sa vorbim despre barou

Examene, rezultate, pareri, etc
Post Reply
femme

Post by femme » 30 Sep 2005, 07:46

Era un fel de a spune ,, cadou" . Dar am avut noroc si nu si-a ipotecat mama casa ...am scapat mai ieftin :lol: .
Cred ca stiu si la cine te referi cand spui fiica de senator :-D
Asta este . Sa vrei sa fii avocat in ziua de azi e din ce in ce mai costisitor.
Dar nu pot sa-mi explic ce fac barourile astea cu atatia bani. Daca aveti idee poate imi spuneti si mie.

femme

Post by femme » 30 Sep 2005, 07:59

Sa stii ca e discriminare. O persoana care a invatat f bine in facultate , a terminat printre primii - la stat- daca nu are de unde sa dea , ce face?
Anul trecut , intr-un interviu acordat unei televiziuni locale , d-l decan al baroului Iasi a declarat cu seninatate ca pregatirea profesionala se plateste.
Dar unde scrie asta ? Domnii ,, maestri" nu declara sumele astea si nici nu platesc impozite pt ele.

fanfanlatulipe

Post by fanfanlatulipe » 30 Sep 2005, 08:33

razvan_c wrote:
fanfanlatulipe wrote:ma consider norocos ca sunt avocat deja...si n-am dat spaga nici macar o floare la maestra...lucky me!
Daca tu consideri ca o floare data unei femei, care pe deasupra se mai ocupa si de viitorul tau, e spaga, avocatura e o meserie mult prea "gingasa" pentru tine. :-?
"nici macar o floare" in sensul ca nu mi s-a cerut nimic pentru semnaturi (sau pentru orice altceva legat de stagiatura)

flaviusnet

Post by flaviusnet » 30 Sep 2005, 10:53

HOTARARE
Privind reactualizarea contributiei la realizarea bugetului in anul 2006 so a nivelului altor taxe percepute de Barou cu incepere din 01.10.2005

Avand in vedere prevederile Legii nr 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocet cu modificarile si completarile ulterioare si ale Statutului profesiei de avocet publicat in M.O partea I din 13.01.2005, privind modul de stabilire al contributiei la realizarea bugetului precum si al altor taxe percepute de Barou:
In baza acordului exprimat de Adunarea Generala a Baroului in sediul din data de 06.03.2004.
Tinand cont de Decizia nr 76/17.06.2005 a Consiliului UNBR.

CONSILIUL BAROULUI BUCURESTI

Hotaraste:

Art. 1 Pentru anul 2006 , taxa lunara pentru Barou + UNBR se mentine la nivelul celei aprobate de sedinta Consiliului Baroului din 08.03.2004, respective 47 lei (RON) in cazul avocatilor definitivi si 23 lei (RON) in cazul avocatilor definitive: taxa re plateste in avans pentru intregul an 2006, corelat cu eliberarea cardului de identitate pentru avocet.

Art. 2 Incepand cu data de 01.10.2005, nivelul celorlalte taxe va fi urmatorul:
a) inscrierea in barou a avocatilor primiti in profesia de avocati definitive, cu examen sau cu scutire de examen - 30.000.000 lei nu se percepe TVA
b) inscrierea in barou a avocatilor primiti in profesie ca avocati stagiari, cu examen sau cu scutire de examen 24.000.000 - nu se percepe TVA
c) inscrierea la examenul de intrare in profesie - 7.140.000 lei + cota UNBR de 1.190.000 (TOTAL 8.330.000)
d) inscrierea la examenul de definitivat 8.330.000
e) reinscrierea in Tabloul avocatilor a avocatului exclus pentru neplata contributilor profesionale 30.000.000 lei RON - nu se percepe TVA
f) reinscrierea in tabloul avocatilor a avocatului incompatibil 30.000.000 lei RON - nu se percepe TVA
g) transferul avocatului dintr-un barou in altul 30.000.000 - nu se percepe TVA
h) infiintarea pe raza baroului a unui sediu secundar sau a unui birou 30.000.000 lei - nu se percepe TVA
i) inscrierea in Tabloul special al avocatului strain 30.000.000
j) activitatati de secretariat si jurisdictie profesionala 3.000.000 lei - nu se percepe TVA

asta am gasit afisat de cineva.nu stiu exact ce hotarare este,dar l-am rugat sa-mi spuna.daca toate astea sunt adevarate,ma gandesc din ce in ce mai serios daca mai are rost sa incerc anul acesta.:(((. e o bataie de joc everywhere.
oricum,ceea ce ma linisteste e ca nu platim tva :-D

gavril

Post by gavril » 30 Sep 2005, 11:12

si eu ma gandeam la Barou dar acum... cu siguranta... m-am razgandit.

