsul meu este urmatorul : este mai usor sa devii avocat stagiar (mai ales pentru cei care au parinti cu bani) decat sa gasesti un post de consilier juridic fara sa ai experienta (cel putin asa cred eu).
Sunt de acord si cu cele spuse de LUANA, este pacat ca nu ne concentram atentia asupra evolutiei noastre personale si ca incercam sa-i facem pe ceilalti sa para mai prosti pentru a se vedea ce destepti suntem noi.

Cred ca este loc pentru toti juristii buni.

ainsof

Post by ainsof » 23 Oct 2004, 12:21

Da, revenind la intrebarea initiala, raspunsul meu este: PENTRU CA SUNA MAI FRUMOS AVOCAT, MAI ALES DACA ARE CINE SA-TI PLATEASCA FACTURILE !

Luana

Post by Luana » 23 Oct 2004, 12:37

Asta este si parerea mea. Suna mai bine "avocat" decat "consilier". Lucrurile se vor schimba in favoarea consilierilor, cred eu. Nu stiu daca stiti dar acum 15-20 de ani, absolventii facultatii de drept care deveneau notari, erau cam ca acum cum sunt consilierii juridici, adica "aia slabi pregatiti, fara ambitie". Puteti sa intrebati pe cei care au terminat pe atunci facultatea si o sa vedeti ca se stia ca notarii sunt " aia mai prosti..."asa cum sunt consilierii acum. Cu timpul roata s-a intors in favoarea lor si in prezent sunt cei mai invidiati oameni. Asa e viata iti da peste nas de multe ori. Nu poti niciodata sa stii cum o sa ajungi consilier si atunci ce o sa spui? Te-ai facut de cacao sau nu? Urat faptul ca unii considera ca roba de consilier este o favoare.

ainsof

Post by ainsof » 23 Oct 2004, 12:41

Eu chiar STIU despre ce vorbesti LUANA!

Luana

Post by Luana » 23 Oct 2004, 13:41

Am inteles la ce te referi ainsof.

Post Reply