anunt: absolvent caut sponsor pt. plata taxelor de inscriere in Baroul Bucuresti :)

da. e clar. cei de acolo nu prea vor noi colegi. Cred si eu, asa cum spunea si altcineva, ca le este frica de concurenta si de faptul ca suntem mai bine pregatiti decat ei. E, lasa.. ca se intoarce roata.

nicuvar

Post by nicuvar » 30 Sep 2005, 11:25

Gavril wrote:E clar. cei de acolo nu prea vor noi colegi. Cred si eu, asa cum spunea si altcineva, ca le este frica de concurenta si de faptul ca suntem mai bine pregatiti decat ei. E, lasa.. ca se intoarce roata.
Subscriu. E nevoie de asa ceva.

gstefan5

Post by gstefan5 » 30 Sep 2005, 12:43

Nu inteleg nimic din sumele vehiculate de Flaviusnet. 30.000.000 RON ????

alcali

Post by alcali » 30 Sep 2005, 12:52

gstefan5 wrote:Nu inteleg nimic din sumele vehiculate de Flaviusnet. 30.000.000 RON ????
atunci ar fi cu adevarat tare: sa fie taxa de 300 miliarde (lei vechi)! :-D :-D :-D

revenid totusi..va spun ca in anii ce vor urma,cu cat ne vom apropia mai mult de U.E se vor mari taxele...si salariile magistratilor...atunci sa vedeti cum se va dubla nr de concurenti la inm! :mrgreen:
deci fiti recunoscatori acestui" privilegiu" si dati la barou acum daca se poate...de miscorat nu se vor micsora. :roll:

flaviusnet

Post by flaviusnet » 30 Sep 2005, 15:51

isuse,ceea ce am afisat azi este adevarat,desi nutream o urma de speranta ca in ceea ce am scris nu salasluieste adevarul!!este chiar adevarat.am aflat sursa.intrati pe site-ul http://www.baroul-bucuresti.ro/index_ro.asp
veti vedea acolo realitatea sumbra.hai sa facem un calcul:
avem taxa de examen de 714ron
avem taxa de 119 ron care se varsa in acel cont al unbr
daca luam examenul avem OBLIGATIA de a prezenta un contract de colaborare si indrumare icheiat cu una din formel de exrecitare a profesiei
avem de achitat o taxa de 2400 ron pt inscriere pe tabloul av stagiari!!
eu nu mai fac calcule,ca o iau razna

martta

Post by martta » 01 Oct 2005, 08:22

Sa nu uitam de plata in avans a taxei de 23 RON, pe 12 luni...pentru a ti se elibera cardul de avocat(situatia celor din Bucuresti)! Deci inca 276 RON!

femme

Post by femme » 01 Oct 2005, 09:57

In IASI taxa de inscriere in tablou e de 15 mil. Tot e bine. Ma asteptam la mai rau.

Kihgri

Post by Kihgri » 01 Oct 2005, 17:33

anul trecut a fost de 7,5 mil
inseamna ca s-a dublat
cum se explica asta?
e dezgustator

alcali

Post by alcali » 01 Oct 2005, 18:12

Kihgri wrote:anul trecut a fost de 7,5 mil
inseamna ca s-a dublat
cum se explica asta?
am spus mai sus cum si de ce se maresc... :lol: ...si isi vor continua mirifica ascensiune.

adi_avo

Post by adi_avo » 01 Oct 2005, 21:02

in iasi taxa e de 6 mil(de inscriere la examen) + 1 190 000 taxa catre unbr.

flaviusnet

Post by flaviusnet » 02 Oct 2005, 11:23

adi_avo wrote:in iasi taxa e de 6 mil(de inscriere la examen) + 1 190 000 taxa catre unbr.
da,adi,la fel ca-n arges,dar ce ma interesa pe mine in special este taxa de inscriere in tablou..pt ca se pare ca acolo este grosul.daca ai detalii,pls help us

Post Reply